[]

Yemekte Farklı Sos/Baharatlar

Merhaba arkadaşlar;

Yemek yapmayı seven bir kişiyim. Fena da yaptığım söylenemez. Ancak artık kırmızı et ve tavuğa biber,domates,soğan üçlüsünden sıkılmaya başladım. Baharat olarak da genelde karabiber,kimyon,kişniş,yenibahar,pul biber ve toz biber kullanıyorum.

Bunların dışında kullanabileceğim baharat,sebze var mıdır et yemekleri için?

Sadece baharat ismi verebileceğiniz gibi tarif de verebilirsiniz. Ben de size tantuni tarifi veririm:)

 
baharat olarak köri ve zerdeçali önerebilirim ayrıca. malzeme olarak da sarımsak.

EK: İstiridye mantarı da tavuk-hindi-kırmızı et farketmeksizin fırında-tavada farklı tariflerle ekleme yapabileceğiniz güzel sebzelerdendir.
  • candanag  (13.05.14 16:49:16 ~ 16:53:40) 
taze kekik ve biberiye.


  • kayranin kedisi  (13.05.14 16:56:42) 
köri ve zerdeçal her mutfakta bulunmalı, katılıyorum. çok az rezene de yemeğe farklı tat katar. ayrıca limonu bazı yemeklerde kullandığım olur, mantarı da unutmayalım. ıspanak da bence birçok yemeğin içerisine katılabilir. ayrıca zencefille sarımsağı rendeden geçirip yemeklere ekleyebilirsin ya da tavuğu marine edebilirsin. ve son olarak kapari demek istiyorum. yemeğe eklenen 3-4 ufak kapari hafif acılık katar, çok da güzel olur.


  • tonoto  (13.05.14 16:58:18) 
tarçının yemeklerde kullanılmıyor olması çok üzüyor beni. kekik ve sumak diyorum bi de.


  • mayaa  (13.05.14 17:00:19) 
barbekü sos kırmızı et ve tavuk için ayrı ayrıdır ve ızgara etlere enfes tat katar.
kırmızı et kavurmasına kurutulmuş reyhan katabilirsiniz ama bahsettiğim reyhan biraz yöresel bir baharat. reyhan diye fesleğen satanları gördükten sonra bahsettiğim reyhanı bulmakta güçlük çekebilirsiniz diye düşünüyorum. (koyu yeşil, koyu mavi/mor arası bir renkte oluyor kuru reyhan)
tarçın da katabilirisiniz.
kuzu etine biberiye yakışıyor.
tavuk için köri,mantar ve kremadan sos yapabilirsiniz.
son olarak şöyle bir şey var eksisozluk.com
  • nax  (13.05.14 17:00:28) 
fesleğen tabi ki.


  • esenboga  (13.05.14 17:03:55) 
Köri kırmızı ete gitmez sanırım ya. Hiç denemedim ama yakıştırmıyorum zihnimde. Yanlışlardamıyım yoksa ?


  • arnatuile  (13.05.14 17:16:44) 
Cevaplar için teker teker Teşekkürler. Aslında eksik yazdığımı farkettim, kekik , kori ve mantarı da sıkça kullanırım. Ayrıca ben de koriyi sadece tavukta kullanıyorum.


  • dahili meddah  (13.05.14 18:20:10) 
tarçın garip görünebilir ama yeri geldiğinde çok güzel tat katıyor yemeklere.


  • localhost  (13.05.14 18:28:07) 
bu arada zerdeçal ve kişnişi patates yaparken de kullanabilirsin, etin yanına yakışır. tabii patatesler tam olarak kızartma değil de, soğanla birlikte zeytinyağında kavrulmuş olacak. muhteşem oluyorlar!


  • tonoto  (13.05.14 18:28:26) 
bir de fırında tavuk tarfi veriyorum. dört kere yaptım bu tariften, dördü de mükemmel oldu.
uğraştırıcı ama yemek yapmayı seviyorsanız bir deneyin.
www.evcini.com
  • nax  (13.05.14 19:36:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.