[]

ne olacak?

soruya varana kadar biraz iç dökeceğim, kusura bakmayın lütfen.son paragrafa geçebilirsiniz soru için direk.

apolitik yetiştirildim ben. ailem gençliğinde çok çekmiş siyasi olaylara karışan gençliktenmişler, çok zarar görmüşler o dönem karıştıkları olaylardan. bu da onları ben ve kardeşimi apolitik yetiştirmeye itmiş.

neden yaptım bu girişi? çünkü bilmiyorum o vakitler ne olmuştu. o zamanların hükümet karşısı düşünceleri olan gençler neler öngörmüştü? yani dedik ki bu politikalarla, bu olaylarla (17 aralık operasyonu, soruşturma açanların uzaklaştırılması, tapeler, reyhanlı patlaması vb bir dolu facia)dedik 30 mart seçiminde sandıktan çıkamazlar. olmadı, hiç bir şey değişmedi.
etrafımdaki hiç kimse onları desteklemiyor, zannediyorum ki herkes nefret ediyor onlardan. ama hayır, oylara bakınca yanılıyorum belli ki. sonra farkettim ki, bulunduğum sosyal çevre ve yaş dönemindenmiş etrafımdaki düşüncelerin aynı tarafta kutuplaşması. ülkenin yalnızca küçük bir yüzdesine mensupmuşum.

olay şu ki, o dönemlerin gençleri gelişmelere bakıp ne diyordu, ne oldu?
ben şimdi bakıp olmaz böyle daha fazla kalamazlar iktidarda, ülke çalkalanıyor ayaklandı filan diyorum, yine bi seçim %45!
ne olacak sizce?
lütfen gerçekçi yorumlarda bulunun..

 
bir bok olmayacak.

arap dini halka kaderciliği öyle işlemiş ki hangi felaket olursa olsun kabullenip hayatlarına devam ediyorlar.
  • bira sisesi kapagi  (15.05.14 14:39:29) 
Senin anne babanı devlet veya karşıt görüşler hırpalarken oh iyi oluyor anarşiklere diyen halk şimdi de aynı şeyi söylüyor. Ama geçmişte ailen, şu an biz mücadele edip dövülmesek, öldürülmesek hiç bir kazanım elde etmek mümkün olmazdı. Yapacak bir şey yok seçimde on yıllardır aynı zihniyet sandıktan çıkıyor onları referans alarak taleplerimizi belirleyemeyiz.


  • jamalbsf  (15.05.14 14:40:33) 
pek bir şey değişmeyecek. gezi olayları başladığından itibaren babam sürekli 'umutlanma, bunlar daha önce de yaşandı, bu kadar oy almaya devam ettikçe eylem yaparak bir şey değişmez, insanlar da ölmeye devam eder.' demişti. ülkede istifa edecek bir etik anlayışı yok çünkü.

oy almaya da devam edecekler, arkadaş çevremde oy veren yok, çekirdek ailemde oy veren yok, ama çok fazla akrabam var oy veren. mantıklı bir açıklamaları da yok.
  • gmzo  (15.05.14 14:43:00) 
akpye oy veren insanlar şuan hayatlarından memnunlar. ters bi durum olmadıkça akpden vazgeçme sebepleri yok. kriz vs çıkarsa belki. ayrıca akpnin başarılı olması tamamen akpden kaynaklı değil türkiye'de müthiş bi muhalefet boşluğu var. özellikle sağ oyları blok halinde akpye gidiyor. chpnin zaten bu ülkede alacağı maksimum oy %30'dur. ( yıllardır konuşulan %70 sağ, %30 sol seçmen olayı). alternatif sağ partiler çoğalması lazım.

ülke çalkalandı falan diyorsun ya öyle bişi olmuyor. taksimde kızılayda olan oalylar bütün ülkeye mal edilemez. twitterda facebookta olmuyor bu işler. git anadoluyu gez o insanların hiçbirşeyden haberi yok. burda çok büyük bi devlet sorunu var ülkenin bi kısmı tamamen ötekileştirilmiş durumda. tayyipte bunların üstüne yürüdü ve başarılı oldu. bu ötekileştirme daima vardı.
  • veridis quo  (15.05.14 14:49:25 ~ 14:53:08) 
gmzo +1

Aynı yorumu yapıyor babam. Bizim zamanımızda da sokaklara döküldüler, nice gençler öldü hiçbir şey değişmedi diyor.

