[]

Göz muayene sonuclarım ne diyor?

Ekte gözümle ilgili muayene sonuclarım var.. İş için göz raporu almaya gittim bunlar çıktı. Bir kaç da sorum var. Bankacıyım tüm gün ekrana bakıyorum.

1- Gözümde ne var tam olarak. Astigmat hipermetrop diye bir şey. Gözlük kullanmazsam ilerler mi?
2- Doktora söylemedim ama ayda bir falan iş sırasında iki gözüm de yerine hopluyorlarmıs gibi karşımda ekran zıplamaya baslıyor. Hangi göz hastalığı ile ilgilidir?

Teşekkürler..

imgur.com

 
1-) ilerler kullansan da ilerler gerçi.


  • acukali ekmek  (17.05.14 00:09:25) 
1.gözlük takmak veya takmamak derecesini arttırmaz veya azaltmaz. gözlük sadece hayat kalitesini arttırır.
2. bilmiyorum.

  • kuzey li  (17.05.14 00:15:20) 
1. ilerlemesi ile gozlugu kullanmak arasinda cok net bir iliski yok bildigim kadariyla, kullanmadigin surece kendine eziyet etmis oluyorsun ve muhtemelen her turlu ilerleyecek.

2. neden doktora soylemedin ki? tansiyon falan bir suru seye bakiyorlar normal muayenede, yapildi mi onlar? gerci bir rahatsizligin olmasa bile surekli ekrana baktigin icin normal olabilir bu, proje teslim donemlerimde falan benim gozlerim de mahvoluyorlar. belli araliklarla dinlendirmen, ekran parlakligini iyi ayarlaman ve calistigin pencereleri mumkun oldugunca koyu renge ayarlaman lazim.

gecmis olsun.
  • mayaa  (17.05.14 00:18:22) 
gözlük kullan gözün az yorulsun. artık lcd ekranlar nedeni ile ekranlar göze zarar vermez. sadece sürekli bakmak (ki sizin işte .. eğer şube içinde bir işte isen) sürekli bakmıyorsun. müşteri var filan... sadece göz kuruluğu yapar. onun için ara vermek en güzelidir.
dediğin şey yorulmaktan kuruluktan olabilir. ama göz tansiyonunu da bi kontrol ettir diyeceğim ama acıbademde etmedillerse .. zaten git paraın geri iste.
son olarak eski ekranlar interlaced idi. o yüzden yorardı. artık interlaced yok. o yüzden yormaz. şimdi sürekli kitap okumak gibi. ışık ayarını düzgn yap ama.
  • ben smyrna  (17.05.14 00:20:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.