[]

Pireler pireler

Kedim kucağımdsyken üstümde pire gördüm, zıpladı durdu. İki ayda bir veterinere gidiyoruz, aşılar tamam yalnız geçen hafta kaçtı evden. Sanırım pirelenmiş, tüylerinde göremiyorum ama. Neyse bu akşam şehirdışına çıkacağım 3 tün yokum. Ancak dönünce damla vs. Aabilirim. Şimdi sorular şunlar,
1-ben dönene kadar evdekilere ızdırap olur mu? (Damla işini dönünce kendim halletmek istiyorum, açıkçası yüzüne gözüne bulaştırırlar diye korkuyorum)
2- damla zararlı diye bissürü şey okudum, ona ne diyorsunuz ? Doğal yöntemler mi denemeli ?
3- doğal yöntemden kastım limonlu sulu birşey tarif etmişler kaynadıktan sonra bi gece dnlensin demişler. Şimdi hazırlasam gece 12 gibi sürsem olur mu? Ya da hiç bulaşmasam ?
4-aklına başka birşey gelen var mı ?

 
1- evdekileri pire ısırabilir evet.
2- damla elimizdekinin en iyisi. doğal yöntemler denenmemeli.
3- hiç bulaşmayın, limon doğal ama kedinin doğasına uygun olduğu anlamına gelmiyor bu. amonyak da doğal ama zehirleniyoruz değil mi?
4- veterinere giin damlatıversin beş dakikalık iş.
  • mutevazi  (16.05.14 18:44:36) 
Öncelikle geçmiş olsun. Uzman değilim ama üç kedimde de damla kullanıyorum yaşları 8, 5 ve 2. Henüz bir zararını görmedim. Evdekilerin yapamayacağını düşünüyorsan dönünce kendin yapmak daha mantıklı geldi bana. Amaaa sen dönene kadar o pireler eve yayılırsa işte o zaman sıkıntı olur, ilaçlamayla falan uğraşmak durumunda kalabilirsin.


  • linwie  (16.05.14 18:48:20 ~ 18:50:39) 
normelde kedideki pire insana gelmez ama yaza giris/yaz donemi pirelerin yumurtlama donemi. eger kedinizi simdiden ilaclamazsaniz ileride buyuk sorunlara yol acabilir. tabii 3 gunden bisey olmaz, donunce yapin.

kedi damlasinin zararli oldugunu hic duymadim.
damlanin ucuzundan almayin. frontline aralarinda en iyisidir. digerlerine gore fiyati biraz yuksektir. fakat diger ucuz marka damlalar pire kediyi isirdiktan 24 saat sonra etki eder. o arada da pire coktan yumurtalarini birakmis olur. frontline ise pire henuz yumurtalarini birakmadan oldurdugu icin kesin bi cozum sunuyo. biraz reklam gibi oldu ama frontline'a gecene kadar her sene evde pire salgini yasardik, o yuzden bu konuda oldukca tecrubem var.
  • lamartin  (16.05.14 19:45:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.