[]

Sporcu muyum

Dalış brövesi aldım 1 yıldız, dalgıç değil de sportif dalıcıymışız. Dalgıç diye profesyonel olanına deniyormuş galiba araştırdım bulamadım neyse şimdi ben 1 yıldız sportif dalıcıyım, türkiye sualtı sporları federasyonuna bağlı. Sertifikamız var.
Bu aynı zamanda lisanslı sporcu demek değil midir?



Tamam profesyonel değiliz, olimpiyatlarda yarışmayacağız amatörüz ama şu kısımlarda Besyo'ya culardan ne farkım var şimdi benim -> Yaptığın bir spor var mı? Sorusuna scuba diyemez miyim.
Yurtdışına vize alırken
Veyahut
Avrupa'da ABD de Master yaparken burs almayı sağlayacak, kolaylaştıracak birşey değil midir?

 
olayın besyo ile ne alakası var anlamadım. dalış sporuyla da ilgilenmiyorum da 1 yıldız başlangıç seviyesi değil mi? burs almayı etkileyeceğini de sanmıyorum. olay lisanslı sporcu olmaksa hiç futbol oynamadan, bisiklete binmeden vs gidip lisans alabilirsiniz federasyonlardan zaten.

siz sporunuzu yapın güzelce ama pek bel bağlayacağınız bir şey değil bence.
  • xenophobe  (20.05.14 13:11:35) 
Scuba spor degil hocam, kreatif aktivite.
Serbest dalista lisans alirsan o zaman sporcu olursun.

Dalgiclik ise bir meslek adidir. Su altinda is gorebilecek vasifta meslek erbaplari icin kullanilir. Su alti kaynakcisi, montajcisi, arama kurtarma uzmani, su alti arastirmacisi vs.

Bizde profesyonel kavraminda da sikinti var aslinda. Bir isi iyi yapiyorsan pr. oluyorsun aninda. Ama dunyanin en iyisi de olsan o isten para kazanmiyorsan profesyonel olarak adlandirilamazsin.

Brove konusu ise dunyaca kabul gormus sirketlerin dalislari riske, zorluga vs. gore siniflandirip bu siniflandirmaya uygun verdigi yeterlilikler. Yani onun da sporla bir alakasi yok :)

edit: amerika vizesinde hobi kismi var miydi hic hatirlamiyorum ama varsa hobi kisimlarina yazabilirsin.
  • brawler  (20.05.14 13:41:09 ~ 13:42:19) 
git bireysel spor federasyonlarının birinden ferdi lisans çıkart

mesela tenis,yelken,bocce,dart,okçuluk vs federasyonuna gerekli evraklarla başvurup lisansını alabilirsin.
  • azizakin  (20.05.14 14:04:43 ~ 14:05:02) 
bu tip şeylerle insana burs vermezler. ancak okula kabul için seçim yapılırken ooo adam donanımlıymış, hobileri varmış derler, diğer adayların arasından öne çıkarsın.

burs almak için ciddi spor branşlarında başarı göstermen, gelecek vaat etmen gerekir.

filanca üniversite sportif dalış takımı yok, bunun yarışmaları yok, buna sponsor olan yok. bireysel kendi kendine yapılan bir aktivite bu.

ayrıca vize derken? elçilik görevlilerini epey güldürürsün vize isterken sportif dalıcıyım dersen :)
  • mea maxima culpa  (20.05.14 14:48:00 ~ 14:53:08) 
öncellikle amatör profesyonel ayrımını açalım. amatör sporcu yaptığı spordan ötürü para kazanmayan profesyonel ise para kazanan ve geçimini bu yolla sağlayandır.

suatı federasyonunun size verdiği adı üstünde sertifika, lisans değil. lisans farklı bir şey. dalgıçın da profesyoneli olabileceği gibi lisanslı amatörü olur.
  • lehim ve havya ile mikrocip yapan adam  (20.05.14 15:18:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.