[]

Balkonumda Mega Çılgın İstanbul Projesi

Balkonumun tabanini tamamen toprakla kaplasam, cimen yetisir mi orda ? Yetisirse ne gibi bi sorunla karsilasirim, karsilasir miyim ?
Not: aksamustu-aksam gunesi aliyor.



 
alt balkona su sızabilir.birkaç kat naylon üzerine toprak atıp çim ekersen olur gibi.


  • sutlu nescafe  (16.05.14 17:01:43) 
alt kata nem iner hatta alt katda ne varsa su damlar.balkon açısından da guvenlik riskli olur.alimallah eski binaysa çöküverir.


  • jamswety  (16.05.14 17:01:49) 
Yukarıdakiler +1 ve abartıp balkonu çökertme diyorum.


  • jamalbsf  (16.05.14 17:07:54) 
yani en alt katta yasiyorsan sorun yok. hatta ilerde petrol bile cikabilir balkonundan.


  • benjamin breeg  (16.05.14 17:08:31) 
yemin ederim ilk benim aklıma gelmişti.

aneye geçen dedim ahey ahey buraları tahta ile çivileyip şuraya toprak döküp organik şeyler mi dedim ama sonra aklıma düştü, sulayacağım sonra zemin çekecek alt komşunun balkonuna inecek etraf küflenecek... en iyisi büyük bir saksı al onlara dik..
  • buiret  (16.05.14 17:09:33) 
yapılamayacak şey değil.

öncelikle balkondaki seramikleri kıracaksın. sonra toprak görecek bütün yüzeylere kara sıva yapman lazım. sıvaya su geçirmezlik katmak için katkı maddesi koyarsan fena olmaz.
bundan sonra iki kat çimento bazlı sürme su yalıtımı veya membran uygulaması yapabilirsin.
su yalıtımı üzerine kök tutucu sermen gerekli.
kök tutucu üzerine drenaj levhası koymalısın.
drenaj levhası üzerine buhar dengeleyici filtre, ve son olarak bitkiyi ekeceğin katman.
balkon giderine süzgeç bağlayıp suyun tahliyesini sağlayabilirsin. süzgeci su yalıtımından önce koyman gerekir. süzgeç su yalıtımı kritik, yaparken dikkatli ol.

burada kilit nokta kapı boşluğuna bir iki sıra duvar örmen gerekebilir, o nedenle kapı içeri açılır olmalı.

bitki taşıyıcı katman olarak nebati toprak, ponza karışımı bir şey olabilir ama tam emin değilim. peyzaj bilen birisi cevaplasa daha iyi olur.

edit: bu imalatın adı yeşil çatı oluyor. internette görsel bir detay buldum: www.makro-yapi.com

edit 2: toprağa su tutucu özellikteki hafif malzemeler karıştırarak (%50 oranında) ağırlığı 120-150 kg/m2 seviyelerine çekebilirsin (20cm kalınlıkta toprak için)
eğer bina yönetmeliklere uygun yapılmışsa balkon 500 kg/m2 'ye göre tasarlanır. kaldı ki bu güvenlik katsayıları ile çarpılmadan önceki hali. çim üzerine m2'ye 1 kişiden fazla çıkmaması lazım ki içiniz rahat olsun.
  • bira sisesi kapagi  (16.05.14 17:13:40 ~ 17:25:08) 
Bira sisesi kapagi guzel anlatmis lakin soru su: muteahhite ne kadar guveniyorsun? Hani balkon saglam olsa bile (ki genelde konsol olduklari icin super dayanikli degiller) sonucta yesil cati icin hesabi yapilmamis. O tum katmanlar + topraktaki bitkiler bayagi bir agirlik yapacak. Tasimayabilir.


  • fortisvita  (16.05.14 17:18:54 ~ 17:19:19) 
Suyun aşağı gitmemesi için toprağın altına membran serebilirsin. Yalnız bunlar birbirine ısıyla yapıştırılıyor. Kendin yapamazsın. Bir ustaya yaptırman lazım.
www.balkotrade.com

Pratik çözüm olarak bahçe için satılan ahşap yer döşemeleri, çakıl taşları ve yayvan saksılarla bir şeyler yapabilirsin.
  • zombi  (16.05.14 17:22:29) 
balkonu kırmak yerine balkonun ölçülerinde sağlam bir kasa yaptırıp, drenajını falan da çakıl taşlarıyla yaparsan olur. en kritik şey drenajı sağlamak ve su giderlerinin tıkanmasına engel olmak.


  • chavezding  (16.05.14 17:29:52) 
çok zahmetli iş. betonu kırmazsın bi kere, onun üzerine olacaksa naylon serecen sonra çakıl taşları sereceksin sonra toprak atacaksın ki burada zeminden en az 20-25cm yükseklikte olması gerekir ki çimen yetişsin. yani güneş ve suyun önemi kadar zeminde önemli. sen en iyisi büyük büyük saksılar al onlarda yetiştir, etrafında da saksılarla çiçekler diz, ormana çevir balkonu. çıplak ayakla çimene basaman ama güzel görünür en azından.


  • copy paste  (16.05.14 17:45:14) 
saksı olayınagireceksen çiçek vs yerine domates, biber, çilek olaylarına gir. ama sadece akşam güneşi alması sıkıntı olabilir.


  • sutlu nescafe  (16.05.14 17:49:53) 
Basta bira sisesi kapagi olmak uzere herkese tesekkur ederim ben bu cilgin projenin altindan kalmamam bu kadar detayliysa. Tesekkurler.


  • kegums  (16.05.14 18:13:49) 
cicek filan olur da kirmayla mirmayla daolmaz is bina yeni olsun istedigi kadar saglam olsun. bi kere topragi serip sulayinca agirlik otomatikman bi kac kat artacak o gun cokmese bile bi gun hic beklemedigin bi anda pat diye gocer balkon.


  • ergenpezeveng  (16.05.14 18:58:50) 
bahce kati bir eve tasinmanizi oneririm.


  • kartonpiyer  (17.05.14 08:53:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.