[]

lg led tv panel arızası

selam duyuru dostları. lg 42LA620S model led tv'mi duvara monte televizyon askısına asınca ekran bağlantıdaki resimde görünen hale geldi. tv'yi yumuşak bir zemin olan koltuk minderinin üstüne yüz üstü yatırıp çok dikkatlice bastırmadan askı aparatının vidalarını tv'ye takmak dışında hiç bişey yapmadım.

öncelikli sorum şu: ekrandaki bu problemin tanısını bilen var mı? sıvı teması gibi birşeyden bahsediliyor forumlarda ama tam emin olamadım.

diğer sorum: bu hali garanti kapsamına dahil midir? bunu neden soruyorum; tv üstünde bulunan vida yuvalarına vida takmak ile tv bu hale geliyorsa ve eğer bu işlem garanti kapsamı dışında değerlendiriliyorsa tüketici hakları hakem heyetine başvuracağım.

şimdiden teşekkürler.

 
Ekranin ortasindaki iki adet siyah benege bakarak, panelin kendisinin fiziksel olarak hasar gordugunu soyleyebilirim. Ekranda lokal goruntu kaybi, yatay veya dusey cizgiler panel caminin data hatlarina temassizligi nedeniyle olabiliyor ama sizin durumunuzda panelin ozellikle o bolgelerinde likit kristal malzeme darmadagin olmus. Cam uzerindeki metal yollar,yariiletken malzeme de stres yuzunden gitmistir. Aski aparatini monte etmekte kullandiginiz vidalar olmasi gerektiginden daha uzun oldugu icin panele arkadan baski yapmis olabilir. Veya yuzustu koydugunuz yuzeyde sert bir cisim on taraftan baski yapmis olabilir. Servisin bunu uretimden kaynakli bir sorun olsa bile garanti kapsamina alacagini sanmiyorum malesef.


  • nop  (18.05.14 12:25:33) 
vida en azından benim hissettiğim kadarıyla herhangi birşeye baskı yapmıyordu. zaten askıyı alırken vida boylarının standart olduğunu belirtmişlerdi. şimdi herhangi bir darbe vs olmamasına rağmen hali hazırda vida yuvası olan tv'ye vida takmak gibi bir durum nasıl kullanıcı hatası kapsamına girer ben bunu anlamıyorum. eğer böyle bir şey varsa gerçekten led tv'lere ev içerisinde dokunmamak falan mı gerekiyor?

problemin çözümü sanırım tamamen panelin değişmesi. o da 1000 tl civarına patlar diyorlar.
  • okanlash  (18.05.14 12:41:13) 
Kesinlikle garanti kapsamına girmeyeceğini söyleyebilirim. Çünkü tüm markaları tv ye kurulum yapmak için ekip yollarlar. (en azından talep ederler) Bu esnada siz de askı aparatı veya sehpaya kurulum yapacağınızı söylersiniz. Eğer kurulum esnasında sorun yaşanırsa bunu garanti karşılar. fakar bu kurulumu siz yaparsanız kullanıcı hatasına girer.

Forumlarda ve sanalpazar, gittigidiyor, sahibinden sitelerinde kart arızası vs sebeplerle (aynı sizin durumda olduğu gibi açarken düşürmüştür, kartına birşey olmuştur ama panel sağlamdır) sadece panelleri satanlar var. kısaca sıfıra yakın ürünler bulabilirsiniz.

Not: Vida takacak olsanız bile , kullanma ve montaj kılavuzuna bakarsanız max vida boyu gibi bilgileri göreceksiniz.
  • janavarorion  (18.05.14 12:51:09 ~ 12:52:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.