[]

Şu anda var olan en başarılı turkce textospeech(tts) hangisi?

google un türkce cevirisinde kullandıgı iyi gibi ama daha iyileri var mıdır? mesela acapela-group un ki var(ipek) ama google bazı yerleri daha iyi okuyo gibi. ivona gibileri de var.




 
jaws - nuance


  • ben smyrna  (18.05.14 13:41:41) 
@ben smyrna baktim da dil konusunda bi aciklama göremedim galiba ingilizce tek dili. ayrıca screenreader degil de text i ver turkce ses dosyasını alma seklinde arıyorum.


  • sylow  (18.05.14 13:54:23) 
biliyorum bunu diyeceğinİ :)
jaws screen reader ama mesela bi word dosyası açıp okutabilrsin. bi de türkçe eklentisi var. güzel okuyor.
nuance ise türkçe okuyor ama türkçeyi (speech to text) tanımıyor. nuance'ın telefonlar için (ilginç şekilde sadece nokia için) güzel uygulaması var. görme engelliler çok kullanıyor.
  • ben smyrna  (18.05.14 15:18:46) 
tamam o vakit onu da deniyim. bu arada ivona un bu kadar iyi oldugunu bilmiyodum. karsilastirirsan :) www.ivona.com


  • sylow  (19.05.14 00:16:29 ~ 00:16:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.