[]

Ameliyat olacağım çok korkuyorum

Öncelikle başımız sağolsun :(

Ay sonunda burnumdan ve boğazımdan bir operasyon geçireceğim. Aslında nefes almam, uykum, sabahları yorgun uyanmamam için önemli bir ameliyat. Bunun yanında doktor burnumun şekil bozukluğunu da düzeltecek. Ama korkuyorum, çok korkuyorum :( Narkozdan, ameliyatımda bi şeylerin yanlış gitmesinden, burnumun şekline alışmaya çalışmaktan çok korkuyorum.

Bu korkularımı da yenemezsem vazgeçeceğim korkarım ameliyattan. Nasıl yeneceğim ya?

 
Benzer bir ameliyatı yakın zamanda annem geçirdi. Basit bir operasyon. Kısa sürüyor. Endişelenecek bir şey yok.


  • arnold schwarzeneger  (15.05.14 09:23:13) 
tamamen yeni bir başlangıç olarak düşün bu olayı. yeni bir eve taşınıyormuşsun gibi. güzel olacak diye düşünmelisin, bir kere ilk başta uyku kaliten ve nefes alman iyileşecek, psikolojin olumlu olarak değişecek. deviasyon var sanırım. burun tipi olarak da zaten senin istemediğin bişeyi yapacak değil doktor, hoşuna gidiyorsa yeni şekli, zaten alışırsın kolayca. şimdiden geçmiş olsun.


  • loveinaflipbook  (15.05.14 09:25:01) 
sakın vazgeçme! bak ne güzel, neleri değiştireceğinin farkındasın. bunlar seni motive etmeye yeter de artar bile. o ameliyata girmezsen ömür boyu nefes ve uyku problemi çekeceğini, çoğu gününün yorgun geçeceğini düşün. korkacak hiçbir şey yok ameliyatta. yok illaki ben çıldırırım, yapamam diyorsan, şunu düşün: biraz garip olacak şimdi gerçi ama kötü bir şey olsa bile sen bunu hissetmeyeceksin.

benzer bir korkuyu MR çekiminden önce yaşamıştım. yatağa girip vücudumu sabit tutmaya çalışıyor, beceremedikçe daha çok korkuyordum. işte olmayacak, içerde çok korkacağım, milleti uğraştıracağım bissürü, rezil olacağım vs... ama kendimi "gitme, gitme de bi daha yürüyeme aq gerizekalısı seni" diyerek motive ettim ve netekim, bırak korkmayı eğlendim resmen içerdeyken.

o yüzden sakın ha, hiç dert etme. sonrasındaki güzellikleri düşünmeye gayret et.
  • pescador  (15.05.14 09:34:53) 
3 defa ameliyat oldum. aynı senin sorunundan dolayı benimde bi ameliyat olmam gerekiyor.
iğneyi vurdumu olay bitti hacı, gözünü açtığında ohh misss.
korkma o kadar, basit bir ameliyat seninki.
geçmiş olsun.
( çok korkuyorsan mümkünse beni odada uyuşturup öyle götürün ameliyathaneye dersin. odada sana bi iğne yapıyo aptallaşıyon direk.)
  • seyduna6687  (15.05.14 09:34:57) 
geçen sene kasım ayında oldum deviasyon ameliyatı.
bi bok hissetmiyorsun ben de tırsmıştım, ağzına doğru oksijen maskesi inmeye başladığında gözün kapanıyor. bir daha açıldığında burnunda kemik kırılmasının verdiği sızı oluyor o kadar.

  • kamera motor  (15.05.14 09:42:19) 
deviasyon ameliyatını ben de olmuştum, ameliyathaneye giderken ben korkmuştum, kolumdan narkozu verdiler, sonra yatağımda uyandım. ameliyatta korkulacak bir şey yok, önemli olan ameliyattan sonraki bir kaç gün. iki gün boyunca burunda tampon oluyor, ağzından nefes alıp veriyorsun ama daha sonrası için çektiğin çileye değiyor.


  • inheritance  (15.05.14 09:59:04 ~ 09:59:35) 
öncelikle ameliyat olduğunuz hastaneye ve doktorunuza güvenmeniz gerekli. yanınızda sevdiğiniz bir kişi olsun en az. ameliyat 15-20 dakika sürüyor. uyandığınızda hafif bir sızı hissediyorsunuz burnunuzda. 1-2 gün sürüyor bu ama hiç de kafaya takılacak kadar değil. ağrı konusunda endişeniz olmasın o yüzden. 1 hafta 10 gün içerisinde burnun içerisindeki doku kurumaya başladığında vakum gibi bir cihaz ile alınacak bu parçalar. orada birazcık acı çekebilirsiniz ama yine o da abartılacak kadar değil. sonrasında nefes alışlarınız, uykunuz düzelecek. fakat sigara içiyorsanız ve ameliyat sonrası bırakmazsanız 1-2 sene içerisinde tekrar edecektir rahatsızlığınız. zira aynı şeyi tekrar yaşıyorum şu an sigarayı bırakamadığımdan.


  • givemesomesubstance  (15.05.14 10:12:40 ~ 10:14:09) 
hiç korkma, ameliyat öncesi korkman, endişelenmen normal. ama ameliyattan çıkınca boşuna korkmuşum diyeceksin. artık daha iyi nefes alacaksın, uykun daha güzel olacak. daha güzel/yakışıklı olacaksın. şimdiden geçmiş olsun.


  • rock n roll  (15.05.14 10:13:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.