[]

game of thrones s04e06 balon hakkında -spoiler içerir-

öncelikle buraları bi dolduralım da insanlar görmesin sonra bi araba küfür yiyoruz... esişfgskdfgişldfjhldkbhcjkb gsdklfhgdfjkgh

soruma gelirsek bu theon'un kardeşi neden almadan dönüyor oraya kadar gidip de? kafayı yedi bundan bi cacık olmaz mı diyor? köpeklerden mi korkuyor? nedir anlamadım ben?


 
kardeşinden ümidi kesti bence. Köpek konusunu ben de anlamadım sahi niye salmadı bolton'un piçi köpekleri.


  • acukali ekmek  (13.05.14 20:14:26) 
o piç köpeği hadi salmadı diyelim berikiler siz bi manga askerle çarpışıp öldürün iki köpek gelecek diye korkup kaçın. elinizde adam boyu kılıçla. stark kurdu değil ya altı üstü iki üç it. orda bi mallık var hakkaten.


  • optum kib bye  (13.05.14 20:20:45) 
kitap gerçekten çok güzel bir kitap. çok ince ayrıntısına kadar açık vermemeye ve de psikolojiler iyi işlenmeye çalışılmış.

işte kitapta olmayan böyle hiçbir sağlam zemine basmayan sadece reyting için yapılan boş beleş sahneler olunca mantıksız oluyor. boşta kalıyor.

köpekleri de muhtemelen salmıştır. bir yere kadar kovalatıp durdurmuştur. sonuçta eğitimli köpekler. dışarıda da kaç greyjoy var belli değil. ölsün mü köpekler?
  • nawar  (13.05.14 20:34:05) 
bence tam bir "stockholm sendromu" söz konusu. bana çok mantıklı geldi.


  • brotha b  (13.05.14 21:00:58) 
niye söyleyeyim mi?
çünkü yönetmenle senarist sikinden götünden sahneler uyduruyorlar. sahnelerin en ufak tutarlı bir cevabı da bulunamıyor.

diziye göre, yara köpeklerden tırstığı için! ve theon'u da geri kazanamayacağını düşündüğü için geri çekiliyor. evet, kılıçlı, zırhlı adamlar 2 tane itten tırstığı için orada ramsay piçinin kafasını kesmiyorlar :)

bakın bu dizide 2 sahne türü vardır:

1. karakterlerle tutarlı, mantıklı, ayakları yere basan sahneler. (örneğin tyrion'ın mahkeme sahnesi) bu sahneler bilin ki kitaptandır.

2. saçma sapan, temelleri havada kalmış, karakterlerle taban tabana zıt sahneler. (örneğin stannisin demir bankasına yalvarmaya gitmesi) bunları da yönetmen götünden yaratıyor ve haliyle herkes "bu ne saçmalık şimdi ne alaka amk" diyor.
  • kamera motor  (13.05.14 21:04:33) 
arkadaşlar, senaristlere yüklenmişsiniz ama;

1- önceki bölümde gördüğünüz üzere köpekler eğitimli birer canavar. sanırım ileriye sarıyorsunuz bazı sahneleri. gerçek hayatta köpek ile kapıştınız mı? kiloları, çene güçlerini tadabildiniz mi?

2- bolton piçinin arkasında 2-3 kişi vardı hala. yani güç dengesi bolton piçinden yanaydı. eğer theon yeni mahlukata dönüşmeyeydi yara her türlü çarpışırdı yannız. o niyetle gitti zaten.

3- kitaplar her zaman daha güzeldir. karşılaştırıp kendinizi sinirlendirmeyin arkadaşlar,
  • roy keane ve giggs reyiz  (14.05.14 23:45:06) 
@roy keane,

köpeklerin kiloları ve çene güçleri nasıldır biliyor musun? elinde tuttuğun çelik kılıcı boynuna geçirdiğin kadardır. 2 tane köpekten, zırhlı ve tam donanımlı 7-8 kişilik bir grup kaçmaz. köpek bir tanesine saldırır, kalkanıyla itersin kılıcı boynuna geçirirsin ve o müthiş çene gücünün ne olduğunu hepimiz görürüz.

köpek diyorum. silahsız, zırhsız köpek. ister eğit ister uçmayı öğret.
  • kamera motor  (14.05.14 23:54:28) 
@kamera motor, önce o eli indir :)

benim o sahneden anladığım theon reek'e dönüşmeseydi sistırı her türlü zahiyatı göze alırdı. sonuçta dreadfortu bastılar sayı üstünlüğü boltonlarda. köpekler de kreması oldu.
  • roy keane ve giggs reyiz  (15.05.14 22:30:09) 
ya orası öyle zaten. theon'dan umudu kestiği için bıraktı gitti.

ama bak bu bile ne kadar temelsiz bir sahne anasını satayım. taht oyunları gibi bir ortamda, greyjoyların tahtının tek varisini gidip de bolton piçinin eline bırakmazlardı. yani kitapta olsa, böyle olacağına eminim. ya orada theon'u öldürürlerdi (evet yara yapardı bunu) ya da theon'u alıp götürürlerdi.

deli de olsa, akılsız da olsa, köpek de olsa theon greyjoy o tahtın varisi çünki.

neyse konuyu dağıtmış oldum ama temelsizliği başka bir noktadan daha yakaladım.
  • kamera motor  (15.05.14 23:02:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.