[]

Çocuk mevzusu

Selamlar, uzun süredir aklıma takılan bir konu var. İnsanların nasıl bu kadar rahat 3-4 çocuk yapabildiklerine şaşırıyorum. Bir aile düşünelim 1000 lira maaş alan baba, anne çalışmıyor, başka gelirleri yok, kendi aileleri de dar gelirli, küçük bir ilçede yaşıyorlar. Buraya kadar tamam. Bir çok aile var böyle Türkiyede, son bir kaç gündür de daha yakından gördük bu durumu. Bu duruma rağmen 3-4 tane çocuk sahibi oluyor bu aileler. Düzen zaten sömürü düzeni. Bu kadar çocuk sahibi olarakta, üzerlerine fazla sorumluluk yükleyip düzene bağımlılık durumuna daha fazla maruz kalıyorlar gibi. Aynı şekilde bu çocukların çoğu da ilerde aynı kaderi paylaşacak muhtemelen.

Sonra baba emekli oluyor, çocukların ek masrafları( üniversite vb) dolayısıyla tekrar çalışmak durumunda. Tek çocuğu olsa belki bu duruma gerek kalmayacak. En azından bunca yıl emek verip kendine vakit ayıracak zamanı kalacak. Açıkcası durumumuz fena olmasa da deli gibi düşünüyorum. Çocuğum olursa ne verebilirim, nasıl yaşatabilirim diye? Yaşam için asgari gerekliliklerden olan yemek dışında neler sağlayabilirim diye sorguluyorum. Siz nasıl yorumluyorsunuz bu durumu? Neden bu kadar fazla çocuk yapma eğiliminde insanlar? Tamam sevgisi güzeldir vs ama sonuçta bir açıdan hayatı kısıtlayan şeylerden biri aynı zamanda.


 
özet olarak; çoğunlukla bilinçsizlik ve "allah rızkını da verir" mantalitesi..

tabi bir de çocuğu iş gücü olarak görüyor olabilirler, bir nevi yatırım.
  • nwnd  (16.05.14 16:10:45 ~ 16:12:07) 
çünkü çocuğu veren allah rızkını da verir görüşü hakim. çünkü aile olmanın en önemli şartı olabildiğince çocuk yapmak olarak görülüyor. herkesin bu hayata gelme amacı çocuk yapıp, üremek olarak görülüyor ve bu nedenle yeni evlilere ''ee çocuk ne zaman'' sorusu ilk aydan sorulur.

bunun dışında korunma yöntemleri konusunda da bilinçli bir toplum olmadığımız çok açık. ve kürtaja bakış açımız da belli. yani bu konu tamamen toplumsal bilinçsizlik ve toplumsal baskıdan dolayı. bana göre.
  • tuborg yesili  (16.05.14 16:11:47) 
senin o etrafında gördüğün insanlar çocuk yapmadan önce "çocuk yapsak mı? durumumuz uygun mu" gibi sorular sormuyorlarki. ülkedeki milyonlarca evli çift korunmadan kondomdan haptan vs bi haber. bu insanların plansız bir şekilde hamile kalıyorlar zaten. ne sanıyordun planladıklarını mı?

