[]

ses mühendisliği

Romalılar,
Audio engineering,record engineering, mastering eğitimine sıfırdan başlayacak biri için en ekonomik, en makul şartlı eğitim nerede vardır acaba?
SAE inst. harika, ama imkansız :/


 
ama o başlangıç değil. bayaa derece.


  • neynep  (14.05.14 22:19:30) 
tr'de bir yerde yok.
bir takım stüdyolara takılıp, kapılarında yatıp kalkıp gerçek tonmaisterlardan - bknz her önüne gelenin tonmayset oluşu- ders mi alırsınız artık, asistanlığını mı yaparsınız öyle öyle yetişeceksiniz.
evet, itüde master'ı var ama bu dediğim yollardan geçmeyeni almıyorlar. bu işi biliyorsanız hatırlatmama gerek yoktur gerçi ama iyi bir müzisyen oluşunuzun bu bölüme kabul edilmenizde çok bi etkisi olmaz.
  • jimjim  (14.05.14 22:23:03) 
Eğer piyasada çalışmak amaçlı arıyorsan hiç uğraşma. Çünkü kimse nerede ne okuduğuna bakmıyor. Olabildiğince çok iş yapmaya çalış. Reklamını da iyi yaparsan, kafan da çalışıyorsa yürürsün.


  • alperz  (14.05.14 22:49:22) 
@durgunfoton, teorik değil, pratik amacım.
@alperz, evet çalışmak istiyorum. yani müzik üretilen / sahnelenen yerde çalışmak istiyorum, ama bununla hayat boyu uğraşmak istiyorum, her detayına hakim olmak için eğitim lazım, aramalarından çok. Bir de bu sıfır halimle nası gidip başlayabilirim ki. Lisans okumak en güzeli, ama çalışırken olmaz. Mastera kabul edilemem. Tek seçenek, çalışırken kursa gitmek kalıyor galiba :/

  • neynep  (14.05.14 23:01:30) 
Ben çalışırken İTÜ'yü bu dönem bitiriyorum. Hatta diyeyim ki, çalışmazsan olmaz. Çünkü yapmak istediğin işin yüzde yirmisi teori, yüzde sekseni pratik. O yüzden sekseni de okulda dolduramazsın. Muhakkak çalışman şart.

Ben müzik bilgimden dolayı bu işe stüdyoda nota yazarak falan başladım. Sonra ufak tefek kayıtlar derken şimdi "vaay" denilen işler yapıyorum. Yine de sürünmeye, ameleliğe devam ediyorum.

Bu işi yapmak istiyorsan, ilk on yıl sürünmeye, uykusuz kalmaya hazır ol. Denilene göre iki yılım kalmış. :P
  • alperz  (14.05.14 23:20:31) 
9 eylül üniversitesinin lisans bölümü.


  • dave87  (14.05.14 23:24:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.