[]

blender olmadan mercimek corbasi

yapilamaz mi? butun tariflerde blender'dan gecirin deniyor. alternatifi ne olabilir bunun?




 
tel süzgeçte süzerek yapılıyordu eskiden şimdi daha kolayı blender olduğu için öyle deniyor. Topaklanma olmadan süzebileceksen eze eze yap tabi ki de..


  • erty_ksk  (19.05.14 17:53:11) 
Yapilir tabi ki. Ben oyle yapiyorum, evde blender olmadigindan. Birazcik taneli oluyor corba tabi ama, mecbur. Ezebildigim kadar eziyorum tahta kasikla falan karistirirken(biraz yassi bir tahta kasik), oldugu kadar.


  • mukrime  (19.05.14 17:54:44) 
mercimegi ezip tekrar tencereye katiyorsunuz anladigim kadariyla?


  • yigitovic  (19.05.14 17:56:22) 
mercimek çorbasının içine koyacağın patatesi havucu rendeleyip koyarsan onlar zaten kaynarken yumuşaya yumuşaya kayboluyor. bir kez de tel süzgeçten geçirirsin mis gibi olur.


  • kırmızıkaşekaban  (19.05.14 17:56:38) 
5 yillik ogrencilik hayatimda surekli yapabildim. blender'im hic olmadi, gerci hala yok:)
yazmislar ama ben nasil yaptigimi paylasmak istedim. yanlis hatirlamiyorsam mercimek corbasina suzme mercimek corbasi denirdi benim memleket yorelerinde, suzgecten suzerek yapildigi icin.

ben icine koydugum soganlari iyice iyice kavuruyordum, tabii yakmadan, sonra mercimekleri de kavuruyordum bi guzel, sonra sicak su, baharati vb. uzun uzun, neredeyse 1 saat kaynatiyordum, mercimekler baya bi yumusamis oluyordu.

sonra tel suzguye yavas yavas dokup, kalan taneleri bir kepce yardimiyla bastirirdim suzguden ufalanip gecsin diye. uzun bir surec, ilk basta corba suzguden gecmeyecek, biraz siz ugrasicaksiniz ufalanip, suzguden aksin diye ama yilmayin:)

tabi bu suzguden akan corbayi oldugu gibi baska bir tencere/kapta biriktiriyoruz. en son kalan, ufalanamayan taneleri de ben icinde koyardim, tadini kotu etkileyen bir sey degil sonucta.
  • balli borek  (19.05.14 18:05:09 ~ 18:05:41) 
Tabiki yapilir. Yuz yil once blender mi vardi. Hem annem blender olmadan yapardi eskiden


  • dafuq  (19.05.14 18:11:05) 
Yok ben hic suzmedim ya, tel suzgecim de yok. Mercimek suyun icinde tencerede kaynarken zaten yumusuyor, ara ara karistirirken de eziyorum iste. Pisince de iyice iciyorum bu kadar. Ama suzgecten gecirme isi de guzelmis, bi dahakine oyle yapayim ben de.


  • mukrime  (19.05.14 18:22:55) 
Çok daha sağlıklı bir çorba olur. Blenderdan geçirerek mercimekteki ve varsa sebzelerdeki lifleri parçalamamış olursunuz. Eskiden düdüklüden direkt süzgece alırdım, artık süzgeçten bile geçirmiyorum.


  • marjory  (19.05.14 18:27:17) 
ben catalla tencerenin kenarinda ezmek suretiyle yapiyodum, sonra patates puresi icin patatesi ezme aletini kullanmaya basladim. 5 dk filan suruyo ezme islemi.


  • lamartin  (20.05.14 14:14:44) 
yav anacım eskiden blender mı vardı.

köy çorbası usulü yap.

saf et suyuna (tercihen kemikli) at mercimeği kaynasın. içice yumuşayıp çorba kıvamına gelince al ateşten.

ne yağ koy, ne salça ne de başka bişey.
bir de böyle dene.
enfes oluyor.
  • mavi istiridye  (20.05.14 14:18:24) 
@mavi istiridye, iyi dedin de max yumurta kirabilen insanim, ustelik yurtdisindayim. fazla utopik kalir o bana su an :)


  • yigitovic  (20.05.14 15:22:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.