[]

sonsuz boşluktayım, önerisi olan?

selam,

işsiz güçsüz evde oturuyorum aylardır, maddi sıkıntım pek yok,
iş başvuruları yaptım ama henüz bir geri dönüş yok, olması da uzun sürebilir, sektör böle (havacılık)

boş kalınca yaparım dediğim her şeyi yaptım bitti, boş zaman uğraşlarımı fazla boş olduğum için yapamaz hale geldim, örn: kitap okumak, bişeyler izlemek, spor yapmak vs..

daha önce bir çok kez kafayı yemiş bi insan olarak birkaç kere daha yemek açıkçası çok koymuyor şu anda bana, ama bişeyleri değiştirmek istiyorum,

yeni atacağım adım konusunda ise hiçbir fikrim yok, aslında işe girip çalışmak bile istemiyorum, hepimiz gibi orda burda gezip tozmayı isterdim belki ama maddi durumum sıkıntılı olmasa da geçinip gidebileceğim kadar param var,

insanlardan ve çalışmaktan çok sıkıldığım için tekrar o hayata geri dönmek istemiyorum, aslında yaşamak istemiyorum, ama ölmek de istemiyorum.

bunalımda ya da depresyonda değilim, öyleysem de farketmiyorumdur belki, ama uzun süreler depresyona girip çıkmış biri olarak az çok biliyorum o halleri, o durumda değilim.

hayatımdaki boşluğu dindirmek için herşeyi yaptığımı düşünüyorum, ama başarılı değilim bu konuda. son olarak kız arkadaşımla da aram çok kötü, uzaklaştık birbirimizden ve çok yakınlaşasımız da yok gibi.

29 yıldır bu dünyadayım, son 15 senedir ne yapsam diye düşünüyorum, buraya da birkaç kez yazdım buna benzer şeyler, bir çözüm olmadı tabi. şimdi yine yazıyorum, ilerde gene yazarım heralde.

napayım ben?

 
Sen ilacin naciye.


  • fucking machine in my head  (16.05.14 00:56:27) 
naciye ??


  • camino real  (16.05.14 00:56:58) 
+1 aynı durumdayım

önerim yok. kelin merhemi olsa...
  • buzbebek  (16.05.14 00:58:18) 
Boşlukta olanlar derneği falan mı kursak?


  • camino real  (16.05.14 01:01:43) 
Kuralım mı cevap verin bana. Sessiz kalmayın.


  • camino real  (16.05.14 01:07:15) 
Ciddi misin? Ne yazmıştın?


  • camino real  (16.05.14 01:09:51) 
Kedi al eve kedi besle


  • mukrime  (16.05.14 01:10:13) 
senin durumunda bazı arkadaşlarım var.
maddi sıkıntı yok, hayat kurtarma/geçim derdi yok
böyle boşlukta ve hatta maymun iştahlı takılıyorlar.
hayat kavganın olmaması, hedefinin olmaması gibi sebeplerden boşluğa düşmüşsün diyorum.
çözüm olarak seni heyecanlandıran ve anlamlı gelen bir şey bulacaksın başka çare yok.
  • lily briscoe  (16.05.14 01:12:49 ~ 01:13:49) 
tamam kuralim da, kurup ne yapacagiz?


  • eick  (16.05.14 01:13:41) 
lily, çok haklısın, bir hedef veya amaç taşımamam beni buralara getirdi. heyecan eşiğim çok yüksek, kıyamet kopsa umursamam diyebilirim.

eick, önce kurup sonra düşünmeyi öneriyorum.
  • camino real  (16.05.14 01:33:59) 
sektor havacilik ama sizin mesleginiz ne?

pilotsaniz totoyu kaldirip asyadaki havayollarina vs basvurun mesela.

"boş kalınca yaparım dediğim her şeyi yaptım bitti, " öh. kitap film dizi bu kadar mi dunya uzerinde yapmak istediginiz aktiviteler?

calismak istemiyormussunuz. gecinecek para varmis, o zaman harcadiginizdan daha az harcamayi ogrenin ve guzel bir hobi bulun mesela. compadrito agbimin para biriktirmek basligindaki entry sini okuyun du bulayim hatta. aha eksisozluk.com

bu da iyi: eksisozluk.com

havacilik sektorundeymissiniz madem, gidin yamacparasutu yapin gayet ucuz bir aktivite. onu biliyorsaniz delta kanat yapin, yoksa planor. yamac parasutu disindakiler turkiye de pek yok gidin ucuz bir ulkede yapin pilotlar ingilizce konusuyordur zaten. yapacak o kadar cok sey var ki. windsurf yapin mesela, istanbuldaysaniz bodeka var gidin onlarla sea kayak yapin bogazda. the sky is the limit :)

"boslugu dindirmek icin her seyi yaptim." ne yaptiniz kitap okuyarak bir seyler izleyerek bosluk dolar mi efenim? simsiki sarilacaginiz hic mi bir sey yok?

boslugu iyi isler yaparak doldurabilirsiniz belki, evet gonullulukten bahsediyorum. dunya'ya bir sey katin, kanserle ilgili bir seyler olabilir, yetimhane olur, hayvan barinagi olur, olur da olur. yeter ki isteyin daha yazarim :) cozum cok bahane de cok. cozum bu olabilir bah. su gonulluluk isine asik olup para biriktirip isinden istifa eden full time gonullu olan insanlar var su dunyada. iyilik yapmak iyi hissettiriyor insana gercekten sehir efsanesi degil.

karmasik yazdim biraz pardon.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (16.05.14 01:34:31) 
babamasölim, mühendisim, o aktivitelerden keyif almıyorum, dediğin şeyler çok güzel, çok da mantıklı ama hiçbiri uymuyor bana nedense. teşekkür ederim ama :/


  • camino real  (16.05.14 01:37:55) 
Müsait zamanında gidelim içelim. Gelenler de olursa sohbet muhabbet güzel bir gün geçer.


