[]

mini fırında yapılabilecek basit yemek önerisi

Selamlar,

Buradaki tavsiyeleri dikkate alıp gittim bir mini fırın aldım. Basit bir kaç yemek önerisi alabilir miyim?

Teşekkürler vakit ayırdığınız için.

 
Patetesleri elma dilim haline getir sevdiğin baharatlardan koy (köri tavsiye ederim) zeytinyağla, tuzla iyice at fırına 45 dk'ya falan pişer mis gibi olur.


  • loralynn  (20.05.14 18:14:15) 
En en en basiti; fırın poşeti alın.
Balık/tavuk alın. Gönlünüzün istediği sebzeleri alın.
Sebzeleri uygun boyutlarda kesin, tuzunu ve arzu ettiğiniz baharatları ve tavuk/balığı poşete atın. Pişirin. Mis.
  • ay nov kung fu  (20.05.14 18:15:33) 
patatesleri al yuvarlak olarak doğra tepsinin dibine biraz tereyag koy üzerine yerleştir al bir kutu krema bir krema kadar daha suyla karıştır üzerine varsa karışık baharat yoksa karabiber dök ver fırına hafif pişmeye başlayınca çıkar üzerine biraz daha tereyag dök.


  • exodia  (20.05.14 18:17:32) 
Brokoli seviyorsaniz besamel soslu brokoli yapabilirsiniz. Brokolileri haslayin, besamel sosu hazirlayin. Sonra bir borcama brokolileri dizip besamel sosu uzerine dokun ( besamel sosa biraz muskat ya da karabiber ekleyince cok daha guzel oluyor) , 10 dakika kadar pisirdikten sonra kasarlari rendeleyip üzerine ekleyin. Kasarlar kizarinca servis yapin.

Sabah kahvaltilari icin basit bruschetta da yapabilirsiniz. Zetinyagi, sarimsak (kullanmasaniz da olur) , kekik, feslegen, naneden olusan bir karisim hazirlayin. Baget ekmeklerine arkali onlu bu karisimlari surun. 5 dakika firinda kizartin. domatesleri kup kup dograyip, tuzlayip ekmeklerin uzerine koyun ( erkek arkadasim sosis ve sucukla da denemisti, guzel oluyor soyledigine gore) 5 dakika daha boyle kizartin en son uzerine kasarlari rendeleyip ekleyin. Kasarlar eriyince cikarin. Sabah kahvaltilari icin cok degisik bir alternatif oluyor, hazir olmasi yarim saat surmuyor.

Bunun disinda foronda zeytinyağı ile somon, tavuk vs de yapabilirsiniz.
  • fraise  (20.05.14 18:24:02) 
Alabalık...

tepsiye yağ, pul biber, kekik, tuz ve limon dök.
sosu karıştır, balığı bununla sosla.
yanına domates, soğan, biber dilimle, sür fırına.
1 saate kadar mükemmel bir akşam yemeği ;)
  • livaneli kadir  (20.05.14 18:40:07) 
ne kadar çok patates sever varmış. :)

patateslere havuç, karnıbahar, brokoli, kabak, biber ve mantar da ekleyebilirsin.

pişme süreleri kısa olan biber, mantar gibi sebzeleri öbürleri bir miktar piştikten sonra ekle ama.

aynı tarifler geçerli. zeytinyağına salça da karıştırıyorum ben.
  • mea maxima culpa  (20.05.14 18:45:59) 
Paraya kiyabilirim dersen 1 adet kuzu kol al kasaptan.
Yikayip firin posetinde hafif kizarana dek pisir.

Hicbir sey surmene - eklemene gerek yok.
Iste size evde kuzu tandir.
  • mavi istiridye  (20.05.14 20:03:47 ~ 20:04:32) 
Patatesleri yuvarlak dograyip haslayin. Borcama yerlestirip besamel sos dokun ustune(haziri satiliyor bu sosun toz halinde) ustune de bol kasar. 20 dakkada enfes yemek.


  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (20.05.14 21:03:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.