[]

Aramizda ucak muhendisligi okumus olan var mi?

Ders programi tamam internette var ama ben daha oznel bilgi ariyorum. Havaciliga asik olan biri olarak acaba isin ucak kismi mi yoksa muhendislik kismi mi agir basar onu merak ediyorum. Deftere ucak helikopter cizmekten ders dinleyemeyen biriyim asil hedefim ucmak ama universite okumam gerekiyor en nihayetinde. Acaba muhendisligini mi okusam diye dusunuyorum once, sikilir miyim bilmiyorum genel olarak her seyden sikilan bir insan oldugum icin artik bir karar vereyim diyorum.

Simdi okudugum bolumu sadece iyi bir maas alip para biriktirebilecegim bir is kazandiracagi icin sectim ama coook sikici.

camino real abi cok yardimci oldu sagolsun. ikinci ucuncu fikir almak istedim yazayim dedim.

Cok tesekkurler!

 
Bir havacılık ve uzay mühendisliği ogrencisi olarak yapma etme diyorum. Pilot olmak icin okunacak bölüm değil bizimki


  • Tam1Hi0n3  (17.05.14 07:13:34) 
@Tam1Hi0n3 pilot olmak icin okunacak bolum olmadigini biliyorum efenim o kadar cahil degilim :) neden yapma etme zor diye mi? her bolumun kendine gore zorluklari var ayrintili yazarsan cok sevinirim.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (17.05.14 07:21:07) 
dondurma sevmekle dondurma makinesi yapmayı öğrenmek tamamen farklı şeyler zira.


  • efrasiyab87  (17.05.14 09:37:48) 
onu kastetmedim zaten. pilot olmak için başka mühendisliklerden de mezun olman yetiyo ya boşa bizimkine gelip ömrünü çürütme diye dedim :)


  • Tam1Hi0n3  (17.05.14 10:37:29) 
ucaklarla ilgilenmek istiyorsan, efendim ben söz sahibi olucam ucaklar konusunda diyorsan ucak mühendisligi filan okumana gerek yok, hatta soguyabilirsin bile sacma, gereksiz konulabilecek derslerden dolayi.

ucak, helikopter cizmek ile mühendisligi ile pilotaji arasinda hic bir baglanti yok maalesef. sadece cizmeyi sevdigini anladim ben acikcasi.

burda dersin ki, ben ucaklarin helikopterin mühendislik dizaynina hayranim, kanatlardaki mekanige hayranim, pitotuna kurban oldugumun a380 i, magnus efect, turboprop, pulsejetler rüyalarima giriyor, ha makine okumussun, ha ucak mühendisligi okumussun pek farketmez.
  • serabetan  (17.05.14 10:55:39) 
duyurudan basond bildiğim kadarıyla uçak mühendisi. sağolsun pilotaj konusunda da yardımcı olmuştu. yani benim anlattıklarından anladığım, hani bu hangarda kooooocaman ikiye üçe bölünmüş uçaklar oluyo ya, hep oralarda takılıyo o adam. ya da testlere gidiyo. bilmiyorum. çok güzel.


  • pescador  (17.05.14 11:10:39 ~ 11:11:08) 
@Tam1Hi0n3 muhendis olmama gerek yok pilot olmak icin thy ye falan basvurmayacagim ama anladim demek istedigini :) Ama diger muhendislikler de kolay degil ki.

@serabetan haklisiniz. Ama benim en nihayetinde universite okuyup bir meslek sahibi olacagim. Ve duzgun para kazanacagim bir meslegim olmali ucabilmek icin. Ve ilgimi ceken baska hic bir konu yok. Ee ne yapacagim ben?

@pescador tamamdir sagol abi bi mesaj atayim.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (17.05.14 16:12:29) 
@rain when i die hocam muhendislerin hepsi aliyor akiskanlar mekanigi, ucak zor da digerleri cocuk oyuncagi degil ki. hepsi zor. hakkiyla okursan isletme de zor sosyoloji de zor hatta. onemli olan ilgimi ceken bir seyler olmasi artik. acik ogretimden isletme mi okuyayim yani ne yapayim bir seyler okumam lazim :)


  • babamasoliimbananickaldirsin  (17.05.14 16:31:15 ~ 16:31:37) 
soyle bir ornek de vereyim arkadaslar yine dusuncenizi soyleyin usenmezseniz :)

cocuklugumdan beri kendim imal ettigim bir ucagi veya helikopteri ucurma hayalim var. bunu kit olarak alip yapan bir suru insan var tabi muhendis olmaya hic gerek yok ama bir level atlayip kiti bosverip kendim tasarlayip yapabilirim muhendis olursam. bir de o var. ha sirf onun icin yapilir mi tabi o ayri :) Ilerde deltakanatta dunya capinda bir yerlere gelme gibi bir hayalim de var. Aerodinamikten dizayndan anlamam cok isime yaramaz mi?
  • babamasoliimbananickaldirsin  (17.05.14 16:35:38) 
@rain when i die hahah. ne secerdin abi? isletme? sonra?


  • babamasoliimbananickaldirsin  (17.05.14 16:52:35) 
Gördüm kardeşim müsait olunca mesaj ve cevap yazacağım şimdi mobilim


  • basond  (17.05.14 17:21:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.