  • sormayın bana sen o musun diye  (16.05.14 01:45:28) 
şimdi dahil genelde müsaitim, herkes gelsin içelim..


  • camino real  (16.05.14 01:47:16) 
canlılığını kim öldürdü bence biraz bunu düşünmelisin artık.
14 yaşından yani ergenliğinden itibaren yol tutturamamışsın cunku muhtemelen kımlıgını gerceklestırmene engel oldu bırılerı. cok bıldıklerını dusunerek disiplin zannederek belki asagılayarak sindirerek seni ruhsuz bir makine gibi görerek. sen de benliğini unuttun. ne oldugunu nelerı yapmaya gücün oldugunu unuttun. cok uzgunum ama sonsuz boşluklarda yollar hep aileye ve cocukluga cıkıyor.

  • akare  (16.05.14 01:57:59) 
derneği kurdum, sözlüğe de yazdım. haydi üye olun.

(bkz: boşlukta olanlar derneği)
  • camino real  (16.05.14 02:11:01) 
abi okumadin ki gonderdigim linkleri. ufak bir kesit:

"önceliği hobilerini keşfetmeye ayır. dene ve yanıl. tekrar dene, tekrar yanıl. çok sevdiğin şeyi/şeyleri illa ki bulacaksın. ya yapıp beğenmezsem diye de sorma. inan bana beğenmemen bile senin yararına. ileri de içinde kuşku kalmayacak. ben bunu yaptım ve beğenmedim diyeceksin. ama yapmaz da önyargıyla yaklaşırsan için içini yer, bir sonuca varamazsın."

Bana cozum ariyormussun gibi gelmedi ne yalan soyleyeyim. Degistirmek istiyorum diyorsun da sozlukte bosta olanlar basligi acmakla ugrasiyorsun abi. Bilgisayar basindan kalkip bir seyler yapmadan hic bir zaman degismeyecek durumun.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (16.05.14 02:15:59) 
:(


  • camino real  (16.05.14 02:17:45) 
Spor her zaman iyidir...


  • curt  (16.05.14 07:42:37) 
istersen hayatında bazı şeyleri değiştirebilirsin adım atmana bakar sadece. ölümden başka her şeyin çaresi var. bak insanlar sabah işe gitmek için çıktı, akşam kendileri değil cenazeleri geldi. kiminin çocuğu, kiminin babası, kiminin eşleriydi bu insanlar. geride kalanlar artık ne yaparlarsa yapsınlar geri getiremeyecekler onları. ölenlerin içinde, çocuğu olan var, eşi hamile olanlar var, birkaç gün sonra evlenecek olanlar vardı. biz sıkıntılarımızı bazen çok büyütüyoruz gözümüzde. bizden daha kötü durumda olan insanlar da var ama görmüyoruz. bizim yaşadığımız hayatı yaşamak için can atan bir sürü insan var aslında.


  • rock n roll  (16.05.14 08:31:21) 
senden hiçbir şey olmaz bu durumdayken aylak bakkal daşşak tartar hesabı. ekşide filan takıl, amdangötten bi blog kur orda bi şeyler yaz.

en büyük motivasyon kaynağı insanın çalışmadığında aç kalacağını bilmesidir. sende de böyle problemler olmadığına göre takıl.

bu eleştirdiğim zenginler de böyle saçma işlere kalkışıyolar. o futbolcu caner in karısı can sıkıntısından napacağını bilmiyodu ayıcık kostümü giymeler filan yine zengin ünlülerin çocuklarının embesil hareketleri filan.

sözün özü çok para adamı bozar. amaçsız yaşam tümden gümletir. sana anca geçmiş olsun derim.
  • tutun kolonyasi  (16.05.14 09:02:03) 
cevap veren diğer arkadaşlara da teşekkürler. tütün kolonyası, çok param olmadığını duyuruda söyledim, yazılarından az çok tanıyorum seni, bazı gerçeklere gözün tamamen kapalı. o yüzden dediklerini dikkate değer değil.

teşekkürler.
  • camino real  (16.05.14 13:03:40) 
kız arkadaşınla aran kötü diye öyledir. aranız düzelse bişi kalmaz. sevgilisiz veya iyi gitmeyen ilişkili hayat boktandır. insana var oluşunu sorgulatır. kendimden biliyorum. aranı düzeltmeye bak bak bakiyim bir şeyin kalıyor mu.


  • fransızkalanadam  (16.05.14 13:19:28) 
fransızkalan adam, çok haklısın, teşekkürler.


  • camino real  (16.05.14 15:28:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.