Ben de senin gibi büyütüldüm. 87liyim. sanırım bizim kuşağın çoğu böyle.

Demek ki teknoloji, ilerleme, ekonomi vs önemli değil. Tek gerçek din. Din üzerinden siyaset. Bu sadece bizim ülkemiz için değil tüm dünya için geçerli. Dinlerin çok büyük etkisi var toplumda. Bunu elinde tutan herkesi her şeyi yönetir. Padişah da olur kendine de taptırır ülkeyi de soyar Allah için yardım da toplar... Benim yorumum bu.
  • buzbebek  (15.05.14 14:49:33) 
Şu an mutlu olan bi parti taraftarı yok, ille de mutlu olan varsa ancak ölü seviciler vardır,


  • essoist  (15.05.14 15:16:52) 
gmzo +1

aynısını babam da dedi ve ne yazık ki haklıydı da. bundan 15-20 sene sonra -o kadar yaşarsam ve çocuk sahibi olursam- sanırım ki ben de çocuğuma aynılarını diyeceğim. acı ama gerçek.
  • devilred  (15.05.14 15:22:07) 
@jamalbsf ne kazanıldı peki o günlerde dövüldüler öldürüldüler de?
ne oldu ali ismail, berkin ve başkaları öldüğünde? deniz ölünce ne değişti?onu geçtim, menderes ölünce de ne değişti? ölüm ne değiştirdi şu ülke tarihinde?

  • shubulubapshubaptishaluva  (15.05.14 15:27:59) 
bu gidişle bir şey değişmez. ben de değişir zannediyordum evet, onca skandal olayın üzerine umutlandık hepimiz ama bu son seçim bize gayet net bir mesaj verdi: akp öyle ya da böyle halkın büyük bir kısmının desteğini ne olursa olsun almasını biliyor. bu adamlar seçmenini oldukça iyi analiz etmiş ve gereken neyse onu yapıyor, başarılı oluyor.

yalanlarla yürüyen bir politika izliyorlar. her yalanından, çelişkili ifadesinden sonra "korku ona bunları yaptırıyor" gibi bir düşünceye kapılıyordum hep. halbuki gördük ki aslında pek de öyle değilmiş. bize çok fantastik, abartı gelen "ötesi yok yahu" dediğimiz türden yalanlar, demeçler halkın büyük bir kısmı açısından önemseniyor. "kardeşim" edebiyatı, seçmenini yücelten konuşma tarzı, bu yüceltici tavrın arkasında saklı olan "lideriniz benim, ben olmasam eski düzene muhtaçsınız" dayatması akp'nin en büyük kozları oldu. özellikle 2010 sonrasında daha da baskın şekilde vurgulanan "recep tayyip erdoğan'ı sevenler vatanseverdir, diğerleri vatan haini" algısı kitlenin daha da kör bir şekilde kendisine sevgi, karşı tarafa ise öfke beslemesini sağladı.

son aylarda yandaş medyanın cemaat gücüne inanarak çark etmesi sonucu çıkmış doğru haberleri duymayan akp seçmeni kalmamıştır. buna rağmen o haberlere fazla kulak asmayıp sadece yüce liderlerinin ağzından çıkacak söze odaklanmış bir kitleden bahsediyoruz. böyle bir ortamda yapılması gereken nedir bilmiyorum tam olarak ama en azından yapılmaması gereken şeyin bu seçim sürecinde biz de dahil olmak üzere tüm muhalefetin uyguladığı doğrucu ve karşı seçmene göre karalayıcı politika olduğunu söyleyebiliriz sanki. tabii akp seçmeni için herhangi bir alternatifin bulunmaması da bir diğer konu.
  • tonoto  (15.05.14 15:41:34 ~ 15:45:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.