[]

Almanya'da vize uzatmak

Merhaba,
ben berlin'e erasmus stajı icin geldim ve dil öğrenmek amacıyla vizeyi uzatmak istiyorum buradan. ama geliş amacı erasmus olduğu icin sorun yaratırlar mi diye korkmuyor degilim. berlindeyken kursa kayıt falan yaptırıp başvursam bana "senin geliş amacın erasmus , turkiyeye git dil icin tekrar vizeye basvur" diyebilirler mi acaba?



 
problem olacağını sanmıyorum, fakat bir an önce başvurmaya bak randevuyu biraz, birkaç ay kadar, geç veriyorlar sanırım.


  • bosver nicki  (20.05.14 00:34:46) 
diyebilirler aga zaten senin erasmus süren kadar vize veya oturma izni veriyorlar daha fazla kalman kıllandırır işi.


  • forvendetta  (20.05.14 00:35:14) 
randevu ile çalışmıyor buradaki sistem. sabahın köründe gidip sıra kapıyorsun falan. bu hafta içi bi deneyeceğim bunu. işte sıkıntı orda, geliş amacına takılmazlar umarım.


  • renkli hayalet  (20.05.14 00:38:29) 
randevulu diye biliyordum fakat yanlış biliyormuşum demek. neyse gidip bir ön bilgi al istersen ama geliş amacınız bu değil dil öğrenmek de nereden çıktı demelerinin bir mantığı yok, neden desinler ki; hem maddi yeterliliğini ispatlıyorsan ve dil okuluna kaydını gerçekleştirdiysen, e sonuçta da anladığım kadarıyla üniversite öğrencisisin, sana engel çıkartmaları neredeyse imkansız.


  • bosver nicki  (20.05.14 00:46:35) 
sorun cikarmazlar. yabancilar ofisine gidip durumunu anlatirsin, dil kursunun tarihlerini gosterirsin, yardimci olurlar.


  • yonge and bloor  (20.05.14 00:55:00) 
turkiye den basvurmaniz lazim demeleri cok olasi ama sorun yine de. cunku vizeyi uzatmayacaksiniz baska bir oturum turu istediginiz sey.

sehirden sehre degisiyor auslaenderbehorde deki randevu sistemi bildigim kadariyla. berlini bilmiyorum. giriste info desk gibi bir sey olur zaten sorsaniz soylerler. bazi islemler icin randevu gerekir ama bir soru sormak icin gerekmeyebilir ogrenciler icin ayri bir ofisleri vardir belki info desk teki bilmiyorsa oraya yonlendirir.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (20.05.14 00:59:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.