[]

saç boyama - bayanlar lütfen fikir verin

son dönemde saçlarımın aralarındaki beyazlar beni rahatız etmeye başladı. boyatayım mı diye kuaföre sordum, boyatma her ay boyatmak zorunda kalırsın aralara ışıltı atalım onlar kaybolur hem daha uzun süre gider dedi. ışıltının anlamı gelişigüzel aralara saçımın bir iki ton açığını boyayacakmış.

bu arada kaç yaşına geldim, cesaretsizliğimden ötürü daha önce hiç saçımı boyatmadım onu da belirteyim. yani bu konuda çok cahilim. hep özendim arkadaşlarıma falan ama boyatamadım bir türlü.

şimdi şu ışıltı denen şeyi denesem diyorum, beğenmezsem komple boyatırım diye, 2-3 kuaföre sordum 200tl den aşağı fiyat vermiyorlar. bu ne yahu çok pahalı değil mi benim mi cahilliğim yoksa boya fiyatları hep böyle mi?

ne yapayım yaptırayım mı, beyazlara en iyi çözüm olarak sizin bir öneriniz var mı?


not: saçımın capsi ekte. dikkatli bakınca beyazlar belli oluyor :(
bu resimde flaştan dolayı biraz açık çıkmış rengi normalde daha koyu duruyor. yeni kestirdiğim zaman çekmiştim genelde dalgalı kullanıyorum saçlarım kıvırcığa yakın.

 
ışıltı beyazlara çare değil onu söyleyeyim. ara ara atıldığı için beyazların hepsini kapatmıyor. hepsini boyatmanız daha akıllıca olur sanki.


  • bol kepce  (13.05.14 13:36:10) 
kuaförünüz doğru söylemiş, tamamını boyatınca bir ay sonra dipleri çıkacak. en geç bir buçuk ay içinde yeniden boyatmak lazım yani. eğer saçınızı kendiniz evde boyamayacaksanız her ay bu kadar uzun saçları kuaföre gidip boyatmaktansa bir kere ışıltı attırıp bunu birkaç ay kullanmak daha ucuza gelebilir. beyazları tamamen kapatmaz ama saçlar artık birkaç ton olduğu için dikkati daha az çeker.

bir de saçınızı daha önce hiç boyatmadıysanız aralara böyle renk geçişi yaptırmak ilk alışma turları için daha iyi olur. hem cesarteiniz yerine gelir, hem de değişik renklerin nasıl durduğunu, yakışıp yakışmayacağını anlamak daha kolay olur.

200 liranın azlığı çokluğu için bir şey diyemem.
  • in pyjamas  (13.05.14 13:39:35 ~ 13:40:26) 
Ben yerinizde olsam saçlarımı güzelce bir kestirir ve komple boyatırdım. Ben saçınızın bir iki ton açığının çok çare olacağını sanmıyorum. Çünkü kahve rengi saça bal köpüğü atsa da o beyazlar gözükecektir bence. Ten renginizi bilmiyorum da güzelce bir kestirip koyu kestane filan boyatabilirsiniz gibi geldi.


  • pandispanya  (13.05.14 13:40:15) 
bence boyatmayın.

yaşım 33, saçlarımı dalgalı kullanıyorum. hiç boyamadım.
saçımın önünde bile beyazlar var ama farkedilmiyor hemen. çünkü saçın dalgaları ve kendi geçişli tonu arasında gizlenebiliyor kolayca.

aksine boyalı saçta beyazlar hemen kendisini gösteriyor. üstelik öyle tek tük değil, dipten tek sıra halinde... çok çirkin. saçınız dipten beyaz vermeyecek kadar kendi rengine sahipse bu sefer de alttan boyasız hali çıkıyor yine fena görünüyor.

daha bu öğlen konuştuk. erkek arkadaşlar da boyalı saçların hemen kendisini belli ettiğini, doğal saçın daha hoş durduğunu söylediler.

boya fiyatları saçınızın boyuna bakılınca normal.
ama bence dokundurmayın saçlarınıza, ileride, çok daha ileride...
  • balik kraker  (13.05.14 13:43:16) 
eğer önlerde, şakaklarda (aynaya baktığın zaman direk gözüne çarpan yerlerde) beyazların çok ise ışıltı derdine derman olmayacaktır diye düşünüyorum. çünkü baktığında onları gene görmeye devam edeceksin.

aynaya baktığında çok fazla rahatsız etmiyorsa (daha çok tepe kısmında falan ise beyazların) ışıltıyı deneyebilirsin.

ben de boyaya çok taraftar olmadığım halde ilk örnekteki gibi şakak ve önlerimde beyazlar olduğu için önce bi dip boya sonra da ışıltı yaptı bana.
  • hatunun biri  (13.05.14 13:48:34) 
boyatmayın. beyazlar belli değil, kalsın böyle.

naçizane fikrim saçınızın arka kısmını düz kesirmeniz, önlere de en kısa kat çene altında olacak şekilde kat verdirmeniz.

tekrar ediyorum: boyatmayın.
  • m e l t e m  (13.05.14 13:49:00) 
Aynı durumdayız, benim kuaförüm de aynı şeyi söyledi. Aralara ışıltı atalım dedi, benim sadece şakaklarımda var beyazlar ama saçlarımı toplayınca ortaya çıkıyorlar :( ben de hiç boyatmadım saçımı kıyamıyorum şimdi de. Saçlarına renk açıcı kullandırma bence, kimyasal sonuçta, açma işlemini sadece boya ile yapsınlar, ilk aşamada ışıltı daha mantıklı, baktın beğenmedin hepsini boyatırsın.


  • elikası  (13.05.14 13:55:29) 
sac kesimin cok itici, kayik gibi.


  • grimer  (13.05.14 13:56:40) 
o kadar uzun saç boyanır mı yaa :)) kuaförün dediği ışıltıyı kendin yaparsın alıyorsun papatyaları kaynatıyor sonrada o su ile tarıyorsun saçlarını boya yoksa al sana ışıltı :)

illa boyayacaksan da al iki kutu pallet 10-1 tümden boya açıcı kullanmadığın için saçların bir kaç ton açılırken beyazlarında platin sarısı olur.

bence polgara gibi görünmüyorsan beyazlar için saç boyatma.
  • sour  (13.05.14 14:07:27) 
renk olayını bilmiyomda, saçı kestir +1


  • seyduna6687  (13.05.14 14:07:33) 
saçınız çok uzun 200 lira normal.
benim de sacımda küçüklüğümden beri beyazlar var geçen yıl gölge attırmaya başladım 3-4 ay dayanıyor ve boya gibi dipler sorun olmuyor. fotograftan tam anlayamadım ama benim sacımın rengi de normalde bunun bir ton açığı falan sanırım.

  • hariparipuskiparipinpon  (13.05.14 14:23:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.