[]

emlak alimi istanbul - finans merkezi - metro vs.. brainstorming

civan gencler,
250 bin gibi bi meblag gececek 1 haftaya elime. cogunu borsadan 3-4 yilda kazandigim bir para bu. borc verilmisti. uygun bi faizle geri aliyom..

ben de ev ariyodum ümraniye serifali site filan taraflari. gordugum kadariynan fiatlar ucmus! 2 ana sebep var bunda biri metro geliyo. 2.si finans merkezi atasehir olayi. 3.su de metro-atasehir arasi hafif rayli sistem.

sorum su ki , icralik bi yer buldum 240 gibi gidiyor. metro ile finans merkezi arasinda oluyo.
bana finans merkezi olayi patlamaya acik balon gibi geliyo. haliyle fiatlar da balon yani.
hakkaten finans merkezi yapabilinir mi?
olmazsa eger (hukumet dusse vs.), balon ne kadar patlar?

240'in yarisini elde tutup banka kredisi ile devam daha mi mantikli bir de?
120'yi nereye yatirayim. faizler reelde eksi'de. borsaya asla guvenmiyorum. altin desen gecti devri daha bikac sene bence.
döviz su ara dustu, kriz oldugunda ulkede ki olacak ucar bence. baska nere olabilir. canakkalede arsa filan diyorum ucuz arsalar tarlalar hala..ama ora da hizli feribotla istanbul baglantisi filan 6-7 sene en az.

brain storming maksadim.

 
Iznik tarafi da olabilir arsa.. eviniz yoksa kira veriyorsaniz alin bence ev onemli bir sey, paranin ne olacagi belli olmaz en azindan bir eviniz olur.. diger birikimlerinizle de daha rahat risk alabilirsiniz..

bence o taraflar bir kazanc getirmez artik atasehir vb zamaninda getirirdi de su anda feci ev yapiliyor ve de cogu bos bence..
  • kveldulv  (15.05.14 11:06:51) 
@bira sisesi kapagi borsa baya sans oldu. calculated risk yapdim tabii. borcum yoktu, alip bekleyecek tabii meanwhile takip edecek durumdaydim. 90-100 oldu 190. sonra gecen yaz hashasi operasyonundan once bi arkadas borc istemisti euro olarak, euroya cevirdim euro alirim dedim. 10% faiz. ee euro da artti arada. cifte kavrulmus findik oldu yane! olmaya bilir di de.

dosya masrafi su bu olmasin faiz de uyarsa yarisini banka kredisi dusunuyom son durumda. calculated risk
ulan istikrar sürsün'cü finans merkezci tayyipci olacam nerdeyse yani..:)
  • rusdemezale  (15.05.14 12:23:23) 
kveldulv'a kısmen katılıyorum.
şerifali'de bir ev aldığında, 2 yıl sonra iki-üç katına çıkıyordu değeri.

250 bin liran varsa, kadıköy-bostancı hattında bir ev al.
gerekirse üstünü krediyle tamamla ya da küçük bir ev al.
eski falan bile olsa al, çünkü her yer yıkılıyor, kâra geçersin.

mesela sayrayıcedid mezarlık tarafında falan bulursun o fiyata ev.
ya da 2+1 falan kozyatağı civarında vardır.
didik didik ara.

hem kadıköy muhit olarak daha iyi, hem her zaman daha değerli ve kira getirisi daha yüksek olur, hem kiracı bulma sorunun olmaz/kadıköy'de ev boş kalmaz, hem de kentsel dönüşüm nedeniyle aldığın evin bulunduğu apartman yıkılırsa, evin fiyatı 2-3 katına çıkar.

yatırım için de alsan, oturmak için de alsan, en akıllıcası bu bence.
ümraniye taraflarında o kadar aşırı ev var ki, kiracı bulman bile çok zor.
çünkü seçenek çok fazla.
artık akıllıca değil bence.

bir de, bence icralık ev alma.
bunu manevi anlamda söylüyorum.
  • blatta hiberna  (15.05.14 13:21:53) 
@blatta hiberna
banka haczetse daha zararli olunacak satan acisindan da. yoksa biz de mezarci degiliz.

  • rusdemezale  (15.05.14 13:36:22) 
mezarcılık diye demedim.
yani sıkıntı yaşanmış, sıkıntıyla satılan ev.
o açıdan.
  • blatta hiberna  (15.05.14 14:11:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.