[]

Duyuru Doktorları/Adayları. Böbrek bozukluğu. Bu nasıl bir şey yau?

Geçenlerde kreatinin 1,18 çıkmıştı. referans aralık 0,67 ile 1,17 imiş (mg/dl)
Haftaya anjiografi yapılacak ve coumadini kesip yerine clexane iğne verdiler.

ben kreatinin 1,18 olduğunu söylememişim doktora. clexaneın prospektüsünü okuyorum şimdi de orta dereceli böbrek bozukluğuna 30-50 ml/dakika denmiş. referans değerlerde 1,17 diyor en yüksek olması gereken oran. çok fark yok mu 1,17 nere 50 nere? birimler mi farklı ondan mı karıştırdım ben? karıştı iyice.

1,18 cıktıktan sonra malak gibi su içtim hala da içiyorum. doktor önermişti.

şimdi böbrekler bozuk mu 1,18 olduğunu düşünürsek? ona göre doktorla iletişime geçeceğim. doktora ulaşmak zor olduğundan bi danışayım dedim.


- aldığımız cevapların doğru olmayabileceğini,
- buradan aldığınız fikirlerle kendimizi öldürebileceğimizi,
- burada yazılan fikirlerin doktorlar tarafından verilmediğini (verilse bile doğru olmayabileceğini),
- burada yazılanlardan, yazıyı yazan dahil kimsenin sorumlu olmadığını
biliyorum.

 
30-50 ml/dk kreatinin değil de klirens olmasın?


  • Lim5  (20.05.14 21:46:38) 
klirens o 30-50 dediği


  • mavibalık  (20.05.14 22:18:48) 
evet bunlar farklı şeylermiş şimdi baktım.

kilo, boy, yaş ve kandan alınan kreatinin değeri ile yapılan bir işlemle (formülü var) ml/dakikaya (klirens) çevirebiliyormuşuz onu gördüm.

bu formülle klirens "72.22 mL/min is your estimated creatinine clearance." böyle çıkıyor. yani hafif bozukluk gibi gözüküyor.

doğru mudur?
  • Skey295  (20.05.14 22:20:25) 
24 saatlik idrar kreatinine bakılıyo o hesap için de, kreatininin normal sınırlarda sayılır, o kısma takılma


  • mavibalık  (20.05.14 22:27:23) 
referans aralığı 1.17 sınırsa 1.18'le o böbreği alırlar sanırım :)

bahsettiğiniz rakam gfr. sizin 50den yüksektir merak etmeyin. 1.1 kreatinin de gayet iyidir. daha iyi olabilirdi tabi. su içmeye devam. böbreklerinizi biraz sulayın, düşecektir. clexane ile ilgili bir problem yok.

bu cevapla ölmezsiniz merak etmeyin :)
  • fayfim  (20.05.14 22:39:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.