[]

kalksam yarin soma'ya gitsem

1)neler yapabilirim orda?

2)Burdan benle gelen olur mu?


 
çarşı bu akşam yola çıkıyor. köyiçinden araç kalkacak. gidiş-dönüş ücretsiz.


  • veys zimmer  (15.05.14 20:44:37) 
bir uzmanligin yoksa hic birsey yapamazsin.
su an ancak psikolojik destek verebilirsin sanirim.
zira ulkedeki tum kurtarma ekipleri orda kurtarilcak kimse kaldiysa tabi.
  • rentts  (15.05.14 20:44:47) 
Madenle ilgili olarak hicbir sey yapamazsin. Orada yakinlarini bekleyen ailelere yardimci olabilirsin. En basitinden maden yakininda gece gunduz haber bekleyen insanlara cay ve erzak getir goturu yapabilirsin.

Carsi gidiyor, onlara katilabilirsin;

www.forzabesiktas.com
  • metal revolution  (15.05.14 20:55:04) 
Ailelere destek olabilirsiniz her anlamda, gıda vs. psikolojik destek en önemlisi aslında..
Özelikle çocuklara bu anlamda çok destek gerekiyor, onlarla vakit geçirebilirsiniz..

  • mutekebbir  (15.05.14 21:05:33) 
etrafta kalabalık yapıp, sonra akepeli bir terbiyesizden tekme bile yiyebilirsin. kim bilir?


  • mea maxima culpa  (15.05.14 21:11:24) 
ben de gitmeyi istiyorum. ancak gittiğimde yapabileceğim gerçekten işe yarar bir şey yok. bugün dün burada çok konuştuk bu konuyu zaten. muhtemelen her geleni de almıyorlardır artık ilçeye.


  • oraletarya  (15.05.14 21:15:50) 
daha bu sabah bununla ilgili bir tartışma yaşadım. tam bir kargaşa durumu olduğunu, gıda su ve benzeri eksiklerin olmadığı, en büyük sorunun kalabalık olduğunu savundum.

cnn türk'te de bugümn en büyük sorunun kargaşa, kalabalık, koordinasyon eksikliği olduğu söylendi. kalabalık yapanlara özellikle mağdur olanlar çok büyük tepki gösteriyor dendi. bütümn yardım kuruluşları orada. yiyecek içecek eksiği yok, kızılayın çadırı var hemen olay mahallinde kapasitenin üzerinde yiyecek sunumu var. bir de elinizde cips torbaları ile kargaşa yaratmayın derim. yiyecek için kızılay mobil mutfak tırı var, "45000 öğunlük yemek çıkardık dün kalabalıktı yalnız şimdi kalabalık azaldı, ps'koloj'k destek de veriyoruz" diyorlar.

bir kaç gün de gitmeyin derim, ama yine küfür yiyecem, o yüzden siz bilirsiniz. yine de gitmeye karar verirseniz lütfen orada çalışanların işini zorlaştırmayın, afet kordinasyon merkezine vb. danışın, onlar sizi yönlendirsinler.
  • Lorik Cana  (15.05.14 21:38:07 ~ 21:41:28) 
ortaligi karusturirsin baska bi ise yaramazsin


  • tutun kolonyasi  (15.05.14 22:22:41) 
ben de gitmeye gerek olmadığını düşünenlerdenim

bu bir doğal afet değil, erzak vs dağıtamazsın, şu an bunlara da ihtiyaç yokmuş zaten

daha çok psikolojik destek amaçlı gidilebilir fakat insanlar yaslarını tutup cenazelerini defnetsinler

psikolojik desteğe uzun vadede ihtiyaçları olacaktır, muhtemelen yaz aylarında sivil toplum örgütleri çocuklar ve kadınlarla ilgili projeler gerçekleştirecektir soma'da, bunları takip edip katkıda bulunabilirsin.

evde oturmak bize şu anda çok zor geliyor, bir katkıda faydada bulunmak istiyoruz fakat duygusal değil mantıklı olarak uzun vadede destekleyebiliriz oradaki insanları.

ayrıca 1. dereceden yakınlarını kaybetmiş çocuklar için burs fonları oluşturulmuş durumda, eğitimlerine devam edebilmeleri için maddi olarak da katkıda bulunabilirsiniz.
  • freebird5406_2  (16.05.14 01:25:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.