[]

pc uzmanları bakabilir mi?

bilgisayarımda uzun süredir, ara ara bir hadise başıma geliyor. sorunun nedenini bulamadığım için bir türlü harekete geçemiyorum. sorun görüntünün bazı zamanlar bozulması. nasıl bir bozulma derseniz video'sunu da koydum. az önce çekildi.

pc'yi açmaya çalışırken de başıma geldi, hali hazırda açıkken de.

açıkken başıma geldiğinde; birden pc kitleniyor, ekranda pembe pembe noktalar oluşuyor. yeniden başlatınca da aynen devam ediyor. tekrar tekrar başlatıyorum yine videodaki gibi başlayıp duruyor.

ama en önemlisi ne yaparsam yapayım, sorun kendi kendine çözülüyor.

ram slotlarını değiştirdim, ekran kartını temizledim, termal macunlarını yeniledim neler neler yapmadım ki. hdmi kablolarını değiştirdim vs...


mesela bugün tüm gün bu sorunu yaptı, şimdi kendi kendine düzeldi.

pc yi açar açmaz bir sorayım dedim. çünkü az sonra yine yapabilir.


video: tinypic.com

pc tamamen açıldığında ise hiç bir şey görünmüyor. gri bir ekran.

i57.tinypic.com

özetle bu sorun kendi kendine geçene kadar hiç bir şey yapamıyorum pc'de.

 
abi ekran kartı fırınlama olayını bi denesene. dikkat et ısısını süresini iyi ayarla.


  • hjarteblod  (17.05.14 23:49:38) 
@hjarteblod, o işlemi yapanlar bu durumlarda mı yapıyor? daha soft bir çözüm yok mu fırınım da yok zaten.
@proletarier aller lander vereinigt euch, yazıda da belirttiğim gibi farklı hdmi kabloları da denendi.

  • jamiro  (18.05.14 00:03:40 ~ 00:04:05) 
bi kere sorun kesin olarak ekran kartında. başka bi ekran kartı temin etme şansın varsa takıp düzgün çalıştığını görebilirsin.


  • skoylu  (18.05.14 00:29:25) 
pc'yi on board ekran kartına bağlayıp denedin mi?


  • kutukcu  (18.05.14 02:19:04) 
anakarta entegre ekran kartım yok.


  • jamiro  (18.05.14 03:49:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.