[]

Opinion poll: Sizce ben cok mu kotu biriyim?

Merhaba degerli dostlar.

oncelikli olarak soma'daki elim faciada hayatini kaybederek sonsuzlugun kralligina erkenden gocmek durumunda kalan canlarimizi yad etmek istiyorum. bu olay aklima her geldiginde kalbimin icinde sanki bir ucu misinaya bagli yuzlerce olta ignesi varmis da birileri disaridan var gucuyle misinalari kendilerine dogru cekiyormus gibi bir aci hissediyorum.

bu duyuruya konu olan hadiseye gecmeden once sizlerin fazladan 1 dakikasini daha almak istiyorum zira bu kisi ile su kisi ayni: eksiduyu.ru

dusunun ki yabanci bir memlekette ogrencisiniz ve evinizdeki bir odayi ihtiyac duyan bir ogrenciye, uygun fiyatla (evin giderleri goz onune alinarak uygun) kiralamak istiyorsunuz.

derken kanadali bir kiz geliyor ve odayi begeniyor. hemen akabinde bu kisinin sizden oda kiralamak istedigini ogrenen ortak bir arkadasiniz geliyor ve kendisinin de bu odaya talip oldugunu acikliyor. siz de bu sahsin sizinle ayni ulke, hatta ayni sehirden olmasi sebebi ile onu tercih ediyorsunuz.

soz konusu kisiye titiz ve duzenli biri oldugunuzu, evi "ogrenci evi"nden ziyade "aile" evi gibi derli toplu tuttugunuzu, bu konuda hassas oldugunuzu, bencil biri olmadiginizi ve paylasmayi sevdiginizi, bu sebeple yiyecek icecek de dahil olmak uzere herseyi ortak kullanabileceginizi belirtiyorsunuz ve o da size "aa ne guzel, ben de boyle biriyim zaten, burasi tam bana gore bir yer!" diyor ve evde yasamaya basliyor.

birkac hafta sonra bu kisinin aslinda size basta anlattigi kadar duzenli ve tertipli biri olmadigini, size oyle gozukmek icin kendini zorladigini, oldukca bireysel biri oldugunu ve eve karsi sorumluluklari karsisinda tembellik yaptigini, bastan kabul ettigi temizlik ve duzen konusundaki kurallari sacma ve gereksiz buldugunu dile getirdigini goruyorsunuz. fakat ufak tefek seylerin aranizda gerginlik olusturmasina izin vermeyerek yaptiklarini gormezden geliyor, cogu zamanlar onun yapmasi gereken seyleri de bu kisiyi kardes belleyerek kendiniz yapiyorsunuz.

bu arada kendisinden zorluk yasamasin, harcliksiz kalmasin diye eve girerken 1 kira bedeli depozito almiyorsunuz, her turlu kolayligi gosteriyorsunuz, kendine ayri alisveris yapmasina ragmen size ait yiyecekleri size sormadan buyuk bir keyifle mideye indirebiliyor. ablasi turkiye'den ziyarete geliyor, evinizde kendi misafiriniz gibi agirliyor, kiraya vermeyi dusundugunuz diger bos odayi hicbir ucret istemeden ablasina 15 gunlugune tahsis ediyorsunuz.

derken evinize, bedeninin sol tarafindaki his kaybini kalbinin buyukluguyle telafi etmeye calisan bir baska ev arkadasi daha geliyor ve bos olan diger odayi kiraliyor. malum kisi, gelen diger arkadasin bedenen yapmakta zorlanacagi seyler (agir seyler kaldirmak, iki eli kullanmayi gerektirecek eylemler vs) konusunda yardimci olmak istemedigini belirtiyor ve buna ilaveten ortak kullanim alanlarindaki daralma sebebi ile bozuluyor ve bunu her firsatta belli ediyor. sanki evin kirasinin yarisini veriyormus ve evin tamaminda hak sahibiymis gibi cemkirmeye, boktan pusurden sebeplerle sorun cikarmaya basliyor. hatta daha ucuza evler oldugunu, (kisa donem baska bir ulkeye gidecek olan bir arkadasinin evini bir sure ucuza kullanabilecegini ogrendikten sonra) odedigi kiranin fazla oldugunu ve indirim yapmam gerektigini soyluyor..

derken 2 gece kiz arkadasinizda kaliyorsunuz ve eve dondugunuzde kapinin onunde uzerinde sinekler ucusan cop kovasini goruyor, copun neden orada oldugunu soruyorsunuz ve aldiginiz cevap; "orada benim copumden ziyade senin copun daha fazlaydi, o sebeple atmadim" seklinde oluyor. kendi kendinize "ben bu kiza farkinda olmadan nasil bir kotuluk yapmis olabilirim ki boyle davraniyor" diye dusunurken, size evden ayrilmak istedigini soyluyor. siz de yine anlayisla karsilayip "tamam, sozlesmemize aykiri davraniyorsun ve erken cikmak istiyorsun fakat sanirim boylesi ikimiz icin de iyi olacak. seni zor durumda birakmak istemiyorum, ev buldugun an bana haber ver" diyerek konuyu tatliya bagliyorsunuz.

ev buldugunu ogrendiginiz gun, neden hemen tasinmak istemedigini soruyorsunuz. o da size, odedigi ucretin karsiligina tekabul eden gun kadar burada kalacagini soyluyor. siz de ona, "bunu dusunerek burada kalma, kiranin evde kalmadigin kadarini sana iade ederim" diyorsunuz ve ekliyorsunuz, "iyi bir ev arkadasi olmayabilirsin fakat iyi bir insan olduguna dair inancimi hala koruyorum. hazir kalacak yer de bulmussun, burada daha fazla kalip, yaptigin sacmaliklarla evin huzuruna ve dostlugumuza daha fazla zarar verme ki, yarin bir gun karsilastigimizda birbirimize selam verecek yuzumuz olsun" diyorsun. o ise evden ayrilirken "seni sokakta gorsem, selam dahi vermem" diyerek cikip gidiyor.


sizce bu arkadas bana neden boyle davranmis olabilir?

 
ağır şerefsiz olduğu için. ucuz kurtulmuşsun. var bu şekilde yaşayan küçük hesapların insanları.

bunlara her rastladığımda sorgusuz sualsiz bir tokat çakasım geliyor.
  • vendorth  (20.05.14 00:13:54) 
arkadas hic dayak yememis o yuzden boyle davraniyor. ta amk ben oyle arkadasin.


  • fortisvita  (20.05.14 00:21:49) 
öküz işte. başka açıklaması yok. hiç kendini bozma. sen gerekenden fazla iyi niyet göstermişssin o da bunu anlayıp üste çıkmış.


  • sporty  (20.05.14 00:49:49) 
oha ne sabirliymissin sen yahu. sinir oldum okudukca. def et en kisa zamanda. selami sabahi kes bence iyiligini hakedecek bisey yapmamis bugune kadar hep terse gitmis


  • jedilance  (20.05.14 01:44:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.