[]

Strateji sorusu - küpe içerir

45 yaşında bir adam var diyelim. Uzun boylu, oturaklı bir tip. Gençliğinden beri küpe takıyor. Uzun yıllarca özel sektörde müdürlük yapıp, güzel paralar kazanmış (küpesiyle). Şimdi bazı sebeplerden şehir ve sektör değiştirmek zorunda kalmış, yeni girdiği işte henüz eski forsunu gösteremiyor. Kendi yaşlarındaki veyahut kendisinden birkaç yaş küçük yeni patronu "kurumsal kültür" gerekçesiyle ama asıl sebep olarak güç savaşına girmesi nedeniyle bu adamın kulağındaki yine gayet oturaklı, yaşına yakışan küpesine takıyor ve "bu küpeyi çıkaracaksın" diyor. Kurumsal kültürden bahseden bu adam, tüm toplantılara kot pantolon ve polo yaka tişörtlerle giderken, küpeli adam her daim takım elbiseli hatta şapkalı filan kaliteli ve doğru düzgün giyinen, kurumsal kültürden bahsedilecekse örnek teşkil edecek bir adam.

Giriş kısmı buydu. Şimdi yarın bir toplantı var. Bu adam küpesini çıkarsın mı son aldığı uyarı sebebiyle? Aslında inatlarla uğraşmak istemiyor ama diğer yandan da o adamın karşısında sinmiş ve onlarca yıldır çıkarmadığı ve gayet güzel işler yaptığı, kendisini yansıtan tarzından vazgeçmiş olacak. Altta kalmadan, psikolojik olarak karşısındakine kendini "kazanmış" hissettirmeden çıkarma ve toplantıda "ooo x bey, küpeyi çıkarmışız" lafına karşılık güzel bir cevap verme şansı var mıdır? Çıkarsın mı çıkarmasın mı ve sonucunda ne yapsın? Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?

Teşekkürler.

 
kendini o şirkette kanıtlasın ki o kadar becerikliyse kısa sürede o işte de sivrilir, sonra yine taksın küpesini


  • elyafiyaffellaffelebelyafelyaf  (13.05.14 22:33:42) 
o kadar buyuktu ki, insanlar profesyonel yonumu de gorebilsin diye cikartmak zorunda kaldim.


  • tasa oturma soguk ceker  (13.05.14 22:36:11 ~ 22:36:29) 
Tarzindan vazgeçip, kendinden ödün verince ileriki zamanlarda huzurlu bir sekilde çalışabilecek mi? Bence hayır. Toplantıya kendi gibi gitmeli kabul görmezsede baştan bitmiş olur. Tabi bu iş kaybı hayatını hayatını çok olumsuz etkilemeyecekse.


  • efsane  (13.05.14 22:43:19) 
bence kupesini cikartip tepkisini baska bir sekilde gostermeli. mesela o patron gibi kot ve polo giyerek gidilebilir toplantiya. veyahut kupeyi cikartip kocaman baska bir aksesuar takilabilir. boylece hem soyleneni yapmis olur hem de oyle kolay kolay ezilicek biri olmadigini gosterir.


  • gerard  (13.05.14 23:02:28) 
küpeni çıkarma


  • sansli pipi  (13.05.14 23:02:38) 
Chuck Palahniuk der ki, kendinden taviz verdiğin an götünü siktirdiğin andır. Bu tip tavizler eşiği geçtiğinde dur durak bilmeyen bir hale gelebilir. ben kendimi 45 yaşında başarılı bi adama nasihat verecek konumda görmüyorum ama eğer bu bir güç savaşı ise direnmesi lazım


  • blossom  (13.05.14 23:24:15) 
Öncelikle bahsedilen adam zaten hayatta çizgisine sadık kalmış bir adam.
Anladığım bu, belli yerlere de gelmiş, yani işini bilme ve uygulama anlamında.
Tamam; zorunlu şehir ve sektör değişikliği olur, ki ben de bir çok sektör değiştirdim. Bunlar iş hayatında var.
Öncelikle anlamadığım bu adam bu şirkette müdür konumunda başladığında zaten küpeli değil miydi?
Ne oldu da kurumsallık ayağına bu iş oraya geldi! (Mantık kuramıyorum yani)
Bana mantıksız geliyor?
Bence @blossom kardeşin dediği gibi.
Kesinlikle taviz vermemeli ve işi bitirmeli, ama olumlu ama olumsuz.
Son not: Bunca zaman iyi paralar kazanmış ve bu kariyerde bir adamın maddi sıkıntısının olacağını sanmıyorum. En azından ve en kötü ihtimalle 1 yıllığına yani.
O sebeple rahatlıkla başka iş de bulabilir diyorum ben.
Taviz vermemeli. Verirse devamında da başka sıkıntılar yaşacaktır. %100.
  • gece lampulu  (13.05.14 23:49:39 ~ 23:50:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.