[]

Kredi kartı dolandırıcılığı

Arkadaşımın kredi kartından bugün 2 tane online işlem yapılmış. İkisinde de mesaj gelmiş arkadaşa, birinde "drop slr firmasından 288 euroluk işlem için sms şifreniz" falan diye.

sonra da "blinkbox'tan 13 sterlinlik işleminiz yapılmıştır" diye sms şifresi olmadan işlem yapılmış.

Kartı iptal ettirdi de toplamda 70 liralık çekim olmuş 2-3 işlem yapılmış. büyük ihtimal yurtdışından bi işlem. Bunu iade alabilme ihtimali ne ?

 
karakola gidip şikayetçi olması lazım. bi arkadaşımın kartı kopyalandı. 3000 liralık benzin almışlar. bi şekilde bulundu ve parasnı aldı.


  • nick konusunda kararsizim  (19.05.14 20:03:58 ~ 20:04:34) 
bankası bilgilendirmemiş mi?
yurt dışı farklı bir işlem olunca banka provizyon vermiyordu.
benim de başıma gelmişti, banka aradı, provizyon vermedik kartı da iptal etmişler sağolsunlar.
yoksa 5000$ girecekti.
  • livaneli kadir  (19.05.14 20:16:16) 
sitelere baktım da pek türkiyeden yapılacak yerler değil. ilk işlem için sms istenmiş. diğer iki işlem için bi bilgilendirme olmadan direkt çekim yapılmış.

arkadaş bankayı arayıp iptal etmişler şuan için form göndermişler.
  • akatreil  (19.05.14 20:21:11) 
tez vakitte müşteri hizmetleri aransın, "böyle böyle bir işlem oldu, bu işlemi ben yapmadım" densin. işlemi iptal ederler. kredi kartını da iptal ederek yenisini gönderirler.


  • gogu delen adam  (19.05.14 20:39:23) 
yapacağınız işlem şu

(bkz: chargeback)
  • argent dawn  (19.05.14 20:48:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.