[]

elma diyeti yapan veya yapmış tanıdığı olan var mı? biraz acil

acilden kastım şu, bugün 5.günüme geçtim ve normalde en az 3 kilo vermiş olmam gerekirken ben 1 kiloyu zor vermişim. bir de dün tam 1 kilo vermiştim bugün tartıda baktım 100-200 gram kadar almışım.
çok canım sıkıldı ki dün dayanamayıp yediğim 3 fıstık haricinde hiçbir şekilde bozmadım diyeti :( millet neler yemiş ama gene de vermiş kiloları.

bu kadar azimle başladım millet 14 günde 10 kilo verirken ben 5.günde 1 kiloyu zor verdim.

neden böyle oldu acaba? aslında hızlı kilo veririm. çok elma yemiyorum bazı günler 2, bazı günler 3 elmayla ayakta duruyorum ondan mıdır?

bir de öğlen 2 gibi uyanıp çavdar ekmekli küçük bi tostla kahvaltımı yapıyorum en son elmayı 8de yiyin diyorlar o vakte kadar anca en fazla 3 elma yiyebiliyorum :(

napayım ben şimdi bırakıp başka diyete mi geçeyim? diyetin sağlıksız olduğunu biliyorum bana şok diyet lazım final haftası okula gittiğimde bi on kilo vermiş olmak istiyorum. var mı tavsiyesi olan?

not: diyetin rezilliği ve şahsım hakkında yeterince yorum aldım. sorum haricinde verilecek yanıtlara artık tik atmayacak ve cevap vermeyeceğim.

 
vücudun kıtlık moduna girmiş kendini korumaya almış.


  • kuzey li  (17.05.14 14:52:05) 
bi psikoloğa gidip "vücudumdan nefret ediyorum, yarak kürek diyetler yaprak ona zarar veriyorum" demeniz yeterli olacaktır


  • hjarteblod  (17.05.14 14:53:04) 
@divit evet bu diyeti yapan arkadaşımın arkadaşı var iki haftada 10 kilo vermiş ve bir sene sonra sadece 1 kilo geri almış.

@kuzey li ben de öyle tahmin etmiştim ama neden diyeti yapan diğer kişilerde olmadı acaba? onlar çok elma yiyip doydukları için mi diye düşünüyorum.

@hjarteblod beni anlayamaman için iki seçenek var. ya zayıfsın. giydiğin tüm kıyafetler üstüne tam oturuyor. yaz gelmiş, kilolarını gizlemek için uzun ve geniş şeyler giyme gibi bir derdin yok.
ya da kilolusun. kendine düzen vermek yerine kendini bu düşünceye inandırmışsın. benim amacım gaza gelmişken 'sabahları 50 gr peynir, 2 zeytin, yarım domates, akşamları 200 gr haşlanmış tuzsuz tavuk' vb tarzı diyetlerle ayda 4 kilo vermek değil çünkü yapamayıp bırakacağım. belli bir kiloyu şok diyetle verip geriye kalanı sağlıklı bir beslenme tarzıyla vermeyi umut ediyorum ki kendimi biraz zayıf göreyim de hevesimi kaybetmeyeyim yoluma devam edebileyim. tavsiyen için sağol ama benim de sana tavsiyem insanlar yardım için soru sorarken onlara zaten bildikleri şeyi tavsiye etmemen.
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (17.05.14 15:16:05) 
" benim amacım gaza gelmişken 'sabahları 50 gr peynir, 2 zeytin, yarım domates, akşamları 200 gr haşlanmış tuzsuz tavuk' vb tarzı diyetlerle ayda 4 kilo vermek değil çünkü yapamayıp bırakacağım."

güzel abim/ablam moralini bozmak gibi olmasın ama yapamayıp bırakacaksan o kiloları hiçbir şekilde veremiyorsun. ömür boyu uygulayabileceğin bir programa ihtiyacın var. şokla kilo verme işleri falan hikaye. bir günde mi kilolu oldun sen? hayır. ayların, yılların getirdiği bir alışkanlık bu. aynı şekilde, değiştireceksin.

vücuduna yazık etme. şişmanlık zararlı ama elmayla beslenmeye çalışmak daha da zararlı. şişmanken hiç değilse vücuduna ihtiyaçtan fazlasını alıyosun, bunda gerekeni bile almıyosun, düşüp ölceksin.