e hamile kalınca da doğurmaktan başka bir seçenek yok. sonra yine yukarda dediğim nedenlerden ikinci üçüncü 4 5 6 çocuk da geliyor arkadan.
  • mahone  (16.05.14 16:15:22 ~ 16:15:56) 
ben, türkiye gibi bir yerde çocuk sahibi olan insanların bencil ve içinde zerre çocuk sevgisi taşımadıklarını düşünüyorum. insana değer verilmeyen bir ülkede sen nasıl çocuk yaparsın? sen mutlu oldun mu ki çocuğun mutlu olacak? ben asla çocuk sahibi olmayacağım. çünkü çocuğumu en iyi şekilde yetiştirmek istiyorum. ama bunu yapabilecek gücüm olacak mı bilmiyorum. benim çocuğum en iyi okullarda okumalı, en güzel giysileri giymeli, resim kursuna, piyanoya, baleye gönderebilmeliyim. güzel bir semtte, güzel bir evde yaşamalı, birkaç yabancı dil öğrenebilmeli, iş bulabilecek mi endişesi taşımamalıyım. herşeyden önemlisi insana değer verilen bir ülkede yaşamalı. çocuğum engelli olursa ve ben ondan önce ölürsem bu devletin kurumlarına benim çocuğum alınacak mı? nasıl bir muamele görecek, ya da birilerinin oyuncağı mı olacak? bundan emin değilim. insanlar bunları nasıl düşünmüyor hayret ediyorum. sırf anne, baba olayım diye bencillik yapıyorlar çok üzülüyorum.


  • rock n roll  (16.05.14 16:21:19) 
bunlara kafa yormuyorlar.


  • sayns  (16.05.14 16:24:13) 
Prezervatif ya da doğum kontrol hapı ya da herhangi bir doğum kontrol yönteminden haberdarlar mı sence? En fazla takvim hesabı yapmaya çalışıyorlardır ama resmen seviştikçe ürüyorlar. Çoğu hamile kaldığını üç dört aydan önce farketmiyordur bile. Kaldı ki farketse ne çıkacak sanki kürtaj yaptıracaklar mı?

Sonuç? Allah verdi. Çocuğu veren Allah rızkını da verir...

E amk heralde Afrika sayılmayız, açlıktan ölmeyeceklerdir ama ya sonrası? Sonrası yok. Sonrasını düşünmeye gerek de yok. Çünkü çocuğunu nerede okutacağının önemi yok, ne giydireceğinin, ne yedireceğinin çok önemi yok. Çocuğuna ayırabileceği zamanın, verebileceği maneviyatın, verebileceği kültürün önemi hiç yok. Çünkü adamların beyninde böyle bir algı, bu saydıklarımı karşılayan bir gerçeklik yok.
  • pandispanya  (16.05.14 16:24:54) 
Çünkü millette para var. Somali değil burası.


  • fransızkalanadam  (16.05.14 16:39:33) 
ben bu işin fazla detaylarını vermeden konuya gireceğim:
çünkü kafasızlar. çünkü hepsi sadece içgüdüleriyle yaşayan canlılar, bakın insanlar demiyorum farkettiyseniz. bir kedi çocuk yaparken nasıl bakıcam diye düşünür mü? ya da köpek, at, kaplumbağa?

düşünmez. çünkü içgüdüleriyle hareket eder, hormonları fışkırdığında gider çocuk yapar.

ülkemizin durumu bu arkadaşlar. belki çok yüzeysel bıraktım ama işin özünde bu yatıyor.

insanoğlu denişik bir canlı, onu diğerlerinden ayıran şey zekasından ziyade zekasını kullanabilirliği. zeka kullanımı düştükçe devreye içgüdüler giriyor. bu işin sonu da 800tl maaşlı 7-8 çocuklu insanlara bağlanıyor.

cinayet işlerken, tecavüz ederken insan hiç sonrasını düşünür mü? düşünmez, çünkü ilkel güdülerle hareket eder.

bu 700-800tl maaşlı insanların bi futbol takımı çocuk doğurmasının arkasındaki sebep de bu. sadece yapıyorlar, doğa onları yönlendiriyor onlar da yapıyor. sonrasını düşünecek zeka kullanımına erişemiyorlar.
  • kamera motor  (16.05.14 16:44:43) 
bütün yazılanlara ek olarak ben de ailelerden gelen baskıyı yazıyorum.

çocuk yapın, torun sevelim, niye çocuğunuz olmuyor, erkek değil misin sen gibi baskılar var insanlarda hala.

gerisi cehalet.
  • mea maxima culpa  (16.05.14 16:52:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.