[]

her seyi birakip itfaiyeci olmak - motive edin su guzel kardesinizi

universite anormal sikici.iyi para kazanip hayallerimi gerceklestirebilmek icin bir bolum sectim ama olecegim sikintidan sanirim.

motive edemiyorum kendimi.

Su an universite duzeyinde okurken sikilmayacagim hic bir alan dusunemiyorum. Belki ucak bakim. O da 4 senelik okumak cok mantikli gelmiyor sonra baska sektor is olanagi yok sikildigimda. Sikilirsam demiyorum bakin sikildigimda diyorum. Nolacak lan bu maymun istahi bendeki?

Itfaiyeciler hem kotu kazanmiyor hem 1 gun calisip 2 gun serbestler. Olum insan kurtariyorsun otesi var mi? Ise giderken kufredilecek bir sey oldugunu hic zannetmiyorum.4 senelik bolumu var ama onu da 4 sene okumak cok mantikli degil.

not: yurtdisindayim turkiye'de olsam dusunmezdim bunu, turkiye'de itfaiyecilerin durumu cok vahim.

 
geçici bir işte çalış bir iki ay, ondan sonra bu kararını tekrar düşün.


  • anil  (14.05.14 03:43:04) 
@anil haklisin abi uni mezunu olmadan yapilacak isler de bok gibi genelde zaten.

Universitede zorluk cekip sonra duzelse sorun degil ama bitince de cok zevkli cok eglencegim bir meslegim olmayacak ki. Ama sirf bir kac sene para biriktirmek icin okuyorum bu bolumu sonra asil istediklerimi yapacagim. Agac dikme, petrol sahasindaki islerde vs calisan ilkokul lise mezunlarinin kazandiklarini gorunce 4 sene okula harcadigim zaman paraya ne kadar yazik oldugunu dusunuyorum para icin cekilecek sey degil. Tamir,kaynak,marangoz vs bunlarda da cok para var ama onlarin da egitimi bir universite kadar suruyor zaten.

Ne kadar zor yav bu yaslarda bu tur kararlar.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (14.05.14 03:50:49) 
Amerika daki itfaiyecilerin acayip bir karizması var toplumda. Orda olsam erkek olsam belki ben de olurdum :)


  • Lim5  (14.05.14 04:07:14) 
o çalıştığın bir günde de yangın çıkmazsa yine çalışmıyorsun.


  • vfgerty  (14.05.14 04:45:25) 
@maleficent green card cikti seneye amerika'ya gececegim.

Bilmiyorum, hocalardan cok etkileniyorum. Iyi hoca olunca cok ilgim olan bir ders olmasa bile katlanabiliyorum ama, kotu hoca olunca ilgim olsa da olmasa da kabus gibi geliyor. Bir de intro 1 dersleri zaten genel kultur gibi bir sey cok ekstra bilgiler yok, bir ust level dersi gorunce anladim ne kadar ilgisiz oldugumu bolume. 50 dk lik derste kendimi ruya gorurken yakaliyorum en az 6 7 kere. Dalip gidiyorum. Bir de klasik ogrenim sistemi pek uygun degil bana sanirim, ulke ya da okulla alakali degil ki her yerde boyle. Oturup birisini dinlemek gerekiyor en nihayetinde saatlerce, oflayip pufluyorum sikinti basiyor ayni seyi 4 5 kere tekrar edince hoca. Bazi hocalarin cok anormal agir aksani var o da baska bir sorun. Bazilari virgul nokta kullanmiyor konusurken vurgu yapmiyor, 3 saat vizilti dinliyormusum gibi hissediyorum duvarlar ustume geliyor sanki konu da cok ilginc olmayinca. Anliyorsunuz beni siz de amerika'da ogretim gorevlisiydiniz yanlis hatirlamiyorsam? Eminim boyle is arkadaslariniz olmustur.

Hayallerim var hala tabi ki ama isler ters giderse diye direk ona atlamadan once duzgun bir egitim alip para kazanip sonra yaparim diyordum. Hayallere atlamak cok tatli geliyor su an ama 5 10 sene sonra hoppa olmadi deyip bir daha universiteye gitmek istemem. Ama iste daha baslarda boyle olacaksa onumuzdeki okul+is 6-7 sene nasil dayanirim bilmiyorum.

40bin degil yav daha fazla gerci cok degisiyor egitimine sehrine gore.

Pardon cok uzun oldu, icimi doktum :)
  • babamasoliimbananickaldirsin  (14.05.14 05:36:19 ~ 05:38:08) 
@lim5 çok porno izlemişsin galiba.


  • baldur  (14.05.14 08:26:28) 
yurtdışında olanbirine oranın şartlarını bilmeden türkiyeden tavsiyede bulunmak pek mantıklı değil. kafana ne yatıyorsa onu yap ama, ben hep öyle yapmaya çalışırım.


  • tutun kolonyasi  (14.05.14 08:55:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.