"şok diyet" diye diye her yaz böyle kendine eziyet edersin, 2 ay sonra da verdiğin gibi geri alırsın.

yok ben şok diyet yapıcam dersen 2 haftada 10-15 kilo da verirsin ama ölürsün yav.
  • pescador  (17.05.14 15:21:24) 
merhaba!
şok diyet mi istiyorsunuz ve zararlarına da razı mısınız? peki kabul.
ama niye elma? niye tost?
protein ve sebze yiyeceksiniz.
istiyorsanız yine çok düşük tutun günlük aldığınız kaloriyi istediğiniz kadar. (sağlıksız ama öyle istiyorsanız yapın, riski size ait yani)
ama niye şeker dolu elmaları yiyesiniz ki "şok diyet" yaparken.
bunu anlamam mümkün değil.
  • icemint  (17.05.14 15:31:59 ~ 15:32:25) 
çok kötü şeyler yazasım geliyor.

sonra diyorlar bu niye sinirleniyor bu.

o 10 kiloyu verseniz bile fazlası ile geri alırsınız ve metabolizmanız bozulur, vücudunuz yağlanır, bundan sonra yapacağınız diyetlerden sonuç almanız iyice zorlaşır.
  • mea maxima culpa  (17.05.14 15:33:09) 
@pescador haklısın evet sonuna kadar. ama hayatımda o kadar kötü bir dönemden geçtim ki her canım sıkıldığında yemeğe koştum, kilo aldıkça daha üzüldüm daha çok yedim. yani bu diyet kararını kolay kolay almadım ve hayatımda hiçbir diyetim 5 gün sürmedi. sadece bu diyeti yapabiliyorken yapmak istedim :(
birkaç gün daha deneyeceğim, zaten sonra kilo versem de vermesem de dediğin şekilde sağlıklı bir diyete başlayacağım. amacım bu diyeti uzun süre yapmak değil zaten. soruma yanıt olmasa da, güzel bir üslupla cevap verdiğin için teşekkür ederim :)

  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (17.05.14 15:35:20) 
yok efendim bu diyeti yapmış da geri kilo almamış falan filan bunlar hikaye.

vücud gençken bazı şeyleri kaldırıyor ama vücudunuzu harap edip elinize ne gececek.

aptal bir mezuniyet fotoğrafı mı?

ben de fazla kiloluyum kıyafet filan alamıyorum, ama bu tip saçmalıkların sağlığı bozduğunu biliyorum, sağlık bozulunca geri gelmiyor. sonraları çok pişman olacaksınız bu bıdı bıdı konuşmalarınız için ama çok geç olacak. üzgünüm.
  • mea maxima culpa  (17.05.14 15:36:21) 
@icemint, dukandan mı bahsediyorsun acaba? sevdiğim sebzeler sınırlı olduğu için onu yapamadım, en yiyebileceğim sebzeler yasaklıydı. bir de nedense bu diyet dukandan daha kolay gibi, daha çok kilo verdirdiği için daha çok motive ediyor insanı. bu arada yazmayı unutmuşum sanırım önemli bir ayrıntı olduğunu düşünmedim, şekerli elma değil, ekşi olan yeşil elmadan yiyorum. diyet yeşil elma diyeti.

