[]

düğün öncesi adet sorunsalı ve doğum kontrol

arkadaşlar şimdi nişanlımın düğünümüze bir iki gün kala, belki de aynı gün adet olma ihtimali çok yüksek. eczacının birisine danıştık, adet olmadan önce günde ikişer tane doğum kontrol hapı alırsan bir sorun olmaz dedi fakat bu senden daha sonra aşırı sancılı bir dönem yaşatır dedi. biz şimdi eczacının dediğini uygulasak mı daha iyi olur yoksa adetin ilk gününü bekleyip standart hap kullanımına mı devam etmek daha doğru olur? ayrıca diyelim ki düğünden bir gün önce adet oldu ve o gün hap kullanmaya başladık, ilk günden kanamayı keser mi?




 
düğüne kaç gun var?


  • slalom  (14.05.14 00:51:50) 
@slalom : bu cumartesi yani 3 gün var.


  • burty  (14.05.14 01:01:24 ~ 01:03:16) 
bunun için özel ilaçlar var. doktorunuza danışın.


  • fayfim  (14.05.14 01:11:05) 
Doğum kontrol hapı değil farklı bir ilacı var istersen ertelemek istersen getirmek için kullanıyorsun. Aile hekimine veya jinekolojiye giderseniz size anlatır nasıl kullanmanız gerektiğini. Yarın hemen gidin geç kalırsa işe yaramaz. Ne kadar gecikirse o kadar ağrı oluyor diye duymuştum ama hiç kullanmadım o yüzden bilemiyorum o kısmını.

Bir de düğün gününü kız tarafına sectirirler ki adete denk gelmesin. Nasıl olmuş o anlamadım. Zor gerçekten.

Edit: 1. Son dört veya yedi hap farklı renkliyse onlar bildiğin demir hapı, her ilaçta yok.
2. Regli kesmek çok sağlıksız, ufak leke görürseniz kullanmayın. Son olarak bana doktorum adet bitiminde başlatıyordu hapa, bir kere ilk günü başlamıştım kızmıştı. Tabi ben korunma amaçlı kullanmıyordum. Onu da sorun belki farklı bir sistem önerir ilerisi için.
  • Lim5  (14.05.14 01:19:35 ~ 03:48:46) 
dkh'lari adetin ilk gununde alinir bi dort bes gune falan keser.asil adet baslamadan kullanirsaniz ve birakmazsaniz-o paketteki acik renkli son dort hapi kullanmiyorsaniz- progesteron ve ostrojen seviyeniz dusmeyeceginden siz hapi kesene -ya da acik renklileri kullanana kadar- regl olmazsiniz.
jinekolog en iyisini bilir,aile hekiminiz ne kadar iyibilemedim.
ben hic geciktirici kullanmadim ama kullanan arkadaslar hic tatli anilar anlatmiyor. bi tanesi tatili icin almis tatilinde hastaneye kaldirilmisti kramplardan.
  • shubulubapshubaptishaluva  (14.05.14 02:14:28) 
geciktiriciler gerçekten sonrasında çok ağrı yapıyor. en azından bende öyle olmuştu. bir de onun için ağrı çekip stres yapmasın hiç.


  • earthangell  (14.05.14 02:32:01) 
Ya ne gerek var kızın hormonlarını alt üst etmeye bekleyin bikaç gün çok mu zor


  • mutlusismankedi2015  (14.05.14 03:48:09) 
Niye seks için düşündünüz yahu? Belki gelin, düğünde rahat rahat göbek atmak istiyo? İki de bir ay pedim kaydı mı ? 3saatte 1 ped değişimi stresi mi yaşasın?
Gelinlik giyecek oynayacak zıplayacak terleyecek vs
İçlik mi giysin. Korse mi
Yoksa hasta pedlerinden mi bağlasn poposuna?



