[]

Android'den IOS'a geçilir mi?

Öncelikle hepimizin başı sağolsun umarım bu işin sorumluları mahkemeye çıkarılıp gerekli cezalar verilir. Ölenler belki geri gelmez ama en azından bundan sonra iş kazalarına karşı gerekli önlemler alınır.

Şimdi arkadaşlar bende Xperia Arc S var, daha önceden de HTC Desire, Samsung Galaxy S2 kullandım bunlara custom romda yükledim bootloader kilidini de açtım ama bir süre sonra güncelleme gelmemesi ve daha 2 seneyi doldurmadan telefonda uygulamarın kasmaya başlaması artık beni iyice sinir etmeye başladı.

Bu yüzden birde Iphone alıp onu kullanmak istiyorum. Ben Desire'ı aldığımda kuzenim IPhone 4 almıştı ve hala kullanıyor. IOS7'ye update etmemiş olsa daha da kullanılırdı gibi geldi bana.

Şu an ama arada kaldım. Annemde Note 2 var, telefon yağ gibi akıyor. Bir yakınım Xperia Z aldı oda çok akıcı. Yani yeni telefonlarda o eski android hantallığı, bellek yetmezliği yok. Kendi hafızaları en az 16GB ayrıca 2 GB veya daha ram'leri var ve pilleri daha uzun gidiyor. Öbür tarafta IOS'a olan felaket bi merakım var. Ayrıca görünüş olarakta IPhone 5S çok hoşuma gidiyor. Kamerası çok iyi.

Daha önceden başka bir Apple cihazı kullanmadım. Ayrıca çok uç değil ama mesela jailbreak yapsam ne kadar android gibi olur. Aslında çok özellikte lazım değil bana, programlar rahat çalışsın telefon beni 3 yıl götürsün ve android'deki "Tasker" yazılımı gibi bir şey mümkün olsa çok iyi olur (mesela ekran kapalı durumdayken telefon 2g'de olacak ekranı açınca 3gye geçecek ve eve yakın olan baz istasyonuna bağlanınca mesela WiFi'yı açacak sadece bunları yapabilsem yeter)

Yani android'den IOS'a geçen arkadaşların tecrübeleri nedir? Tekrar android'e dönmeyi düşünüyorlar mı?

 
normal bi kullaniciysan bisey olmaz. gec gitsin. ama note 2 gibi coklu uygulama vs bekleme.


  • ergenpezeveng  (14.05.14 19:16:27) 
bir iphone kullanıcısı olarak şunu belirteyim, iphone işletim sistemi ios için güvenlik 1. sırada önemli olduğundan biraz kısıtlı bir yazılımdır. kısıtlıdan kastım örneğin bluetooth üzerinden veri transferi yok. sadece aracı uygulamalar sayesinde resim ya da video gönderebilirsin. uygulama ya da müzik alışverişi diye bir şey yok.

telefona müzik atmak için de tek bir bilgisayar kullanabilirsin, farklı bir bilgisayardan da atmak istersen içindekilerin hepsini silmen gerekir. ayrıca mp3'leri telefondan bilgisayara atmak için ek yazılımlara ihtiyaç duyarsın. örneğin itools.

bunların dışında her türlü android'den daha iyi bir işletim sistemidir. ayrıca jailbreak yaparsan android'den daha fazla esneklik tanır. çünkü ios jailbreak için uğraşan adam sayısı çok fazla olduğu ve bu işten para kazandıkları için her geçen gün jailbreak tweak'leri de gelişiyor.

Tasker gibi bir şey ios'ta yok. Ancak jailbreak tweak'i olarak var. o da şöyle bir şey:

intelliborn.com

- Adjust WiFi, Bluetooth, Brightness, GPS, Push Email, Auto Lock, and 3G based on Location, Time of Day, and more.
  • himmet dayi  (14.05.14 19:18:40 ~ 19:18:53) 
tasker'da yaptıgın yada işleri yada benzerlerini ios'te yapman ya çok zor olur yada imkansızdır. Jailbreakli ios'lar rootsuz bir android kadar bile sana esneklik sağlamaz. root lu bir android ise tam anlamıyla bir bilgisayar olur. Tecrube ettiğin telefonlar androidin pek high end telefonları değil o yüzden biraz sıkıntı yaşaman normal. Nexus serisi yada MotoX gibi üzerine ekstra bir ui giydirilmemiş bir cihaz alırsan hem güncellemeler konusunda sıkıntı yaşamazsın hem de telefonun performansı çok daha iyi olur. android 4.1 ile beraber performans konusunda da iyileştirmeler oldu. özellikle 4.4'ten itibaren 512mb ram'li telefonlarda bile android çalışabilir hale geldi. 2 yıl önce çıkan nexus4 kullanıyorum telefon hala canavar. haziran ayında çıkacak olan yeni güncellemeyi de temmuz ay içinde alacak. Muhtemelen kasım ayında çıkacak olan güncellemeyi de yine 2 hafta içerisinde kullanmaya başlayacağım. ben ios kullanmayı hiç düşünmedim. Ama belli ki sen kullanmak istiyorsun. Al bi dene. begenmezsen satarsın. zaten satarken de çok zorlanmazsın. Ama haziran ayını bekle. iphone6 çıksın. ister onu alırsın, ister iphone5 alırsın fiyatları düşer. hatta ben olsam ilk önce ikinci el alır biraz denerdim. Eğer gerçekten kullanmak istediğine karar verirsen sıfırını alırsın.


