[]

Araba kullanmak zor mu?

Araba kullanmayı bilmiyorum ama yaş itibariyle öğrenmem gerek. Bugüne kadar pek ilgim olmadı ama artık istiyorum. Bi tane arabamız var hydundai getz model, haftada 1 küsür saat çalışmayla ne kadar sürede kıvama gelirim?




 
sakin bir insansan 2-3 saatte ehliyet alacak kıvama gelirsin. zor bir şey yok. trafikte kullanmak farklı bir olay zaten.


  • xenophobe  (20.05.14 01:16:30) 
otomatik daha kolay. manuel daha efektif. trafiğe çıkıp bi kaç stres yaşamadıktan sonra oturmuyor öğrendiklerin. düz yolda istediğin kadar sür. getz gibi küçük araçla başlamak avantaj


  • icim urperiyor  (20.05.14 01:16:53) 
sehir onemli. istanbul'da sinir krizine girebilirsiniz mesela sicarim lan arabasina deyip birakabilirsiniz ama ilk surusunuzde arabayi kaldirabilirseniz (manuel oldugunu varsayiyorum, degilse de onda ogrenin) araba altinizdan kayiyor gibi olacak. 2. 3. de alisacaksiniz ona. 4te 2. 3. vitese gececeksiniz rahatlikla. sonrasi yolda onunuzdeki arkanizdaki yanlardaki hayvanlarin neler yapabileceklerini tahmin etmeyi ogrenme hiziniza bagli.

zor degil gayet kolay bisiklet daha zor bence. ben hala duzgun bisiklet kullanamiyorum :(
  • babamasoliimbananickaldirsin  (20.05.14 01:18:41) 
Ne adamlar kullanıyor hocam tabi ki zor değil. Ara vermek pek verimli olmaz yalnız. Dur, kalk öğrenirsin ancak yine de ilk 5-10 dakika rahat edemezsin her hafta. Mesela el frenini, farları unutuyor insan alışkın olmadığı için.

İmkan yaratıp her gün 2 dakika bakkala gidip gelmek lazım.

düzeltme: Kıvama gelmekten kastın ehliyet almaksa toplamda 3-4 saatlik iş zaten hocam.
  • nickini vermek istemeyen uye  (20.05.14 01:21:11 ~ 01:22:02) 
artık manuel vites araba mı kaldı yahu. zaten alırsanız otomatik vites alırsınız. o yüzden kullanabilir miyim diye hiç sorun etmeyin. panik bi insan değilseniz kullanırsınız.

ehliyeti almaya yetecek kadar manuel vites kullanmayı öğrenin. arabayı durdurup kaldırsanız gerisi gelir. sınavın yapıldığı alanlar çok kalabalık olduğundan ve herkes acemi olduğundan arada kaynarsınız. trafikte de otomatik vites kullanırsanız hiç problem kalmaz.
  • ergenpezeveng  (20.05.14 01:22:08) 
Araba kullanmak dunyanın en kolay ısı. Ne ınsanlar kullanıyor. Hemen ogrenırsınız ama azmınıze de baglı. Amma velakın nerde yasıyorsunuz bılmıyorum ama ıstanbuldaysanız kullanılmaz onu da belırteyım..


  • yemektehamsivar  (20.05.14 01:32:39) 
otomatik zor değil.


  • king lizard  (20.05.14 01:37:19) 
@zikardo

bende de durum tam tersi. etrafımda yeni araba alanlar hep otomatik alıyor. özellikle 0 alanların içinde manuel alan hiç görmedim ben.

manuel araba oranı fazladır çünkü bizim halkımız kendini şöför zannediyor. adam vites atmazsam ne zevki kalır araba kullanmanın diyo:) bunlar arabayı kullanan şöför değil yani bildiğin şöför mesleğini icra eden adam gibi düşünüyo kendini. genelde de eğitim düzeyleri biraz aşağılarda. abi ne zevkine bakacam ya araba bu binerim gaza basarım beni bi yerden bi yere götürür ne kadar az şeyle uğraşırsam o kadar iyi. hatta volvo şemde şeritleride takip ediyo. hızını sabitle yol da güzelse bırak araba gitsin diyo:)

buna rağmen hala manuel alan adama diyecek lafım yok.

haa şu var dediğim gibi geçmişte arabaların çoğu manueldi ikinci el pazarı bizde çok hareketli adam hala 10 yaşında arabayı para verip alıyo. malesef araba kültürümüz pek yok.
  • ergenpezeveng  (20.05.14 02:16:20) 
ben 20 saat gunduz, 3-4 saat de gece surusunu yanimda bir bilenle yapmadan tek basima trafige cikmadim. ciktigimda da yine ilk 10-20 seferini sadece en cok pratik yaptigim guzergahlarda surdum. ev is, ev market gibi. sonra sonra serbest acilmaya basladim. bir de paralel ve dik park edebiliyor olduktan sonra trafige cik. duzgun park edebiliyor olmak, artik arabaya iyice hakim oldugunun gostergesi oluyor genelde.

benim neyim eksik gazina gelme, kendini bil. kokaklik degil de temkinli ol hep. pedallarin yeri otursun kafanda iyice. arabanin hizini kadrana bakmadan da hisseder ol. saglikli surusler dilerim.
  • aklimiseveyim  (20.05.14 05:57:19) 
özet geçiyorum:

- araba kullanmak degil, sagindaki solundaki okuzleri kontrol etmek (daha dogrusu edememek) zorunda olman zor.
- paralel park etmek zor (ozellikle istanbul gibi park yerinin altin degerinde oldugu yerlerde)
  • no christ requires  (20.05.14 12:39:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.