madendeki kişi sayısı yaklaşık 800, ölü olarak açıklanan sayısı, 274, dışarıda olanlar en fazla 100 kişi diye tahmin ediyorum çünkü baksanıza madenden sağ kurtulan arkadaşlarla röportaj yapmak için can atıyorlar, ve ben sadece 4 5 kişi görebildim.
oradan kurtulabilen arkadaşların söylediği ölü sayısının 350 ila 500 arasında olduğu.
hepsini böyle bir kabaca hesaplayınca 426 gibi bir rakkam ortaya çıkıyor.
valla izlerken kendimi zor tuttum, sinirlerim allak bullak oldu, ama bu bakanların yüzündeki ifadesizlik, b.b.nın olayı gayet normalliştirmesi. yine b.b.'nin müşaviri olduğu söylenen adamın oradaki vatandaşı tekmelemesi beni benden aldı.
orada değildim, halk tv ve tv kanallarını aynı anda takip ettim.
beni en çok düşündüren şeyde otopsi konusu, adam zaten ölmüş, bir kişi iki kişi değil tam 274 kişi, sen bunların niye hepsine otopsi yapıyorsun? ne diye bu çileyi çektiriyorsun bide yakınlarına? amaç nedir? yangın ise yangın, zehirlenme ise zehirlenme, özellikle karbonmonoksit zehirlenmesinin ölü beden üzerinde teşhisi göz ile çok kolay.
0