[]

Lan! Dogru Mu?

Bir arkadaşımın özel bir grupta bizle paylaştığını aynen kopyalıyorum:
Eşi şuan Manisada olan bir arkadaşımın arkadasinin yazdıkları,???
"Kizlar aglamak istiyorum, gercekten inanamiyorum, hem isin vehametine hemde bu kandirilmaya.... Simdi esimle konustum, su anda manisada, bizim tarlada . Ilk elden ogreniuor her seyi,..."
"245 olu falan yalan. Soguk hava depolari full, yaklasik 800 ceset olinca yer kalmadi fiye dagitim baslamis"
"Soguk hava tirlari cagriilmis ihracatcilardan. Siyaha boyanmis anladilmasin diye, bizim ordaki ilce tarim muduruyle konusurken ogrenmis, o da tavsanli mi cesetlerin durdigu olce tarim muduruyle konusuyormus, depo araniyormus"
"Keskinoglunun tırları gitmiş"
"Tam shift degisim zamani patlama olmus, her shift 800 kusur kisiymis, x2 eder 1600 kisi, 124 kisi asansor beklerken yangin cikmis, onlar kurtulmus, yani 1400-1500 kisi, cikart kurtulan 75 kisiyi al sana zayiat"
"Bu ksdar kisinin cogu sigortasiz calisiyormus, bu maden de zaten akpnin de payi varmis is akpye uzanmasin diye ve sigortasiz calisma cikmasin diye sayilari ortbas ediyorlarmis.
Soylenen o ki akpliler aileleri gezip para dagitiyormus, sus payi
Ya ic gitti dinledikce, 20 oda varmis depoda, her odaya"
"20ser ceset yan yana koyun demmis, full olmus, sikistirin demisler, 40ar konmus, sonra da ailelere dagitmaya baslamislar. Yazdikca agliyorum...."
"Nasil ortbas edecekler ki sayiyi anlamiyorum, gerci basin polis her sey ellerinde
esimle demin konustum kahroldum, nasil yani daha demin tv 245 dedi diyorum, esim bunlari anlatti. Zaten Soma kucuk yer burada herkesin akrabasi var somadan konusuyor diyor. Biz istanbulda cahil cahil oturalim tvye ve aciklamalara inanalim...."

Doğru mudur?

 
hep misli cumleler.misle, musla hak aranmaz.

ben de vefat eden isci sayisinin en 500'lerde oldugunu dusunuyorum ama elde veri, fotograf, dokuman olmadan sallamak bosuna.
  • goo.gl  (17.05.14 08:50:58) 
Çok büyük bir oranda doğrudur, buna şu an sadece inanabiliyorum ama kulaktan kulağa geçerken az bir miktar şişmiş de olabilir. Maalesef gerçekte ne olduğunu bilemeyeceğiz bile.


  • aychovsky  (17.05.14 08:55:09) 
orada yandaş olduğu kadar muhalif basın ve insan ordusu da var.evet sayının biraz daha fazla olması da muhtemel de 800 1600 ne.yok akp'nin hissesi, yok sigortasız -mış -muş biraz abartı geldi.


  • bana da mi lolo  (17.05.14 09:47:21) 
googl arkadaşıma katılıyorum.

mişli, muşlu izahlarla olmaz. muhalefet partileri bu işin sonunu bırakmamalı ve gerçek neyse onu ortaya çıkarmalıdırlar.
  • bomcu onurun bomu  (17.05.14 09:51:08) 
En son gezide tayyip millete portakal gazı sıkıyormuş, eylemler 24 saat sürerse hükümet düşüyormuş tarzı mış muş haberlerine güvenim yok.

Madem o kadar soğuk hava depoları dolu, fotoğraf çekecek tek bir gazeteci yok mu, eğer hepsi korunuyorsa koruma altındayken çekip ölüler 2 depoya sığıyorken 5 tane depo niye dolu diye fotoğrafla 5 deponun korunduğunu ispat edecek kişi yok mu?
  • efrasiyab87  (17.05.14 09:57:05) 
hakkaten, tribe girmeyin iki dakika ya.
ikinci saatten itibaren milyon tane insan vardı o madenin başında. 1000 kişi nere 300 kişi nere.

  • ikametsiz  (17.05.14 10:10:26) 
Size kaç lazım? Ulan ne duygusuz ne duyarsız ne garip bir millet olduk.
Haklısın saklanan gizlenen şeyler var ama bu kadar kayıp bu milletin neyine yetmiyor!!!..
Avrupada herhangi bi ülkede bırak 245'i ihmalden ötürü 2, 4 ya da 5 kişi ölse ülke ayaga kalkar hukumet ıstıfa eder bizde 245 istifa sınırının altında diye daha fazla rakam bulmaya ugrasıyoruz. Kaç lazım soyleyın?
ben sana gerçek sayıyı soyleyeyım en az 5000!!!
evet en az 5000 can gitti somada. Ölenler cocukları eşleri anne ve babaları...
sen sanıyor musun vefat eden maden işçilerinin yakınları şuan yaşıyor. sen sanıyor musun onlar 3 yıl 5 yıl sonra devam edecekler hayatlarına...
Maalesef hayır. bedenen ölenlerin yanında ruhen ve beynen hayatta olmayan ölüler dolaşıyor somada!!!
Titreyin ve kendinize gelin artık.. Saymayın artık.. Yiten canlar için sesinizi çıkartın!!..
  • erty_ksk  (17.05.14 10:10:29) 
çok net çocuk kandırmacası ,
tayyip efendinin camde basörtülü bajımın anasını ziktiler acıklaması kadar cocuk kandırmacası.
tayyip in kandırmacasına sağ götün kılları hüloğğlar katılmıştı..

gelmeyin böyle dolduruşlara
sol göt lobunun kılı olmayın
  • the imp  (17.05.14 10:12:04 ~ 10:12:36) 
Tam sayıya ben de güvenmiyorum ama 280 küsür az mı geldi isyan etmek için?

500 olmasını mı bekliyorsunuz tepki vermek için?

İnsan hayatı 500 çarpılınca mı kıymetli bir şey ediyor?

Bana böyle haberler AKP'liler tarafından yayılıyor gibi geliyor. 1000 tane ölü varmış haberini yalanlarlar, sonra insanlarda "yalnızca 280'miş, abertmışlar, yalan söylemişler, o kadar da kötü değilmiş" algısı yaratılıyor sanki. Böyle bir yazıyla nereye ulaşmaya çalışıyorlar başka? Bunu okuduk diye %100 inanıp peşinden mi gidelim?
  • burfak  (17.05.14 13:09:43 ~ 13:11:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.