[]

Fifa 14 öğreniyorum

pes14 rezaletinden sonra, fifa'ya başladım..en son fifa 99 u uzun süreli oynamıştım. şimdi az önce bi maç yaptım en zor seviyede 2-2 bitti maç.

soru 1

benim adam niye depar atmıyor ?

soru 2

rakip takımın adamı depara kalkıyor benim stoplere 15 metre fark atıyor nasıl yakalarım ? kaçan adam burak y. idi benim stoperler arjantinin defansı..

soru 3

maç penaltılara gitti. 1 gol atabildim. penaltı nasıl atılıyor

soru 4

özel çalım gibi bişey yokmu oyunda yoksa sadece sola ya da sağa giderek mi çalım atılıyor

soru 5

şutlar çok gerzekçe.. adam gibi şut çekmek için oyuncu yüzünün mutlaka kaleyemi dönük olması gerekiyor ?

soru 6

ofsayt taktiği ya da pres gibi maç ortasında taktik uygulaması yapamıyor muyuz ?

 
1- depar tuşunun ne olduğuna bak. fifa'da r2 oluyor, pes'te r1 default olarak.

2- onu yakalamanın yolu yok adam seninkinden hızlıysa. tek yapacağın iyi pozisyon almak.

3- şuta basıp bıraktıktan sonra sol stick'i hareket ettiriyorsun.

4- özel çalım var. tutorialları çalışabilirsin.

5- fifa pes gibi değil, simulasyona daha yakın. o yüzden oyuncu sırtı dönükken bir anda şut atamıyor. senin önce oyuncunun yönünü ve dengesini ayarlaman lazım. yani bastığın yerden dediğim gibi dönüp vurma olayı yok. şut güç çubuğunu çok doldurmamanı tavsiye ederim.

6- yapabiliyorsun yön tuşlarıyla.
  • uckac  (20.05.14 09:12:32) 
olm ne guzel ya, su saatte fifa oynama luksune sahipsin.

1)sag ust tus hizli kosma tusu, araliklarla tik tik tik seklinde basarsan depar atar

2) savunmayi biraz geri cek maca baslarken, takip ederken sag ust tusuyla hizli kos.

3)ekranin sag alt kisminda bir bar var. o bari mumkun oldugunda yesil kisimda durdurup, devaminda yon vereceksin. cok fazla alt-ust-sag-sol yapma yon verirken

4) var ama hic kullanmadim, arastirmak lazim. bazi tus kombinasyonlari var.

5) sutu atacagi kisma donuk olursa iyi olur. bir de finest shot modofier diye bir tus var, cogunlukla sag alt tus oluyor. sut atarken ona basarsan ayak ici guzel vuruslar yapiyor.

6) yon ya da analog tusunu ileri geri cekerek defansif, ultra defansif, ya da atak dizilisine cevirebiliyorsun takimi. pres olayini bilemiyorum.
  • yigitovic  (20.05.14 09:17:08) 
4. sağ analog ile özel çalım atabiliyorsun. ben öncesinde hiç kullanmazdım, fifa 14 ile başladım, güzel oluyor. düşündüğün kadar zor değil ama biraz zaman harcaman gerekli.

6. yön tuşlarında ya yukarı ya da aşağı bas. (tam hatırlayamadım) offside trap ve high pressure diye seçenekler göreceksin. maç öncesi custom tactics'ten ayarlayabilirsin.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (20.05.14 09:28:31 ~ 09:33:16) 
biraz ayrintisiyla,

1
* kosma tusunun hangisi oldugune oncelikle emin ol.
* her saniye bunu kullanirsan elbette oyuncular yorulacaktir.
* sag analog stick ile de topu kosu yonune dogru acabilir ve hizlanabilirsin. hatta bunu saga iki tık, üc tık seklinde yap, farklarini gör.
* topla kosan adaminin onunde bos alan varsa, ilk aldigin anda mutlaka ayagindan ac ve ivmelen.

2
savunma olayinda, bir kac senedir "tactical defending" denen olay var. bunda yapacagin hamleler cok onemli. tactical defending tamamen ayri bir konu, uzun uzun yazilmasi gereken. pes'teki veya eski fifalardaki gibi x e basili tutiyim adamlar gecemesin vs. yok. bazi anlarda tek hamle sansin olacaktir. "push-tackle" ve "jockey" tuslarinin tutoriallarini iyi calisman gerek. ve bolca mac yapman.

3
* suta bastiktan sonra sol stick i hareket ettiriyorsun. ama onu da calisman gerek biraz.
* sut yerine hafifce orta tusuna basip birakirsan yesildeyken, panenka penaltisi atarsin.
* sut tusuna bastiktan sonra topa vurmadan bir kere daha sut tusuna basarsan bir fake atar ve gecikmeli vurur topa. bunun da tutorial i var.

4
en cok oturtman gereken sey bu. oyundan hem zevk alman icin, hem izleyicilere, hem de karsindakilere zevk vermen acisindan mutlaka butun calimlari ogren. en azindan bir kismini. turnover ile basla mesela. (sag stick ile yarim daire, istedigin tarafa).. veya gittigin yone dogru iki ileri bir geri stick. veya 90 derecelik ani calimlar icin gittigin yone 2 ve 90 derecesine 1 stick gibi. anlatmakla da olmuyor... hepsinin videolari var izle ve izlemekten de öte, uygulamaya calis, vücuduna oturtmaya calis.

5
sutu kimle cektigine, nasil cektigine ve hangi ayarlarda oynadigina göre degisir. asisted falansa yanlislikla sut ayarlarin, baktigin yerlere atar evet. o ayarlari default yap sen istersen.

6
arkadaslarin dedigi gibi, yön tuslari ile (adami hareket ettirdigin tusu analog ayarladiysan eger yon tuslari, yok adami hareket ettirdigin tusu yön tuslari ayarladiysan da analog sol) yapabilirsin. yön tuslarini sag ve sol yaparsan takimin ne kadar öne cikcagini risk alip veya ne kadar geride durcagini ayarlarsin. yukari ve asagida ise taktikleri ayarlarsin. bunlarin icerigini de menüden kendine göre özellestirebilirsin.

iyi maclaar...

(bkz: fifa 12/@la traviata)
(bkz: fifa 13/@la traviata)
(bkz: fifa 14/@la traviata)
  • la traviata  (20.05.14 10:34:10 ~ 10:35:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.