  • crucio  (14.05.14 19:31:30) 
jailbreak'li ios rootsuz android'den daha az esneklik sağlamaz arkadaşım. sallamayalım lütfen. sanki tüm jailbreak tweak'lerini denemiş gibi konuşmayalım. jailbreak, ios için yazılmış tüm uygulama ve işletim sistemini değiştiren ek yazılımların çalışmasını sağlayan bir olay sadece. işletim sistemini değiştirebilmek senin hayal gücüne kalmış.


  • himmet dayi  (14.05.14 19:47:42) 
4 yildir profesyonel olarak bu isletim sistemleriyle ugrasiyorum, gelmis sallama diyorsun. jailbreak sadece ios'un kernelinde bazi degisiklikler yaparak processler uzerindeki yetki kisitlarini kaldirir. jailbreakli telefonda yapabildigin seyler: itunes disindan uygulama yukleyebilmek, telefona tema giydirmek, apple'in onay vermedigi tweakleri uygulayabilmek. e bunlar zaten rootsuz androidde de var. jailbreakli bir telefonda ne yaparsan yap isletim sisteminde degisiklik yapamazsin.
android ise driverlarina kadar satir satir her yeri open source olan bir isletim sistemidir. boyle bir isletim sisteminde root olmak demek, bu isletim sisteminin istedigin her yerini degistirebilmen, kendi isletim sistemini yazabilmen demektir. ki zaten ROM dedigimiz seyler de google'in android sisteminden modifiye edilmis isletim sistemleridir.

jailbreak root karsilastirmasi icin www.androidpit.com

Mr? ne sormus sen konuyu nereye tasiyorsun. kisacasi, al dene. zaten geri donersin
  • crucio  (14.05.14 20:05:23) 
@himmet dayi MyProfiles tam aradığım tarzda bir program biraz tuzlu (6.99$) ama yapcak bir şey yok :D

Bluetoothla müzik resim paylaşımını en son Lisede w810i ile yapmıştım. Artık herkeste whatsapp türü bir yazılım olduğu için resim paylaşımı sıkıntı değil. Müzik konusunda ise zaten biraz kaliteli müzik tercih ediyorum (320 kbps mp3 veya en güzeli flac) o yüzden müzik paylaşımı zaten gereksiz ne dinleyeceksem evde atarım telefona.

@crusio tasker öyle çok şey yapmayacağım wifi 3gyi açsın kapatsın sessize alsın sesi açsın yeter. Onları da MyProfiles yapıyormuş zaten.

Peki Dosya tarayıcısı var mı IOS'da? Ayrıca Safari dışında bir tarayıcı kurarsam mesela Atomic Browser dosya indirmem mümkün mü? Öyle herşeyi download yapmak değilde amacım ama mesela bilgisayarda bir pdf var bunu google drive ile telefona kopyalayabilir miyim? Bu temel özellik benim için önemli olurda itunes elimin altında olmaz ama öyle bir dosyaya ihtiyacım olursa bunu telefona atabilir miyim? Hatta bir adım ileri gideyim itunes olmadan ben bu telefonu özelliklerini kısıtlamadan kullanabilir miyim?
  • Mr. ?  (14.05.14 20:45:54 ~ 22:50:23) 
Mr. ? ne sormuş gördüm ve cevabı verdim. Konuyu ben taşımadım ki oraya. Senin söylediğin işletim sisteminin satır satır değiştirilebilmesi mi Mr. ?'in sorduğu? Adamın sorduğu sorulara göre iOS jailbreak ile yeterince esnek. Oturup rom yazmayacağız, altı üstü lokasyona göre işlev yapan bir tweak'ten bahsediyor en kompleks istek olarak.

İlk söylediğin "jailbreak'li cihaz root'suz androidden bile esnek değil" iken şimdi jb vs. root karşılaştırmasını mı söylüyorsun?
  • himmet dayi  (14.05.14 23:53:53) 
android'li cihazla bilgisayara daha yakın bir deneyim yaşarsın. iosta ise yapabileceğin belli şeyler olur sadece.


  • toua tokuchi  (15.05.14 00:04:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.