[]

maden kazasının vardiya değişimi vaktine denk gelmesi

biliyorsunuz içeride kaç işçi olduğu bilimiyor maalesef kaza işçilerin vardiya değişimi sırasında oldu deniyor.

bu bende şüphe uyandırdı.

bakan çocuk işçi yok, sigortasız işçi yok dedi. vardiya sebebiyle kim içerde kim dışarda belli değil dedi. (türkiye'de yaşadığımızdan sigortasız işçi meselesi daha bir olası geliyor)

eğer çocuk işçi varsa istifa ederim dedi.

sizde de şüphe uyandırmıyor mu kazanın vardiya değişim saatine geldiğinin söylenmesi?

gerçi saat belli kurallar bellidir. herşey kolaylıkla sorgulanabilir.

 
Aynen. Madem çalışan işçi sayısı belli, ara teker teker, sor soruştur, ulaşamadığın içeridedir. Dingonun ahırı değil ya bu maden.


  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (15.05.14 16:02:19) 
o kadar çok şüphe var ki aklımızda. bu da onlardan biri.


  • devilred  (15.05.14 16:02:31) 
şüphe uyandırmıyor da bunu bahane edip, bunun arkasına saklanıp açıklama yapma şansları oldu...


  • neyleyim  (15.05.14 16:07:50) 
@tonoto

komplo olduğundan kimse söz etmedi burada. net sayının bilinemesinin altında sigortasız çalıştırılan işçi, çocuk işçi gibi nedenlerin olabileceğinden şüpheleniliyor sadece. umarım anlaşılabilmiştir.
  • devilred  (15.05.14 16:08:31) 
@devilred; pardon direkt yanlış anlamışım yahu.

yanlış anlaşılma olmasın diye siliyorum yazdığımı.
  • tonoto  (15.05.14 16:10:03 ~ 16:11:23) 
vardiya değişim saatinde olması bence zaten daha olası bir şey. bilemem tabi de, sisteme binen yük artmış olabilir, veya değişim anında gereği kadar dikkat edilmemiş olabilir.


  • vizdilva  (15.05.14 17:25:00) 
uyandırmıyor neden uyandırsın. söylemeye calıştığınız vardiya değişimi sırasında birinin sabotaj yapması mı komik olmayın. seçim günü de zaten trafolara kedi girdi değil mi? her şeye bahane uretiyorsunuz ihmal yüzünden 288 belkide daha fazla kişi öldü(rüldü). ama bir kişinin sabotajıyla değil düzgün iş güvenliği kuralları uygulanmadığı için. bundan bile ders çıkarmayıp öküz altında buzağı ararsak daha başımıza daha çok böyle kazalar gelir.


  • kuzey li  (15.05.14 17:34:11) 
Şöyle de bir bilgi geldi bana..

...
Hani bakan diyor ya "15 yaşındaki birinin madende çalışıyor olması mümkün değil, araştırdık, yalan bilgi." diye, hayır, aslında değil. Resmi olarak elbette çalışmıyor. Ki kendisi de uykusuzluk / yorgunluk / stres gibi nedenlerle belki; sabah 8 gibi yaptığı açıklamada kaçırdı ağzından, "işçi olmayanlar da çıkıyor ceset olarak." dedi, rakam vermeyi ardından bıraktı.
Şimdi o arkadaşımın aktardıklarına gelirsek;
Madende vicdanın kabul etmeyeceği bir çalışma şekli var. Elini kolunu sallayarak gidiyorsun, saatlik çalışmaya geldiğini söylüyorsun, gerekli malzemeleri kayıt dışı verip gönderiyorlar seni madene, saatlik 4 ila 7 lira alıyorlarmış. 15 yaşınkdaki çocuk da böyle girdi, işçi sayısı da bu yüzden belli değil.
...
Yazının tamamı için : www.facebook.com
  • erty_ksk  (15.05.14 17:37:22) 
soru biraz hatalı ifade edilmiş, o yüzden yanlış anlaşıldı sanırım.


  • neyleyim  (15.05.14 17:50:20) 
Sigortasız kayıt dışı çalışanlar oluyor amele sıfatında. İnşaatlarda da oluyor ki bu kayıt dışı çalışma.

Aksilik olmazsa ctesi gidip görücem. Detayları yazarım
  • indescribable  (15.05.14 18:11:41) 
karışık kuruşuk yazmayın. düzgün ifade edin.

biraz kitap okumak çok faydalı inanmazsınız.

sonra da yanlış anladın diye çemkiriliyor. önce siz düzgün anlatın biz doğru anlarız.
  • mea maxima culpa  (15.05.14 18:32:38) 
sabotaj olayı olma ihtimalini %0 olarak görmüyorum fakat %1'den de fazla olduğunu sanmıyorum. türkiye'de yaşayan biri olarak inşaatlarda, iş yerlerinde sigortasız çalışan insanları biliyorum. denetlemelerin nasıl yapıldığını biliyorum. bu yüzden bunları söylüyorum.

saatler belli. sanırım ajanslara 2 saat geç düşmüş haber. vardiya saati bellidir.

o kadar da karışık yazmadım aslında. okuyanlar biraz az kafa yoruyor, ezbere cevaplıyor.
  • istenmeyen_adam  (15.05.14 22:29:12 ~ 22:30:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.