[]

HDD Çalışırken Fan Sesi Artışı?

Yakşaık 4-5 ay önce aldığım MSI GE-70 notebookum HDD çalışır durumdayken(içinde herhangi bir dosya açıldığında veya işlemler sırasında devreye girdiğinde) fan sesi artıyor. AIDA64 Business programından ısı değerlerini aldım, caps olarak yüklüyorum. Sizce bu değerler normal midir? Isıyı düşürmek veya fan hızını azaltmak için ne yapmak gerekir?




 
fani calistiran islemci, hdd degil.

degerler buz gibi. 105-110 dereceye kadar yolu var.

islemcinin ismini/modelini google'a yazip isi detaylarini gorebilirsin.

alltaki cevap sonrasi edit:

hic bisi yapmana gerek yok. degerlerin mis. tozlanmis olamaz bile. ses bi miktar olcak, yapcak bisi yok.
  • she was my baby  (14.05.14 01:48:46 ~ 01:51:38) 
mobilden girdigim icin resimleri goremiyorum ama tahminim su yonde.

islemci faninda toz birikmis. sen bi islem yapinca dogal olarak hd. calisiyo. islemci isiniyo ve fan donuyo cok toz oldugundan sogutamiyo daha da hizli donuyo. bence acip icini temizleyin duzelecektir.
  • ergenpezeveng  (14.05.14 01:49:43) 
Bende lenovo var. Bi kere servise verdikten sonra ses konusunda çıt ses çıkmayan bilgisayarı kamyon gibi çalışır vaziyette verdiler. Ne yaptım ettim o sesi bi daha kesemedim. Bi kaç kere servise gitti ama sonuç alamadım. Bir süre sonra sesin fandan değil HDD'den geldiğini farkettim. Belki senin duyduğun ses de böyle olabilir. Ben çözüm bulamadım malesef.


  • units  (14.05.14 02:03:18) 
kafa vuruyordur


  • mayeskuel  (14.05.14 02:07:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.