[]

Macbook Pro'nun kapağını indirdiğimde sleep moduna geçmiyor

Ne denediysem olmadi. internetten bir kac bilgiyi de denedim yine de uyku moduna gecmiyor bilgisayar ve arka kapaktaki apple logo ışıgi sürekli yanıyor.. sonun cozumunu bIlen paylasirsa cok mutlu olurum




 
sistem tercihlerinde enerji tasarrufu bölümüne bak. orada güç adaptörü sekmesinde ilk seçenekte tik varsa onu kaldır. ekran kapalıyken sistemin uyku moduna geçmesini engelle gibisinden bişey yazması lazım.


  • charango  (18.05.14 16:00:33) 
makinenin modeli ne, os x versiyon ne, ne denedin de olmadi. bunlari paylasirsan daha lezzetli olur. ona gore bi solüşın yapalum.


  • battal gemalmaz  (18.05.14 16:07:59) 
sistem tercihlerinden dediklerini yaptim ama sorun cozulmedi @charango sistem detayi soyle Mc OS X 10.9.3 macbook pro 13"..


  • murli  (18.05.14 16:28:17) 
terminalde su kodu bi yazalim.


sudo nvram boot-args="iog=0x0"
  • battal gemalmaz  (18.05.14 16:32:07) 
sudo nvram boot-args="iog=0x0"

WARNING: Improper use of the sudo command could lead to data loss
or the deletion of important system files. Please double-check your
typing when using sudo. Type "man sudo" for more information.

To proceed, enter your password, or type Ctrl-C to abort.

Password:

Diye bir sey geliyor sifreyi yazamiyorum bilgisayara kayitli olani.. simdi ne yapmam lazim
  • murli  (18.05.14 16:43:54) 
Acaba clamshell modunda kullanıyor olup da sleep'e geçmesini bekliyor olabilir misin? Harici bir ekran falan bağlı mı arkadaşa?


  • alperz  (18.05.14 16:44:32) 
oraya parolanı yazıyorsun aslında. unix shell'in özelliği o. parola girerken bir şey yazdığını göstermez. parolanı gir ve enter'a bas.


  • alperz  (18.05.14 16:45:33) 
yok harici bir ekran bagli degil ve clamsell nedir onun hakkinda da hic fikrim yok.. sifreyi girdim ve simdi ayni komutu verince hic bir sey olmuyor. ve sorun hala devam ediyor..


  • murli  (18.05.14 16:48:44) 
Burada bir sürü cevap var;
discussions.apple.com

Kısacası, her şey olabilir. Spotlight, network sharing, itunes falan. Hepsini kontrol etmek gerek.
  • alperz  (18.05.14 16:56:22) 
Bu da var

support.apple.com
  • alperz  (18.05.14 16:57:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.