Arkadaş sizde çok dandik gün seçmişssiniz galiba gelin adayının adet düzensizliği var ki sen bu duyuruyu açmışsın
Kadın doğuma yönlendiriyoruz sizi onlar yardmcı olurlar
Burdan gördüğün üzere iş çıkmıyor(!)
  • indescribable  (14.05.14 05:11:14) 
@indescribable ped kullanmadığım için anlattığın şeyler aklıma gelmedi. tampon kullanıldığında bu rahatsızlıklar minimuma iniyor, hatta hiç olmuyor.

her halukarda hormonlarla oynamak iyi değil. :/

sildim yazdıklarımı madem.
  • mea maxima culpa  (14.05.14 05:25:51 ~ 05:27:16) 
onun için primolut n veriliyor aslında ama hormonal düzen bozulduğu için bir kaç ay boyunca sonraki regl dönemli sancılı olabilir.

ama bunu tatile bile gitmek için kullananlar var ve gelinlikle regl olunca etrafta dolanmak bir hayli zor olabilir. zor seçim bence. doktora muhakkak danışın ayrıca.
  • merena  (14.05.14 08:12:52) 
arkadaşlar biz bunu kullanmayı zaten seks için düşünmüyoruz. düğünde daha rahat edebilmek için. hatta balayında bile seks için değil. denize girecek havuza girecek falan, uzun yürüyüşler yapacaz ne bilim her şeyde bir engel bu durum. yoksa zaten 6 yıllık beraberliğimiz var 1 hafta daha bekleriz hiç problem değil.

ayrıca adet düzensizliği var evet. şimdiye çoktan olup bitmesi lazımdı.
  • burty  (14.05.14 09:51:48) 
ben duzenli olarak dogum kontrol hapi kullanmiyorum. fakat birkac kez reglimi geciktirmek icin reglimden 2-3 gun once gunde birer tane almaya basladim. hormon seviyelerinin dusmesini engelledigi icin aldiginiz surece regli olmuyorsunuz shubulu'nun da dedigi gibi. Ama adetin basladigi gun almaya baslarsaniz kesmez hemen. Cok saglikli bir sey degil, surekli yapilmamasi gerekir. Fakat bir kere yapmaktan bir zarar gelmez.

Adet geciktirici diye satilan ilaclar da zaten yuksek dozda ayni hormonlari iceriyor. Eczaciniz bu yuzden gunde 2 tane alin demis olabilir. Bana bir tanesi yeterli olmustu ama isinizi garantiye almak isterseniz 2 tane de alabilirsiniz. Sonrasinda normalden daha agrili bir reglim olmamisti fakat herkes farkli tepki verir tabi ki.

Benim tam anlamadigim nisanlin normalde dogum kontrol hapi kullaniyor mu kullanmiyor mu? Eger kullaniyorsa zaten devam etsin birakmadan, bu sekilde bazi aylar regli olmayan kadinlarin sayisi cok ve doktorlar bazi durumlarda bunu oneriyorlar. Bazi kutularda regliyken alinacak 7 tane bos hap vardir, icinde hormon olmayan. Onlari almak yerine yeni bir kutuya gecsin digeri biter bitmez boylece adet baslamaz. o kutu bitince 7 gun birakir, normal adetini olur. Bu bir sorun yaratmaz.

Bu arada adet duzensizligi icin bir jinekologu gormesinde yarar var henuz gormediyse.
  • gerard  (14.05.14 09:52:54 ~ 09:54:07) 
Senede bir kere primolut n kullanmaktan çok zarar gelmez. Bugün kullanmaya başlasın. Hem memeleri de daha güzel gözükür gelinlikte. Biraz ödem, şişlik yapacak vücutta ama düğün gününde ve balayında regl olmaktan kat kat iyidir bence.

Hapı bıraktıktan 2-3 gün sonra regli başlayacak. Normalinden biraz daha sancılı ve yoğun olacaktır ama hali hazırda çok bozuk bir adet dengesi yoksa, ertesi ay toparlar.

Bunu alışkanlık haline getirmemek önemli. Öyle bin yılda bir kez kulllanmaktan bir şey olmaz.

Doğum kontrol hapını boşverin, bu işin ilacı primolut n.

Mutluluklar :)
  • pandispanya  (14.05.14 09:58:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.