[]

Berlin - Prag - Viyana - Budapeste seyahati

Gidiş'i Berlin'e dönüşü de Budapeşte'den olmak üzere aldım fakat şehirlerarası ulaşımı nasıl yaparım bilemedim. Otobüs mü tren mi kullanmak daha makuldür? Biletleri şimdiden almak mı lazım yoksa oraya gidince hallolunur mu bu işler? Tecrübeli olanlardan yorum alsam süper olur. Teşekkür ederim.




 
Almanya tren biletleri pahalidir. Avrupada cok otobus firmasi yok. Pek yaygin degil.
Tren biletlerine bakip toplamda bes asagi bes yukari ne harciyacagini bir cikar ona gore kisa sureli interrail bileti daha uyguna gelebilir.

Ayni zamanda carpooling ve blablacar sitelerine bir goz at, cok daha ucuza gelir tarihlerine uyan arac varsa.
  • nwnd  (17.05.14 15:21:03) 
Otobüs ya da treni fiyata göre seçebilirsin. İndirimli biletler oluyor saatlere vs. göre. sabah 19 € olan bilen öğlen 40 €'a çıkabiliyor mesela. Berlin Prag otobüs. Prag Viyana Tren, Viyana Budapeşte Tren yapabilirsin. hatta bence Viyana - Bratislava (otobüs yarım saat) yap bir de. Slovakya da gör.

ekleme: nwnd 'nin dediği olayı da deneyebilirsin. www.mitfahrgelegenheit.de buradan bak istersen.
  • nawar  (17.05.14 15:24:41 ~ 15:25:55) 
berlin'den prag'a flixbus, meinfernbus gibi alman otobüs şirketleriyle gidebilirsin. onlar trene göre gayet ucuz oluyor. carpooling'le de aşağı yukarı aynı aslında. diğerlerini de yine carpoolingle yapabilirsin ama muhtemelen otobüs daha ucuz olur oalarda. macaristanın bi orangeways'i vardı. çeklerin de studentagencyleri güzel.

www.studentagencybus.com
www.orangeways.com
meinfernbus.de
www.flixbus.de
  • letheavendangered  (17.05.14 15:30:34) 
orangeways ile gitmiştim prag - budapest fiyatı uygundu.
otobus onerırım trenden daha ucuza gelır.

  • brkwashere  (17.05.14 16:07:30) 
prag'da erasmus yaparkene hepsine otobüsle gidip geldim. çok rahat ve ucuz. trene vs hiç gerek yok. student agency ve elines kullandım ikisinden de memnum kaldım. student agency biraz daha pahalı ama aynı oranda daha iyi. elines'ın business otobüsleri olmasına dikkat et. sözlükte yazanlar eski ve abartı.


  • ack3000  (17.05.14 16:17:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.