[]

Mikrodalga fırın alsam mı?

Selamlar,
Daha önce ne normal ne de md fırınım olmadı. Evde yaptığım yemekler sınırlı, basit şeyler oldu. Genelde dışarıda hallediyorum. Ne zamandır aklımda, md fırın alsam mı. Alsam ne işime yarar?
Teşekkürler vakit ayırdığınız için.


 
cevap değil ama aynı nedenlerden ötürü almayı düşünen birisi olarak takipteyim.


  • savata  (18.05.14 12:26:05) 
fırınla mikrodalga farklı şeyler yalnız. ben de mini fırın var. mikrodalgadan daha işlevsel olduğunu düşünüyorum. işime yarıyor. evde yemek yaparsın mis gibi. al bence. fırında yapılacak bir sürü yemek var. evde yemek yapmaya karar verirsen al yani. yalnız yaşıyor sayılırım ben de tek başıma yemek yapıp yiyorum .canım hiç yemek yapmak istemediğinde bile patatesi doğrayıp baharatlayıp fırına atıyorum yemek oluyor bana.

www.hizlial.com

benim fırın bu 114 e almıştım yanlış hatırlamıyorsam.
  • tuborg yesili  (18.05.14 12:27:39 ~ 12:32:37) 
bildiğim kadarıyla mikrodalga sadece ısıtma amaçlı.
bu nedenle kullanışsız, bunun yerine mini fırın alın.
yemek ya da herhangi bir şeyi fırınlamak için de iyi olur.
  • livaneli kadir  (18.05.14 12:31:41) 
Evde neler yapıp neler yediğin önemli. Esasen pek bir şey yapmıyorsan işine yarayacağını düşünmüyorum zira daha çok yemek ısıtmak için kullanılan bir alet. Ha yemek de yapılır tabi ama sınırlı şeyler olur bunlar. Esas amacın yemek yapmaksa Onun yerine normal fırın al bence.


  • trinitrotoluen  (18.05.14 12:32:48) 
fırın al bence. mikrodalga olan yemekleri ısıtmaya yarıyor. ne biliyim börek yapmışsındır ısıtmak için mikrodalgaya koyarsın veya donmuş hazır yemeklerden tüketiyosundur yine kullanırsın da. fırında daha çeşitli yemekler yapılabilir. balık, sebzeli- patatesli tavuk, kek vs.


  • nevrotik  (18.05.14 12:37:37) 
evde davul fırın var. on numara beş yıldız. ama mini fırın da işini görecektir. çok güzel yahu, bir sürü yemek yapmaya başladım. gankilerin dediği gibi md ısıtmaya yarıyor, pişirme kısmı için yetersiz yani. bu durumda minifırın daha mantıklı sanki.


  • nodrap  (18.05.14 12:53:43) 
normal firin +1


  • chavezding  (18.05.14 13:00:48) 
Cevaplar çok işime yaradı açıkçası. fırın alayım o zaman ben.

bir soru daha sorayım; dondurulmuş pizza filan normal fırında olur mu?
  • puc  (18.05.14 13:08:04) 
ben cuma günü yaptım şundan oetker.blob.core.windows.net
gayet güzel oldu.

  • livaneli kadir  (18.05.14 13:12:14) 
Pizzalar da oluyor mini fırında altını hafiften yağlayıp atarsın. 15 20 dk da oluyor. Paketlerinde yazar zaten talimatları. Üzerine ekstra malzeme de koyabilirsin.


  • bass solo take one  (18.05.14 13:33:52) 
olur tabi dondurulmuş pizza ve tüm yiyecekleri fırında da ısıtırsın. mikrodalga 5 dkda ısıtıyorsa normal fırın 15 dkda ısıtır sadece.


  • tuborg yesili  (18.05.14 13:34:59) 
Dondurulmus pizzayi tabi ki firinda yapabilirsiniz ama bence mikrodalga almani tavsiye ederim


  • kutsalbok  (18.05.14 13:37:40) 
hocam ayrıca donmuş pizzada @livaneli_kadi nin capsini verdiği dr. oetker den şaşma(bu marka altında her çeşidi mükemmel). ben çok denedim. onun gibisi yok. a101, migros gibi yerlerden temin edebilirsin.


  • maden suyu  (18.05.14 13:40:27) 
bende hem mikro hem mini var. miniyi ayda yılda bir kek yaparken yada kaşarlı mantar falan kullanıyorum ama mikroyu süt ısıtırken, buzluktaki tavukları çözerken, pizza yaparken sürekli kullanıyorum. yanlış hatırlamıyorsam mikronun markası arçelik, minininde börekçi olması lazım.


  • camiroquay  (18.05.14 13:40:45) 
kombo mini firin+mikrodalgalar var, onlardan al istedigini yaparsin. mikrodalga isitmak icin, mini firin pisirmek icin.


  • beriberi  (18.05.14 13:56:26) 
mikrodalga inanılmaz pratik bir alet. yemek yapıp tencereyi dolaba koyduktan sonra tabağa koyup atıyorsun mikrodalgaya 2 dk'da ısınıyor, ekstra bulaşık vs çıkarmadan. ama yemek yapmak vs için çok uygun değil, balık falan pişirenler bile var ama gereksiz.

yemek yapmak için kesinlikle fırın lakin ilerleyen zamanlarda mikrodalga öneririm, zaten ucuza satılan şeyler.

bu arada dondurulmuş pizzalar (en azından dr. oetker ristorante serisi) mikrodalga ile değil normal fırınla yapılır. mikrodalgada yaptığın zaman esas lezzetini alamıyorsun.
  • materyalist imam  (18.05.14 17:01:53) 
donmus pizza once biraz cozulsun ondan sonra firina at yoksa ortasi soguk kalir


  • chavezding  (18.05.14 17:42:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.