[]

Soma olayında hükümetin suçu nedir ?

kötü niyetle bu soruyu sormuyorum.. ölen insanların sgk sı var. sendika sı varmış. hükümümetin almadığı bir önlem var mı ? yoksa sadece başbakan'In ve bakanların allah istedi, bu işin doğasında var vb. söylemleri için mi halk hükümete tepkili ?




 
29 nisan 2014 tarihli www.youtube.com


  • she was my baby  (15.05.14 19:12:56) 
Damardan giriyorum.
Soma'daki bu madenle ilgili CHP'nin soru önergesini 20 gün evvel geri çevirdiler..
Yerime çekiliyorum.
  • quaker  (15.05.14 19:13:23) 
she was my baby +1
quaker +1

  • kuzey li  (15.05.14 19:15:37) 
bir ülkede iş güvenliği hükümetin sorumluluğudur. maden ruhsatları direk başbakan tarafından onaylanabiliyor, dolayısıyla düzgün güvenlik önlemleri alınmayan madene ruhsat verilmezi bizzat hükümetin sorumluluğudur. madenlerin düzgün şekilde denetlenmesi, güvenlikleri için standartların getirilmesi hükümetin sorumluluğudur. daha 2 hafta önce mecliste soru önergesi verilmiş, bunu reddeden akp'li millet vekilleri sorumlu. üstüne taşak geçer gibi açıklamalar yapılması da cabası.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (15.05.14 19:17:01) 
Hükümetin bu konuda neresinden tutsan elinde kalıyor.
29 Nisandan tut yapılan açıklamaya kadar. Maden sahibi ya da müdürü de akpli çıkmış sanırım.

  • pavlis  (15.05.14 19:18:21) 
Sen insanların gözünün içine baka baka 1800lü yıllardan kaza örneği verirsen, neredeyse 300'e yakın insan ölmüş, utanç duyuyorum demek yerine bunlar olağan şeyler dersen, sırf muhalefet önerdi ve yandaş holding sahiplerin zarar görmesin diye önergeyi reddedersen, insanlar acı içindeki tepkilerini hazmedemeyip kontrolünü kaybedip adam döversen pek tabii suçlusundur. Ordaki tepki tüm siyasilere oldu, Kılıçdaroğlu'da tepki gördü. Ama haşmetlümüz olayın vehametiye ilgili konuşacağına, anlayışlı olacağına insanlara saldırdı. Oraya gidiyorsan tepkileri de göze alıcaksın.


  • Lola90  (15.05.14 19:22:42 ~ 19:23:10) 
Bu olaylar yeni değil, ilk de değil. Hükümetlerin değişmesi çoğu zaman bir kaostur (uzun vadeli bir devlet planı olmayan ülkeler için) ama bu hükümet istikrarlı bir şekilde 12 senedir iktidarda. Bu çok uzun bir süre. Türban sorununu çözmek için de, terör problemini çözmek için de, ülkeyi daha yaşanılır bir yer haline getirmek için ve daha sistemli bir hayat kurmak için de. Çünkü meydan senin, tüm kadrolar ve tüm adamlar senin, para senin, zaman senin. Üstelik son 12 senede gelişen teknoloji, önceki 100 seneden daha hızlı belki de.

Şimdi bu koşullar altında özelleştirmeleri bu derece fütursuz yaparken de, bunca sene içinde bu kadar riskli ve riskin bu denli çarpıcı olduğu bir sektörde gerekli önlemlerin alınması için doğru sistemi kuramadığın için de, gerek bu madenlerde gerek farklı sektörlerde çalışan işçilerin haklarını korumadığın ve şartlarını iyileştirmediğin ve hatta sana daha çok muhtaç olmaları için çabaladığın için de, önceki bir ölümlü kazada "güzel öldüler" diyen bakanını görevden almadığın için de...

Bu kazada (kaza demeye dilim varmıyor da hadi neyse), iki hafta öncesinde verilen önergeyi hangi gerizekalıca sebeplerle reddettiysen onun için; sonrasında 200 yıl önceki kazalardan hangi yüzle bahsedebildiysen onun için; sokağa çıkan insanlara böyle bir zamanda yine zulmedebildiğin için; yanındaki herif yerde adam tekmeledi diye hiçbir zaman ona bir ceza kesmeyeceğin için; Soma'da taziye konuşması esnasında hangi kafayla kurduğunu bilemediğim bir şekilde "bunlar ahlaksız, biz bunlara dersini 30 Mart'ta verdik zaten" diyebildiğin için; ve şu anda daha fazla yazmaya yorulduğum, kim bilir arada neleri unuttuğum onlarca onursuz davranışın için sen suçlusun.

Daha fazla söze gerek var mı?

(Ayrıca üstteki arkadaşların hepsine de +1)
  • pandispanya  (15.05.14 19:28:37) 
2 hafta önce ne önergesi verildi ?


  • xu  (15.05.14 19:29:12) 
Verilen linklere bakmıyor ya da google kullanmıyor musunuz?

lmgtfy.com
  • pandispanya  (15.05.14 19:31:23) 
Şu an bu suçta hala devam ediyor. Devlet bir mekanizmadır, en baştaki kişiden en sondaki kişiye kadar bir zincir gibi düşün. Demek ki senin görevlendirdiğin bakanlar: çalışma ve sosyal güvenlik bakanı ayrıca enerji bakanı görevini doğru düzgün yerine getirememiş. Bu insanlar senin emrinde. İstifalarını verirler, böyle bir olayın bir daha ,yaşanmayacağının garantisini verirsin, utanç duyduğunu üzgün olduğunu belirtirsin. İş güvenliği ile ilgili gerekirse uluslararası danışmanlık şirketlerinden yardım alırsın. Tüm imkanlar sende, kader deyip geçiştiremezsin. Almanya'da niye sadece 3 madenci hayatını kaybetmiş o zaman son 10 yılda. Bunları incelersin vs vs..


  • Lola90  (15.05.14 19:43:35 ~ 19:45:53) 
buraya yazacaktım da sözlüğe yazayım dedim

(bkz: #42778431)
  • she was my baby  (15.05.14 20:20:15) 
Holding'in sahibi CHP li.
Doğan medyası adamı savunuyor resmen.
Hükümetin suçu mevzuatta olabilir.
  • enkolaykullaniciadi  (15.05.14 20:50:25) 
holdingin sahibi chp'li falan değil. nereden uyduruyorsunuz bunları?
hükümetin suçuna gelecek olursak. bizzat başbakanın oğlunun vakfına bağışta bulunursan başbakan da senin madenine izin veriyor. süreç böyle. önce rüşvet sonra ruhsat. ruhsatı aldıktan sonra ne mi oluyor? lokal rüşvetini aksatmazsan ne kontrol oluyor ne düzenleme. bazı sektörlerde iyi rüşvet verirsen vergiden bile muaf tutuyorlar. hangi bir suçu sayalım? bu ülkeyi rüşvetle yöneten bir diktatörün suçlarını yazmaya kalksak günler boyu yazarız herhalde.

  • faaip de oiad  (15.05.14 21:32:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.