@mea maxima culpa diyetle beraber hiç bırakmamak üzere spora başladım, her gün yapıyorum da. amacım bu diyeti yaptıktan sonra hemen işlenmiş gıdalara dönmek değil, aksine bikaç kiloyu hevesimi kaybetmeden verip, geri kalanını sağlıklı bir yaşam benimseyerek vermek.
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (17.05.14 15:40:28 ~ 15:42:52) 
ya biz niye yazıp sinirleniyorsak.

ye kardeşim ye. bol bol elma ye. çok sağlıklı elma.

an apple a day keeps the doctor away demiş ecnebiler. sen kimbilir kaç elma ile kaç doktoru uzak tutuyorsun. ehu ehueee :P
  • mea maxima culpa  (17.05.14 15:41:14) 
@mea, tavsiyeler için sağol ama bu üslupla sadece kendi kendine konuşursun. iyilik yapmak için yazmış olsan bile karşındakinin vazgeçeceği varsa da inadına devam eder. sırf bu sorduğum soru için değil, bir şekilde iletişim kurabileceğin her insan için söylüyorum bunu. iyi günler.


  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (17.05.14 15:49:07) 
@agaaposan
hayır dukandan bahsetmiyorum.
isimlere takılmayın.
elma diyeti, dukan diyeti, sibel can diyeti...
size biri dese "bal diyeti yapalım hadi, günde 8 kaşık bal ile haftada 4 kilo zayıflayalım" ona da balıklama atlayacak gibisiniz.
ve biliyor musunuz, verebilirsiniz.
hepsiyle de çok çok kilolar verebilirsiniz.
hiçbir şey yemeyerek de verebilirsiniz.
ama niye?
"hızlı bir başlangıç için yapıyorum" diyorsunuz. ben de diyorum ki, tamam, kaloriyi kısın iyice. ama proteinden alın o kısık kaloriyi de. et yiyin, tavuk yiyin, peynir yiyin, sebze yiyin diyorum.


bir soru: çocuğunuz olsaydı onu günde 2-3 yeşil elma ve başka hiçbir şeyle besler miydiniz?
başka sorum yok.
  • icemint  (17.05.14 15:49:21) 
tembel ve iradesizsin kabul et bunu öncelikle. divit'e laf atmışsın büyük ihtimalle yazın tüm kıyafetlerin oturuyor vs diye ama tüm kış nerdeydin? yaza 2 hafta kala mı aklına geldi diyet yapmak?

arkadaşımın görümcesinin köpeğinin veterineride bi diyet uygulamış 20 kilo vermiş ve 5 yıl sonra hala aynı kiloda. ayıp günah yahu bu kadar cahil olmayın.

adam gibi protein alıp karboyu minimuma indirip gereken miktarda alırsan uzun vadede güzel bir vücudun herşeyden önemlisi sağlıklı bir vücudun olur.
  • GibsonRulesv2  (17.05.14 15:54:46 ~ 15:55:51) 
o kadar yanlış yapıyorsun ki. 14 günde 10 kilo vermişler deyince içim bir tuhaf oldu. sadece elma yersen, elma gibi olursun haberin olsun. git düzgünce yemek ye.


  • rock n roll  (17.05.14 15:57:57 ~ 15:58:40) 
Gerçek hayatta etrafımda sizler kadar zeki(?) ve yaratıcı tipler olmadığı için herhangi bir iletişim sorunu yaşamıyorum, sağ olun düşünüp de çemkirdiğiniz ve akıl öğrettiğiniz için

elma yiyin bol bol, herkes yesin
  • mea maxima culpa  (17.05.14 16:04:14) 
@gibson, beni tanımadan tembel ve iradesiz diye yargılamana üzüldüm. aklıma yeni gelmiş bir şey değil, tabiki de daha önce çok denedim ama bir iki günden fazla sürdüremedim. hayatımda neler yaşadığımı biliyor musun ki beni hemen iradesiz diye yargılayabiliyorsun?
şimdi hepsini tek tek burda anlatmayacağım. sadece neden yaza 2 hafta kala diyete başlamak istediğimi yazıyorum; beni artık yeter diye tetikleyecek bir olay yaşadım. yoksa bunca zamandır sağlıksız beslendiğimin hep farkındaydım.

defalarca yazdığımı sana da yazıyorum, ben bu diyetle 20-30 kilo verme derdinde değilim. sadece bikaç kilo fazlalığımı atıp hayatımın geri kalanında senin bahsettiğin tarzda bir diyet daha doğrusu beslenme stili sürdürecektim.
ayrıyeten ben divit e laf atmadım, kendisini tanımam etmem sadece duyurudan nick olarak aşinalığım vardır. normal duyuru açmış, tanımadığı bir insana küfürlü konuşan hjarteblod isimli yazara cevap verdim. tanımadan etmeden 2.defa yargılamışsın.

