[]

Hani yastaydık?

Şu anda düğün var bildiğin mahallede..
Tamam hayat devam ediyor vs... ama insan, ne bileyim...


edit: bilmiyorum arkadaşlar, ben olsaydım ne yapardım bilmiyorum ama şu anda öyle karmaşık duygular içerisindeyim ki..
eğer düğünüm olsaydı eğlenemezdim herhalde.

 
yastayız da. yani düşün ki senin düğünün var yarına. sen napardın?

ben napardım diye soruyorum kendime. o gün bişey olmamış gibi devam ederdim. insan ömründe bi kere evlenir. onun dışında tüm günler yasta belki de. anası babası ölünce bile düğününü ertelemeyen var. olabilir yani. hoş değil tabi ki. ama eleştirmemek lazım. insan hayatı farklı farklı. içinde neler dönüyo bilemeyiz.
  • elorelia  (15.05.14 21:49:40) 
ertelemek zor iş biliyorsun, paraları yoktur belki ertelemek için. ama ayıplayıcı bakışlar atabilirsin. ben atardım.


  • ikametsiz  (15.05.14 21:52:01) 
aymaz tanımı tam bunun için.

aymaz diyoruz biz onlara. ömrümde 1 kere yapacağım şeyi müziksiz yaparsam ölmem. ama ömrümde 1 kere yapabileceğim şeyi, böyle bir sebepten sessiz halledersem iyi bir şey yaptığımı düşünürüm.

düzeltme: halay çekmezse ölecek hastalığına yakalanmışlardır.

düzeltme 2: iptal demedim ben, yapıyorsa bugün hobi olarak yine yapsın. ama ankara'nın bağlarını son ses açarak değil.
  • ykyt  (15.05.14 21:54:30 ~ 22:01:30) 
ykyt +1

yani tabii ki insanlara bir şey diyemeyiz, zorla yasa sokacak halimiz yok. onların tercihi. ama etik mi? değil.

tamam evlenirsin eyvallah da bunu halay çekmeden insanların acısına da saygı göstererek yapabilirsin. sonuçta türlü türlü yolu var bu işin.
şimdi nikah yaparsın. 2-3 hafta sonra düğün yaparsın.

yani böyle farklı çözümler varken şu günde düğün yapmak bana da yakışıksız geliyor.

edit: tabii @ikametsiz'in de dediği gibi paraları yoksa o zaman bir şey diyemem.
ama eğer ben olsam erteleyecek gücüm, vaktim de olsaydı ertelerdim. sonuçta kendi aranda mütevazi kutlamak farklı, mahalle düğünü şeklinde son ses eşliğinde düğün yapmak farklı. yani diyorum ya türlü yolu var erteleme imkanı olan için. o yüzden etik değil diyorum.

ben valla ev halimde bile utandığım için şu günlerde film falan izleyemiyorum.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (15.05.14 21:58:53 ~ 22:04:43) 
ben dugunumu erteletmezdim aq bu kadar populizm de olmaz be. abartmayalim o kadar da.


  • tutun kolonyasi  (15.05.14 22:08:03) 
Yasta olan kişiler şu anda Kadıköy'de polis aracı yakıyor.


  • enkolaykullaniciadi  (15.05.14 22:41:26) 
Davullu zurnali yapmak biraz ayip kacabilir. Ha, ben zaten dugun denen zimbirtidan olabildigince kacinmaya calisacagim o ayri.


  • fortisvita  (15.05.14 22:58:44) 
Yasta olmamız söylendiği için yastayız. Çok içten bir şekilde üzülüyorum hayatını.kaybeden işçilerimize ve ailelerine. Kaldı ki ben de bir işçi çocuğuyum.

Ama dünyadaki, dünyayı bırak Türkiye'deki bu tarz acı ölümlerin hepsini bu şekilde takip etsek yastan çıkamayız. Bakma sayı bu kadar fazla diye vicdanlarımız bu kadar sızlıyor. Yoksa kayıpların az olduğu kazaları altyazılarda şöyle bir görüp ayrıntısına dahi bakmıyorduk çoğumuz.

Çünkü insanoğlu böyle. Empati duygumuz çok kısıtlı. Yaşamak bu şekilde mümkün zaten. Unutmaya, görmezden gelmeye endeksli. Cenaze evinde bile gülebiliyor insanlar. Fıtratımızda var ismi lazım değil bir dallamanın dediği gibi. Bunun için de suçlayamayız insanları. Gülünüp eğlenilebiliyor. Öyle ki yakınını kaybedenler arasında dahi gülenler olmuştur.

Birileri ölüyor haksız yere, biz devam ediyoruz.
  • materyalist imam  (16.05.14 04:23:52) 
Ben olsam ben de ertelemez düğün yapardim. Abartmayin o kadar

Ha belki biraz daha sakin bir düğün olabilirdi.
  • dafuq  (16.05.14 05:40:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.