[]

Vitiligo hakkında

Önceki duyuruları ve cevapları okudum. Güncellik adına tekrar yazıyorum.

Annemde var. Diz kapağı ve ayağında olduğu için (yaklaşık 20 senedir) çok fazla kafaya takmıyordu. Birçok doktora gözüktü (kolsuz agop dahil) ama çare bulan olmadı.

Geçtiğimiz haftalarda yüzünde bir 10 kuruş büyüklüğünde oluşmuş ve inanılmaz üzülüyor. Üzülmemesini, stresin durumu ilerletebileceğini söylüyorum ama laf anlatmak, ikna etmek çok zor.

Doktor, ilaç, tedavi vs. önerisi olan var mı?

Sevgiler,

 
bende hafif var ama tedavisi icin ugrasmadim sonraları kapandi biraz simdi sadece dirsek kısımlarında ufak bi kısım var. immunoterapi diye bi sey var diye duydum tam arastirmadim ama


  • sylow  (20.05.14 16:45:51) 
bende de var. şimdilik görünen yer olarak ellerimde var. öyle hızla artmıyor. 1-2 yıl oldu yüzümde vs çıkmadı. ben doktora gitmiştim bana protopic diye bi krem verdi işe yararsa ne ala yaramazsa yapacak bişey yok dedi. krem işe yaramadı. ben de pek sallamıyorum. hiç umurumda değil valla. hatta beyaz ten daha hoşuma gidiyo hemen yeyılsa filan diyorum ama yok yayılmıyo. yazları çok belirgin oluyor kışın farkedilmiyo bile. bi de vitiligo olan yerde sakallar vs beyaz çıkıyo o da hoşuma gidiyo aslında ama henüz sadece elimde var:)

kafaya takacak ne var ya evlenmiş çoluğu çocuğu var ne güzel ben daha bekarım üstelik sağımda solumda çıkmaya başlasın hatunlar kaçar benden:))
  • ergenpezeveng  (20.05.14 17:24:28) 
@ergenpezeveng'cim ben de böyle düşünüyorum. Kanser değil, ölümcül değil çok şükür diyorum ama söz dinletemiyorum işte, çok üzülüyor.


  • kaçanbalık  (20.05.14 17:44:32) 
fondoten kullanabilir yüzü için. diğer türlü tedavisi yok diye biliyorum, gerçi kolsuz agop'un üstüne de birşey denmez ki.


  • istenmeyen_adam  (20.05.14 17:46:18) 
@ergenpezeveng öyle degil tam olarak kazın ayagı hocam :) günesin gördügü yerlerde olunca günes kremi vs sürmemisseniz o bölgeler baya hassas oldugundan cok acıyo. üstüne pespembe bi renk aliyo. zannedersem hastaligin nedenini tam olarak bulamadiklarından kesin çözümü yok.
ama bi yerde söyle bi sey yaziyo

Repigmentasyon tedavisi:
Vak’aların bir kısmı ağızdan psöralen alıp, 1-2 saat sonra güneş ışığına veya suni morötesi ışına tutularak düzelebilir. Bu tedaviyle kıl foliküllerinden yeni pigment meydana gelmektedir.

bence hastaligin nedenleri arasinda ruhi stresler de yaziyosa psikolojik destek de alinabilir
  • sylow  (21.05.14 00:11:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.