[]

kime inaniyorsunuz?

Bir tarafta hep hukumeti savunan havuz medyasi.

Bir tarafta her firsatta hukumet istifa diyen muhalif medya.

Bir tarafta surekli dezenformasyon donen twitter.


Tanimlari kisa bir cumleye sigdirmak icin kisa tuttum. Kimleri kastettigimi anlamissinizdir zaten.

Bir olayin dogru olup olmadigini nasil anlayacagiz? Bir haberi herkes farkli acidan veriyor, ayni haberi farkli yerlerde okuyunca iki farkli senaryo cikiyor her seferinde.

Tarafsiz olan kim var? Muhalif olani veya yandas olani sormuyorum dikkat ederseniz.

 
paraya inanıyorum.


  • maden suyu  (18.05.14 11:13:58) 
yandaşa inanmıyorum. göstermiyorlar.
muhalife bakış açım, fazla fazla gösteriyorlar ama kesin olarak verilen bilgileri seçersen daha bilgilendirici oluyor. misal şu söylenti var diyorlarsa inanmıyorum ama belgeyi, net bilgiyi önüme koyarlarsa hmm diyorum.çünkü muhalif misal erdoğanı da gösteriyor, erdoğanın konuşmaları icraatlerine yönelik yani ondan icraatleri alırsın, genel yayındansa eksikleri. tabi dar bir açıdan baktım ama şu an uzun uzun yazamadığımdan.
tarafsız olanı bilmiyorum.
  • uzunuzunilgi  (18.05.14 11:19:33) 
tarafsız olan yok malesef. bu işte de savunmak için de saldırmak içinde ortaya ilk düşenler en güvenilmez yalakalar olduğu için bu kavgada taraf olmak vicdan karı değil.


  • Aerdem  (18.05.14 11:21:52) 
herkesin kendine göre bir bilgilendirme politikası var. ben hepsini takip etmeye çalışıyorum. aklımda bir fikir oluşuyor ne olduğuna dair. bazı kesimin yalanları, olayların üstünü örtme çabaları öyle beceriksizce ki inandırıcılıktan çok uzak zaten. sonuç olarak her kesimin fanatikleri abartıyor. onu bilip ona göre değerlendirmek lazım.


  • merena  (18.05.14 11:46:35 ~ 11:55:42) 
hepsi yalancı. "diktatörlüklerde tarafsız olmak onlara hizmet eder" kafası da tanıdık geldi mi bilmiyorum seçimlerde "chpye oy atın noolur" diye dilenenler ile aynı mentaliteye sahip olduğu rahatça görülebiliyordur herhalde, bunu dememiş olsalar bile.

tarafsızlık diye bişey yok. hepsi yalan söylüyor. ama bunu "bir kısmını söylemeyerek" yapanlar da var, çarpıtarak yapanlar da var ve "biz en tarafsızız" diyenler en çok yalan söyleyen ve çarpıtma yapanlar.

medya organlarının sahibi olan şirket vb. sermaye bloğunun kim olduğuna bakmak bize ne konularda yalan söyleyip çarpıtma yapabileceklerine dair fikir verecektir. bbc reuters fox gibi haber kaynaklarının aktardıkları batının dış politikası ve çıkarlarını empoze etmeye yöneliktir vb. tek tek haberleri aktaranlar kimdir nedir parasını nerden kimden alır diye bakmak lazım kısacası.

bazı kritik olaylarda da illa ki "bunlar olmuştur" diyebileceğimiz ana hatlar olmuyor değil. geri kalan informasyon da "neden? olmuş" nasıl olmuş? failler kim? gibi sorulara verilen farklı cevaplar üzerinde şekilleniyor.
  • dafaiss  (18.05.14 12:35:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.