[]

Yüksek Lisans Başvurusu,cevaplarınızı 4 gözle bekliyorum

4 senelik üniversitemi bitirmek üzereyim,Ales e girdm EA dan 71 aldım.Sanırım Yüksek lisans başvurusu için yeterli? (değilse bi kere daha girerim:D )
Şimdi ben Mühendislik okudum ancak körü körüne mühendis olmak istemiyorum ve iş alanımı genişletmek adına işletme master i yapmak istiyorum.
Okumak istediğim bölümde 2-3 kişi deilde bir sınıf ortamı istiyorum,düzgün ders bir o kadarda sosyal bir sohbet paylaşım ortamdı istediğim için.İStanbul da Özel üniversiteler dahil nerelere başvurmalıyım? tek tek site site geziyorum ama burdan anlamak zor,birde eğer varsa gündüz öğrenm görmek istiyorum akşamın 6 sından sonra uykm gelir ders yalan olur:/ Var mı böyle bir okul? ortalamam da 2.50
Varsa başvuru tarih ve şartlarını linklerseniz cok sevinicem,yorum ve cevaplarınızı dört gözle bekliyorum

 
Merhaba,

Genellikle üniversitelerin istediği en az ortalama 2.4/4.00'dır. İyi yırtmışsınız. =)
ALES puanı da iyi ama, bu seferkinde olmazsa (Kabul edilmezseniz) tekrar ALES'e girmenizi öneririm. Puanınızı 80 civarında yaparsanız (80'e yakın ya da üzerinde.) çok iyi olur.
İstediğiniz üniversite kriterlerine gelince... Sanırım özel üniversitelerde öyle bir ortam bulamazsınız. Zîrâ, normalde bile çok fazla öğrencileri olmuyor özel üniversitelerin. O yüzden de, yüksek lisansta hiç olmaz sanıyorum (Yine de bilmiyorum.). Devlet üniversitelerine baksanız daha iyi olur o ortam için. Yıldız, Marmara, İstanbul, İTÜ, Boğaziçi vb. artık hepsini deneyin. MBA için teknik üniversite kriteri de gerekmiyor gibi. Hani mühendislik olsa teknik üniversitenin etiketi olurdu ama, MBA için gerek yok. Hepsini deneyin derim ben. Çünkü, kabul edilen öğrenci sayısı az olabiliyor. O da şansınızı azaltıyor. Çok başvuru yaparsanız şansınız artar.

İTÜ'nün başvuruları geçti önümüzdeki dönem için. Kaçırdınız yani. Diğerlerini deneyin. Tek tek siteleri ziyaret edip bakmak zorundasınız.

Başarılar. Kolay gelsin.
  • nuage  (11.06.09 06:35:37 ~ 06:36:36) 
İşletme yüksek lisansı için çok erken. 3 hatta 4 senelik iş tecrübeniz olmadan yapacağınız işletme mastırının, size tek katkısı CVnize bir satır olacaktır.


  • guitarman  (11.06.09 12:34:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.