[]

Benim Gibi Orta Yolcu Yavşaklara N'olcak?

hiç bir parti tabanı tarafından(meclis içi 4 parti, diğer tabanlardan kıyas yapacak kadar tanıdığım yok.), şöyle içine sine sine kabul görmeyen. herkesin azıcık şuramızdan, biraz buramızdan hoşlandığı benim gibi insanların hali ne olacak?

"usta hep haklı" ile "katil erdoğan" arasında taraf seçmek istemeyenlerin hali ne olacak?(çok yüzeysel olduğunun farkındayım, ancak anlamışsınızdır derdimi)

o kadar karikatürize bir hal geldiki artık. sosyal ortamlarda ve sosyal medyada söyleyeceğim şeyin kimlerin hoşuna gideceğini veya hangi sözlerimin hiç bir tarafta yankı bulamayacağını biliyorum. her iki taraftan da onay gören düşüncelerim çok az, veya suya sabuna dokunana kadar olanlar.

not: bu soru "en sevmediğim özelliğim asla hayır diyememeeaam" sahteliğinde bir soru değil.

 
bence ulkenin geneli boyle. sarkisi var hatta; "ruzgara kapildim gidiyorum ben, nolacak bu isin sonu nolacagim ben"


  • mayaa  (17.05.14 02:24:04) 
Bu tanima gore ben yavsagin dik alasiyim. Ama bana sorsan benden superi yok. Bence senden superi de yok. Kompile superiz.


  • damdanakan  (17.05.14 02:53:05) 
besim tibuk rulez.


  • tescillimarka  (17.05.14 02:59:53) 
En az gıcık olduğu grubu destekleyecek

Ayrica sizinle belki hiç alakaniz olmayan, olmadığını düşündüğünuz kesim sirf siz kendi fikirlerinizi özgürce savunabilesiniz; böyle bir ortam hiç yok olmasın diye uğraşıyodur. Bunu düşündunuz mü hiç?

Bir basbakan kendini eleştiren adami dövdü dövdü! Olayin şokuyla ne olduğunu tam idrak edemiyoruz bence.
  • jimjim  (17.05.14 04:53:24) 
şimdi bir konuya açıklık getirmek lazım. apolitik olmak öv
nülecek bir şey değil. Politika demek illa ki siyasi bir partiye damardan bağlı olmak demek değil. Haberlerde sürekli abd'nin ortadoğu politikası bilmem ne şeklinde haberler duyuyoruz. Bir politikaya sahip olmak demek o konuda bir fikre sahip olmak demektir. Anarşist insanın da politikası olur. Anarşist adamın desteklediği parti olmayabilir. Bir lideri ya da bir partiyi benimsememek ile apolitik olmayı karşılaştırmayalım.

İkincisi bir fikrin kimin hoşuna gidip gitmediğinden çok sizin kendi beyninizden çıkıp çıkmadığı bence daha önemlidir. Eğer siz bu fikri X yazar köşesinde yazmış işte bak o diyosa kesin doğrudur diyerek savunuyorsan ayrı bir durum olur, X yazar böyle demiş ama y de tam tersini diyo lan kime inanacağımı şaşırdım demek başka bir şey, x böyle demiş y böyle demiş ama x şu yönlerden haksız y'nin şöyle saçma fikirleri var demek farklı bir şey.

Herhangi bir gruba yakın olmak zorunda değilsiniz. Fikirlerimin bir kısmı chp ile uyuşsa da hayatımda sadece 1 kere mecburiyetten ve pişman olarak chp'ye oy verdim. O da yerel seçimdi aslında chp'ye değil adaya oy vermiştim. Genel seçimde hiç oy vermedim. Oy verecek başka parti bulamamam akp'yi de chp'yi de eleştirmek için kendi fikrim olmasına engel değil. Ya da siyasi partileri geçtim ülke yönetimi konusunda kendi fikirlerimin olmasına engel değil.

Ülkeyi yöneten bir hükümet var. Bir kısım bunu beğenecektir. Bir kısım beğenmeyecektir. Beğenen ile beğenmeyen arası bir nokta bana ilginç geliyor. Yani şu yakın zamandaki olayları ele alalım. Soma maden ocağı işinde hükümetin ve bakanların tutumu doğru muydu? Bence değildi. Ama başka bir arkadaşım da bunun yerinde bir tutum olduğunu kendi argümanları ile savunuyor. Fakat birisi çıkıp valla ben kararsızım iyi mi kötü mü bilmiyorum dediği zaman gözümde boş tenekeye dönüyor o insan. Apolitiklik diye kastettiğim şey işte bu. Adamın fikri yok. Doktora yapıyor bir mühendislik bölümünde. Hem de madenle de alakalı bir bölümde. AMa olayla ilgili fikri yok.

Yukarıda soruda anlattığına bakarak hangi kısımdan olduğuna karar veremedim ben. Sen kendini eğer apolitik görüyorsan bence bir dur düşün. Nasıl hiç fikrim olmayabilir diye. Ama eğer kendini benim gibi Türkiye'deki bütün siyasi partilerden uzakta görüyorsan o bambaşka bir şey.
  • godsparticle  (17.05.14 12:09:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.