[]

Mal komsu

Alt kat komsu 50 yillik manolya agacini etrafini kirletiyor diye kesmek istiyor. Daha once diktigimiz iki çami ve bircok cicegi de soktu atti... senelerdir ugrasiyor zaten yok golge yapiyo, yok cok yaprak dokuyo gibi bahanelerle. Simdi de belediyeye sikayet edecekmis cevreyi kirletiyormusuz o agacla, cezasi varmis ve kesilecekmis o agac. O kadar sinirliyim ki su an gercekten o kadina bir sey yapamamak cok canimi yakiyor.
Boyle bir sey gercek olabilir mi? Ceza? Kesmek? Yasal dayanagi var mi bunun? Ne yapmali bu kadina?



 
belediyeye falan bildir. eski ağaçları kesmek konusunda yasalar var saırım. tabi uygulanır mı bilmem.


  • ben smyrna  (16.05.14 11:43:43) 
ağacı kesip, çim ekin, çim candır.


  • grimer  (16.05.14 11:43:49) 
ağaç ortak bi site içerisinde ise komşun site'de karar alınmadıktan onra ağaç kesemez. belediye de kimsenin tapulu mülkündeki ağaca karışamaz. velhasılı. cezası da yok, komşunun dayanağı da yok.


  • kumlupara  (16.05.14 11:46:32) 
@kumlupara apartman bahcesinde agac ama bikac sene once cevirdi etrafini kendi bahcesi yapti. Bu durumda hala ortak karar gecerli midir?


  • pln  (16.05.14 11:50:04) 
öncelikle ağaçla çevreyi kirletmek diye birşey söz konusu değildir ve ayrıca o ağaca dokunursa siz onu şikayet edebilirsiniz bu da 2

burada bir diğer önemli konu, apartman kaç kişilik ve yönetimi var mı?
  • cursor  (16.05.14 11:52:42) 
@cursor 10 daire, yonetim var evet. Budanmasi icin belediyeyle konusalim bari dediler ama mevsimi de degil bildigim kadariyla.


  • pln  (16.05.14 11:53:54) 
binanın bahçesini çevirip de burası benim diyemez ortak alan orası. önce siz gidin belediyeye ortak alanı gasp etti, ağacımızı kesmek istiyor diye siz şikayette bulunun


  • genc irisi  (16.05.14 12:04:52) 
apartmanın bahçesi ortak alandır ve her daire sahibi bu alanda hak sahibidir. orayı çevirmesi hiç bir şey ifade etmez. kimse kafasına göre ortak alandaki ağaçları falan kesemez. oturduğunuz ev kendi eviniz ise kendisine eğer o ağacı keserse mala zarar vermeden dava açacağınızı söyleyin.( araştırdım; TCK 152/1-c maddesinde bu durum belirtiliyor.1 yıldan 6 yıla kadar hapis)

ayrıca orası ortak alan olduğu için ağacı keserek kendi çıkarı için kullandığını söyleyeceğinizi ve mala zarar vermenin yanında hırsızlık suçundan da dava açacağınızı söyleyin. Gitsin istediği avukatla konuşsun.

Bence de ortak alanı gasp etti diye belediyeye şikayet dilekçesi verin. en azından kendisiyle uğraşacağınızı anlasın.
  • thracia  (16.05.14 12:05:01 ~ 12:06:48) 
%100 emin olmamakla birlikte, manolya ağacının kesilmesi yasak diye biliyorum. bizim yazlıkta da var ve böyle bir bilgi vermişlerdi bize.


  • Sskywalkeremre  (16.05.14 12:08:50) 
Cok sagolun. En azindan haksiz yere atip tuttugunu ogrenmis olduk. Icim rahatladi.


  • pln  (16.05.14 12:09:12) 
@Sskywalkeremre manolya ağaçları durumuna göre çoğu bölge de tescillenerek koruma altına alınabiliniyor, ki bence 50 yıllık manolya için de biraz araştırılsa bir koruma kararı alınabilir.


  • cursor  (16.05.14 12:23:13) 
pln seninle gurur duyuyorum. saçma salak insanlara prim vermediğin ve doğayı koruduğun için.

konu hakkında bir bilgim yok maalesef. içimden geldi.
  • simten  (16.05.14 12:39:46) 
50 senelik manolya ağacınız var ve kesmeye çalışan bir komşunuz var. Nasıl insanlar var şoktayım . Her ağaç güzeldir ama manolya kendi adıma en sevdiğim ağaçtır iyi bakın ona , yukarıdaki yorumlar içimi aydınlattı


  • lilidance  (16.05.14 14:06:54) 
55 yillikmis agac. Tescil mümkün degil sanirim, pek bir bilgi bulamadim gerci. Cok sagolun hepiniz. Umarim basina bir sey gelmez agacin bir gun...


  • pln  (17.05.14 02:42:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.