[]

sınav ve enerji içeceği

yakın bir zamanda kpss olacak bildiğiniz gibi. aslında pek fazla uyku sorunu çeken biri değilim, kafayı koydumu uyuyan cinstenim. ama yinede sınavdan önceki gece ister istemez stres yaparak istediğim saatte uyuyamıyacağımı biliyorum.

neyse, büyük olasılıkla az da olsa uykusuz olacağım. asıl sormak istediğim sınavdan önce enerji içeceği içmemin yararları veya zararları nelerdir (veya ağrı kesici baş ağrımasına karşı) ?

not: bundan önce hiç enerji içeceği içmediğimi belirteyim.

 
hiç içmediysen riske girme.


  • blackdog  (10.06.09 23:38:33) 
oha harbi tam soracağım soruydu, içsek uykusuzluğu alır mı? yani zihinsel yorgunluğu önler mi? dikkat toplama filan gibi. bi de marka tercihi olarak hangilerini tavsiye edersiniz?


  • röagh  (10.06.09 23:44:25) 
ben iki senedir her gün içiyorum redbull, burn son zamanlarda lion club. Zihni açıyor diyebilirim. Mutlaka zararlı bir şey bu. En basitinden kilo aldırır. Bir de Hassas bir mideniz varsa bilhassa aç karnına içmeyin.


  • blackdog  (10.06.09 23:56:27 ~ 23:57:22) 
tansiyonu yuksek insanlarda carpinti yapiyor bildigim kadariyla. hatta sporcular icin bile meyve suyu - soda karisimini onerirler kalp problemleri riskine karsi. daha once icmediysen bence de riske girme. uykunun acilmasi icin az bir miktar kahve faydali olabilir, bir de bolca seker tuketmeni tavsiye ederim. kana en kolay karisan ve beynin de en kolay yaktigi seker uzumdeki seker bildigim kadariyla hatta o nedenle sinava girenlere yanlarina kuru uzum falan almalarini tavsiye ederler (ve ya sabah sabah mideni bulandirmazsa pekmez falan yutmayi deneyebilirsin). sinavin ortasinda basin agrimaya falan baslarsa da seker faydali olur. agri kesicilerin hissedilir zarari olmayabilir, ancak uykunu getirebilirler, dikkatin dagilabilir (ozellikle parasetamol turu olanlarda bana oyle oluyor).


  • woody  (11.06.09 00:04:44) 
gayet güzel oluyo benim sabah 9 sınavlarına gitmek için 7 de kalktığım zamanlarda yapıyordum redbulldaki kafein ve taurin ortalama 1-2 saatte kendini gösterdiği için sınavda konsantrasyon daha çok oluyor.


  • buffy de vampir sayilir  (11.06.09 00:27:04) 
Denedim ve tavsiye edip etmeme konusunda kararsızım. Eğer yazın girilecek sınavdan bahsediyosan pek nahoş oluyor sular seller gibi terliyosun ki normalde pek terleyen bi insan değilim normalde.. Ayrıca yüksek kafein alımının stresi çok pis tetiklediği söyleniyor sınavda yaşadığım kafein stresi miydi yoksa kendi stresim miydi şu an net bişey söyleyemiyorum. sonuçta aşırı terlemem ve ateş basması beni o kadar rahatsız etti ki tekrar denemedim, ama kışın denenebilir gibi sanki..


  • joker the one  (11.06.09 00:47:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.