@mea ben kimseden zeki olduğumu ima falan etmedim. sadece üslubunuz hakkında bir yorum yaptım bunu kaldıramıyorsanız sizin zeki(?)liğindir. ilk yorumunuzu tekrar okursanız ilk çemkirenin siz olduğunuzu göreceksiniz. daha cevap atmıyorum, bol sağlıklı günler.
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (17.05.14 16:29:18) 
Öncelikle çok cevap olduğu için yazılanları okumadım, yazdıklarım daha önce yazıldıysa şimdiden özür dilerim.

1: 5 günde kilo verilmez. Yağ yakılmaz. Yağ yakılarak kilo kaybı yaşanmaz. Sizi bu yola kim ittiyse belli ki dalga geçmişler sizinle, o kişiyle tüm arkadaşlığınızı bitirin. O zor verdiğiniz 1 kilo da zaten kaybettiğiniz su, tekrar alıyorsunuz onu.

2: 14 günde kimse 10 kilo yağ yakamaz, öyle bir dünya ne yazık ki yok.

3: Elma, genel olarak meyveler, fruktoz ihtiva eden besinlerdir. Yani şeker. Bildiğiniz şeker. Aşırı tüketimde ve herhangi bir fiziksel aktivitede bulunulmadığında, glikojen depoları dolu olduğu için fazlası yağ olarak depolanır. Günde üç beş elma yemek kilo yapar.

4: Sağlıklı olan; protein ağırlıklı beslenmek, mümkün olduğunca düşük karbonhidrat almak ve kardiyo yapıp ağırlık çalışarak kontrollü olarak yağ yakımı yapıp kas kütlesi kazanmaktır.

5: Siz sağlıksız olsa da olur diyorsanız eğer, tavsiye etmiyorum ama bir şey yemeyin. Günde bir kase çorba içip bir tane de elma yiyerek yeterince su atıp kas kaybı yaşarsanız istediğinize yakın bir sonuç elde edersiniz. Ama bu şekilde postürünüz bozulacak, göbeğiniz yine aynı kalacak. Tartıda eksik ağırlık göreceksiniz ama görünüşünüz daha sağlıksız olacak. Şimdiden geçmiş olsun.
  • angelus  (17.05.14 17:02:54) 
son kez cevap yazıyorum. @divit, sadece elma yok sabah kahvaltı var. akşam da acıkılırsa salatalık, yeşillik yenilebilir çok abartılmadan. sadece elma değil yani.diyeti savunmak için demiyorum daha da yüklenilmesin sonra. sadece tek elma yenilmediğini yazıyorum.

sorunlarımı çözmem için psikoloğa gitmesi gereken ben değilim malesef, ailemden kişilerin gitmesi lazım. herkes ne kadar da çok biliyormuş karşısındakini tanımadan yargılamayı. duyuruda nazik insanlar olduğunu sanırdım, kimseye laf atmadım trollük yapmadım, daha önce bu tarz da bir diyet yapmadım. bikaç gün elma yiyeyim dedim diye linç edileceğim nerdeyse. trollere bile daha kibar davranılıyor. üzdünüz beni üslubunuzla ve yargılamalarınızla duyuru ahalisi.
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (17.05.14 17:41:59 ~ 17:50:34) 
divit +1 bu kadın milletinin hiç aklı yok galiba diyete bak asdasdalşkşişj. ablacım arada bir yarım kilo muz attır araya potosyumsuz kalma. beyne faydalıymış.


  • mrthany  (17.05.14 18:07:35) 
yav anasını akşam (o da çok acıkırsan yani) salatalık ya da yeşillik yenilebiliyormuş. bütün sözlerimi geri aldım.

bu diyet bir harika dostum!
  • mea maxima culpa  (17.05.14 18:11:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.