[]

Hukukçu Arkadaşlar, Facebook'dan Küfüre Dava Açılabilir mi?

Bir arkadaşıma (valla bi arkadaş) FaceBook'da çok ağır küfürler edilmiş.
Küfür edene tazminat davası açılıp ceza verdirtilebilir mi? Adı Soyadı belli kişinin.



 
açılır. şu anki yasaya göre hacklenmiş filan olmoor. ama şu var. hackleniş olması ile ilgili uzun zamandır mevcut bir delili varsa ve gerçekten hacklanmiş ise o azman bişşi olmaz tabi.


bu arada önce ceza davası açılır.onu kazanınca ayrıca tazminat davası açılır.
  • ben smyrna  (16.05.14 18:20:27) 
ceza olarak ne verilir?
tazminat olarak ne kadar alınabilir?

  • titiraprap  (16.05.14 18:23:16) 
ceza 90 gün hapis. o da paraya çevrilir. daha önce suç işlemedi ise hükmün açıklanması geri bırakılır (5 yıl)
bir kaç bin tl. avukatın becerikli ise 5-10000

  • ben smyrna  (16.05.14 20:13:49) 
Böyle bir davayı avukatlar ücret almadan alır mı? Demek istediğim ücreti kazanılacak tazminattan almak üzere anlaşılabilir mi?


  • titiraprap  (16.05.14 20:42:02) 
hayır.


  • ben smyrna  (17.05.14 01:23:26) 
Sen de bana küfretmiştin, hatırlarsan... Ne oldu, arkadaşına olunca dava falan?


  • helios  (09.07.14 02:22:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.