[]

Dinazorlar nasıl tamamen yok oldu?

Özet geçebilir misiniz?




 
Meteor -> Düş
Toz, gaz -> Kalk
Atmosfer -> Kapan
Hava -> Soğu
İklim Şartları -> Zorlaş
Beslenme -> Güçleş
Büyük canlılar -> Zamanla yok ol.

Dinozorların sonu 101.
  • g man  (19.05.14 22:58:33) 
dinozorların yokolduğunu kim söyledi?!.
o yediğin tavuk var ya. genetik olarak neredeyse t-rex. meteor çarpmasından sonra değişen şartlara ayak uydurabilenleri kuş, uyduramayanları fosil oldu.

  • tururo  (19.05.14 23:03:21) 
gerçekten meteor düşmüş mü? bu bilimsel bir şey mi?


  • iste o kavunici balik  (19.05.14 23:04:24) 
Benim de merak ettiğim meteor eğer bunları yok ettiyse koca öeteor nereye kayboldu. Niye geride iz bırakmadı. diğer canlılar nasıl hayatta kaldı da dinazorlar gitti?


  • call me ishmael  (19.05.14 23:06:49) 
Merhaba. Yine ben. Arkeolog değilim. Liseye kadar geçen sürede araştırmıştım bunları.

Meteor Güney Amerika civarına, sanırım Meksika dolaylarına düşmüştür diye düşünülüyor. Evet, bilimsel bir kabul. Alternatif teoriler elbette vardır; ama bu halihazırda kabul görüyor. (En son baktığımda öyleydi.)

Ayrıca meteorlar geriye iz bırakır. Yanlış bilmiyorsam bugün kullandığımız demir var ya hani. Madenlerden falan çıkan. Hah işte o dünyaya ait değil esasında. Vaktiyle dünyaya düşen meteorlarla gelmiş bir maden. Tabii bu kim bilir kaçıncı zamanda olmuş olaylar. Atmosfer falan dahi yok.

Öte yandan bir dinozorun barınma ve beslenme ihtiyacıyla küçük bir memelininki bir değil. Alternatif besinlere yönelmek memeliler için daha rahat oldu. Adaptasyon meselesi işte yahu.
  • g man  (19.05.14 23:10:25) 
(bkz: chicxulub)


  • doink  (19.05.14 23:12:01 ~ 23:12:57) 
bildiğim kadarıyla timsahlar dinazorlar döneminde de vardı. Ancak koşullara uyum sağladığı için günümüze kadar gelebildiler. g man açıklamış. meteor iklimleri değiştirdi. Bitki örtüleri yok oldu. otçul dinazorlar yok oldu. ardından etçil dinazorlar yok oldu. Kaplumbağalar, timsahlar gibi zor yaşam koşullarına ayak uydurabilenler bu dönemi atlattı.
Günümüzde Çoğu türün uzaktan ya da yakından dinazorlarla akrabalığı var. Örneğin kuşlar dinazor neslinden gelmekte.

  • doink  (19.05.14 23:22:09) 
Dünya oluştuğu günden bugüne kadar geçen sürede binlerce canlı türünün yok olduğu beş büyük felaket oldu yeryüzünde, bir tanesinde de dinozorlar yok oldu. Bu kadar büyütecek bir şey yok esasında. Dinozorlar da yok olan o canlılardan biri sadece. Gelecekte bir gün de insan ırkı yok olacak aynı şekilde ve belki de başka bir tür ırk evrim geçirip bizim yerimizi alacak. Döngü bu şekilde ilerliyor. Tabii ben konuyu bilim dünyasının anlattığı şekilde söylüyorum, kıyamet gibi şeylere inanıyorsanız eğer o zaman durum biraz daha farklı gelişiyor.


  • angelus  (19.05.14 23:26:31) 
kızamık salgını diye biliyorum ben.


  • beta version  (20.05.14 01:00:15) 
hayir anlatamadim ki sana'nın ne dediğini anlayan var mı yahu?

iki meteorun çarpmış olduğunu gösteren belgelerde var. bu meteorlardan sonra yukarıda yazıldığı gibi gaz bulutundan ve işte besin dengesinin altüst olmasından dolayı çoğu canlı telef olmuş

vay aq ben günde 2 öğün dinozor eti yiyormuşum meğersem :D
  • GibsonRulesv2  (20.05.14 01:02:08 ~ 01:07:59) 
tururo +1, t-rex'lerin günümüzdeki en yakın akrabaları tavuklar. tavuğa yaklaşmadan önce renkli tüylere sahip canlılara evrildikleri düşünülüyor. kısaca, meteor kaynaklı fiziksel değişimler birçok yaşam formunun sona ermesine, kalanlarında da şartlara uyum sağlayacak şekilde evrimleşmesine sebep oldu.


  • baba jo  (20.05.14 01:06:08) 
hocam bu sorunun ve daha bir çok sorunun cevabı cosmos'da var. aç izle


  • lehim ve havya ile mikrocip yapan adam  (20.05.14 01:09:09) 
hatta sözlükte şöyle bir şey buldum

1 trilyon tondan daha ağır, en az 10 kilometre çaplı bir gök taşı dünya'ya çarpar. bu çarpmanın etkisi ile dünya etrafını bir toz tabakası kaplar ve bu toz tabakası dolayısıyla güneş ışığı yer yüzüne erişemez ve aylarca süren soğuk ve karanlık bir dönem başlar. bu çevresel felaketin etkilerinin meydana getirdiği sonuçlar zinciri neticesinde dinozorların nesli tükenir.

kaynak eksi sözlük, ellerimusuyor
  • GibsonRulesv2  (20.05.14 01:10:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.