[]

Yapmasi kolay, ucuz maliyetli, uzun dayanacak yemekler

selam,

bekar adam dusunulerek yukaridaki kriterlere uyan (yapmasi kolay olmasa da olur) bir yapilip bir hafta tuketilecek hangi yemekler var?

hatta boyle tarifleri iceren bir site onerirseniz en iyisi..

tesekkurler

 
makarna ve turevleri + buzluk kullanirsan bazi sebze yemekleri.

ek: 1 hafta demissin gormemisim. buzdolabinda genelde gider ya sebze yemekleri 1 hafta.
  • f_d  (17.05.14 17:54:41 ~ 17:56:54) 
sanırım hafta sonu hazırlayıp işten gelince uğraşma olmasın diyorsun. öyleyse yarı pişirme yöntemini öneririm. hem çok uğraşmıyorsun hem de taze yemek yemiş oluyorsun.

hazır yufkadan gözleme; fazlasını dondurup gerektikçe alıp kullanabilirsin.

karnıyarık; padılcanları kızartıp içini hazırlayıp padılcanın karnına doldurursun. sonra buzluğa atarsın. yiyeceğin gün pişirirsin.

kadın budu köfte; pişmiş olduğu için dayanır. kızartıp kapaklı kapta dolapta durabilir. yine yiyeceğin zaman pişirirsin.

bakliyatları da aynı şekilde yapabilirsin. haşla, birer pişirimlik dondur. al al kullan. nohutlu pilav seviyorsan nohuttan pilav için ayrıca dondur, yemeklik miktar pilava fazla gelir.

mercimek çorbasını hazırlayıp dondurabilirsin.

soğan+biber+domatesi pişirip menemen, mantar/et sote vb. kullanabilirsin.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.05.14 18:13:04 ~ 18:16:48) 
bulgur pilavı.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (17.05.14 18:54:35) 
1-1.5 kilo kiyma aliyordum ben eskiden, kofte yapip donduruyordum.


  • osuruklu  (17.05.14 18:56:33) 
makarna salatasi kesinlikle! kazanla yap bol sebzeli otlu ossun.

herhangi bir corba.

kofte yapip dondurmak +1
  • babamasoliimbananickaldirsin  (17.05.14 20:22:01) 
buzdolabında da olsa bir yemek bir hafta dayanmaz 3 gün dayanır en fazla. sonra tadı kaçar.

köfte dondurmak olur. ancak tek köfteyle sağlıklı beslenme olmaz. sebze de olsun.

bir pazar hazırlayıp dondurduğun yemekler sana 10-15 gün yeter, her pazar uğraşmak zorunda kalmazsın. ayda iki pazarını versen iki pazar sana kalır.

taze fasulyeyi de pişirip dondurabilirsin. lezzetini kaybetmiyor.

mücver de kolay olur. atıştırmalık kullanabilirsin. iki kabaktan hazırlasan 3-4 gün gider.

çalışan bir anne olduğum zamanlardan edindiğim tecrübelerle benim verebileceğim tavsiyelerim bunlar.

link olarak da takip ettiğim daha doğrusu arada "bizim oğlan ne pişirmiş bi' bakayım" dediğim runny var.
akıllıca, pratik yöntemleri var sunumu da sevimli geliyor bana.

okonomiyaki tarifini özellikle tavsiye ederim. et yerine jambon, pastırma, tavuk fleto... tercih edebilirsin. hepsini denedim güzel oluyor. sos olarak da damak zevkine uyan bir sos kullanabilirsin. onların sosu tatlı ekşi bir sos bize pek uymuyor. seviyorsan ketçap mayonez kullanabilirsin. sos olmadan da güzel oluyor.
biz türkler lahanayı çok kullanmıyoruz, sarma veya kapuska yapıyoruz. iç kısımlarından da salata yapıyoruz. ben bu tarifi lahana tüketimine katkısı nedeniyle seviyorum. lahana oldukça yararlı bir sebze özellikle kış aylarında bol bol tüketmek lazım.
bu da linki:
www.youtube.com

kolay gelsin, afiyet bal şeker olsun.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (18.05.14 10:56:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.