[]

İş yeri sahipleri, iş yerlerinizin kurulma hikayelerini yazar mısınız ?

biri mi yardımcı oldu size yoksa şans eseri mi iş yerlerinizi kurdunuz ?




 
İki arkadaş şirket kurduk. Ben daha öğrenciydim, o da yeni mezundu. Birlikte bazı projelerde çalışıyorduk. Bir cesaret geldi, 'iş nasılsa gelir yea' dedik. 0 sermaye ile şirket kurduk, kurulum işleri için de ucu ucuna yetecek kadar borç aldık.


  • johan sebastian  (16.05.14 21:06:10) 
Sıfır sermayeyle tabiri caizse dilenerek kurdum. Bi annem bi ben vardık. Tekstil atölyesi. Resmi açılış tarihi de ağustos 2012.
Makinacıdan 20 tane makina istedim, 2 senelik senet yapalım dedim 5000 lira kapora istedi ben yüz lira verdim, utandım falan ama o da güldü geçti. Ödeyemezsen nasıl olsa makinaları alırım dedi. En önemli şey makinalardı zaten onu hallettikten sonra gittim dükkan aramaya, cepte para yok ama gözüm çok yükseklerde böyle acayip sahte bi özgüven vardı. Bir tane yer buldum 2 katlı toplamda 500 metrekare at koşturursun o derece güzel bi yer. Çok kira istiyordu o adamın peşinde 1 ay koştum her gün aradım en sonunda dayanamadı istediği kiranın yarısına verdi. Depozito bile vermedim bir aylık kirayı verdim makinaları içeri aldım çalışmaya başladık. Eleman bulmak çok zor hala çok zor ama 2 ay içinde 35 kişiye kadar çıktık. Çok da güzel paralar kazandık devam eden altı ayda. ilk altı ay cirosu 400 bin tl idi öyle söyleyeyim. Sonra annem rahatsızlandı idareten bir usta başı aldık. O da dikilen ne kadar iş varsa hepsinde iğne deliği yapmış dolayısıyla o işler bize fatura edildi, 2 ay maaş ödeyemeyince elemanlar çıktı, çevrede sana duyulan güven zaten anında bitti. Bu tekstil işçisi gerçekten çok cahil ve çok konuşan insanlar. Neyse ilk bir sene bu şekilde geçti. Şuan 15 kişiyle calısıyor o atölye. Ama kenara biraz para atabildiğim ve tekstilin durumunu da parlak görmediğim için alt katı boşalttım, depoya çevirdim ve solempet.com'u 1 ay önce kurarak evcil hayvan ürünleri satmaya başladım. Satışları sorarsan idare eder valla bir aylık bir site için :)

Ama soruna dönersek, makinacı ve mal sahibi dışında ne ailemden ne arkadaşımdan bir yardım gördüm, şans eseri değildi illa bi iş yapmamız gerekiyordu. Anne tekstilci olunca mecburen böyle olması gerekti. Hiç kolay şeyler değildir efendim. Geçen sene iş yetiştireyim diye üç gün ütü başında sabahladıktan sonra çoklu organ yetmezliğinden yoğun bakıma kaldırılmışlığım vardır :)
Ama sonuçta, miras değil alınteri.
  • Solem  (16.05.14 21:18:38) 
borçla kurdum. aklımda hep zaten "o" sektör vardı. bundan 8-10 sene önce stok miktarım 2 koliydi. ilk malzemem.. iki koli. insanlar sadece kesin sipariş geçtikçe getirebiliyordum. şu an 400 metrekare yer yetmiyor. şans eseri olmadı, ama şans yardım etti.


  • brotha b  (16.05.14 23:37:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.